На форумі Карпатського Єврорегіону презентували кращі практики місцевого розвитку і транскордонного співробітництва Закарпаття (ФОТО)

Форум Карпатського Єврорегіону відбувається в Ужгороді.

На форумі Карпатського Єврорегіону презентували кращі практики місцевого розвитку і транскордонного співробітництва Закарпаття (ФОТО)

Далі було представлено кращі практики місцевого розвитку і транскордонного співробітництва Закарпатської області, котрі однозначно будуть цікавими для учасників заходу.

Голова Львівської облради, керівник Правління Асоціації органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна» Олександр Ганущин відзначив, що засідання Карпатського Єврорегіону й надалі проводитимуться у форматі виїзних в областях, що є членами Єврорегіону. Подякував за теплий прийом та зазначив, що нині дано старт спільним проектам, які демонструють кращі практики ініціатив карпатських громад на місцях. 

Відтак увазі гостей  й було запропоновано цікаві та практичні  презентації: «Закарпатська область: кращі практики місцевого та регіонального розвитку», «Нуль відходів: теорія для всіх, практика для кожного» та «Конкурс ініціатив карпатських громад». Їх представили відповідно Денис Ман, Михайло Данканич та Василь Худинець.

Завершився форум урочистою церемонією нагородження переможців Конкурсу ініціатив карпатських громад, які популяризують історико-культурну  та природну спадщину Закарпаття, розвиток інформаційно-комунікаційних технологій. Тож, Сертифікати переможця Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад-2018 одержали: виконавчий комітет Хустської міськради за проект «Влаштування додаткових паркувальних місць на автомобільній стоянці в с.Кіріші»; Колочавська райрада за проект «Облаштування територій Колочавського родовища мінеральних вод»; Рахівська райрада за проект «Розвиток інформаційно-комунікаційних технологій як запорука сталого розвитку регіону»; Благодійна організація «Благодійний фонд «Центр громадських ініціатив» за проект «Налагодження співпраці між Україною та Словацькою Республікою в сфері культури та спорту»; Великоберезнянська райрада за проект «Чисте довкілля»; Вільшинківська сільська рада за проект «Створення сучасного інформаційного центру в с.Вільшинки Перечинського району»; ГО «За Рокосово» за проект «Впровадження новітніх інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес загальноосвітніх закладів Хустського району як експериментальна платформа підготовки учнів на базі Рокосівської ЗОШ І-ІІІ ступенів»; Тур’я-Реметівська сільська рада за проект «Збереження унікальних природних насаджень та розвиток туристичних маршрутів в долині річки Тур’я Перечинського району» Свалявська райрада за проект «Збереження водних ресурсів Свалявщини та покращення системи водо забезпечення населення міста Свалява».

Завтра, 4 жовтня, на базі готельного комплексу «Золота гора», що поблизу Ужгорода, у рамках проведення форуму Карпатського Єврорегіону відбудеться підписання грантових договорів на реалізацію проектів в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020. Участь у підписанні візьме Державний секретар Міністерства інвестицій і розвитку Республіки Польща Адам Гамрищак.

Крім того, міністр Мінрегіону В’ячеслав Негода презентуватиме проект «Карпатська мережа регіонального розвитку» з подальшим підписанням меморандуму про співпрацю в рамках реалізації цього проекту між Міністерством регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України, Закарпатською, Львівською, Івано-Франківською та Чернівецькою облдержадміністраціями, Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна».

Програмою заходу також заплановано проведення засідання Правління і Загальних Зборів членів Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

03 жовтня 2018р.

Теги: форум, Єврорегіон, практики, співробітництво

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини