В Ужгороді підбили результати всеукраїнської операції "Перевізник" на Закарпатті

У середу, 26 вересня, у Закарпатській ОДА відбулася міжвідомча нарада робочої групи із дотримання законодавства у сфері перевезення пасажирів автомобільним транспортом на території області.

В Ужгороді підбили результати всеукраїнської операції "Перевізник" на Закарпатті

До її складу увійшли директор обласного департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства Едуард Маляр, заступник начальника Управління патрульної поліції Закарпатської області Сергій Мельник, начальник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович, начальник відділу адміністративних послуг Управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області Іван Лялик.

З 23 липня по 18 вересня 2018 року по всій території України проводився комплекс цільових заходів під загальною назвою «Перевізник». На Закарпатті низку контрольно-профілактичних заходів здійснювали кілька відомств.

– Маршрутна мережа внутрішньообласного автобусного сполучення загального користування складається із 457 маршрутів, з яких 86 міжміських та 371 приміських маршрутів. Автобусні маршрути загального користування обслуговують 160 перевізників різної форми власності. Для забезпечення перевезення пасажирів щодня на маршрутах області використовується понад 700 транспортних засобів, – повідомив Е. Маляр. – З початку 2018 року облдержадміністрацією як організатором перевезень пасажирів на міжміських та приміських внутрішньообласних автобусних маршрутах було проведено чотири конкурси з визначення перевізників. У результаті визначено переможців на 52 зі 129 об’єктів, винесених на конкурс. Особливу увагу конкурсний комітет звертає на технічний та санітарний стан транспортних засобів, а також дотримання перевізниками вимог Правил дорожнього руху. 

– У рамках загальноукраїнської операції Управлінням здійснювалися цільові заходи, у ході яких проведено 1692 перевірки перевізників, зафіксовано 459 адміністративних правопорушень. Якщо говорити про порушення, які виявлялися найчастіше, то тут йдеться про вихід водіїв на маршрути без обов’язкового страхування та медичного огляду, перевищення кількості пасажирів відносно технічних характеристик автотранспорту. Також мали місце два грубих порушення – керування автобусом та автомобілем служби таксі водіями у стані алкогольного сп’яніння. На 11-х керівників підприємств-перевізників склали адміністративні матеріали, щодо посадових осіб вручено три рішення-приписи, – поінформував С. Мельник.

Про обсяги робіт, здійснених цього року, та подальші плани відомства розповів М. Попович.

– Станом на 1 вересня на дорогах державного значення Службою встановлено і замінено 272 дорожні знаки, відремонтовано 2,9 км бар’єрного огородження, що майже у шість разів більше від запланованого обсягу, 5,1 км ліній зовнішнього освітлення замість 3,5 км. Також було нанесено 320 км ліній дорожньої розмітки, 1774 кв.м. пішохідних переходів тощо. У серпні цього року було знято з обліку два місця концентрації ДТП, а поставлено на облік одне. Наразі в області знаходиться 16 аварійно-небезпечних ділянок, однак у планах до кінця року зняти три з них, – наголосив М. Попович.

За інформацією управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області, у ході проведених протягом січня-серпня 2018 року рейдових перевірок було складено 1355 актів проведення перевірки щодо додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт. Було виявлено 102 перевізника-нелегала, на яких складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164 КУпАП – провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування. На зазначену категорію перевізників склали 116 протоколів про адміністративне правопорушення.

За результатами розглядів міськрайонними та районними судами області протоколів про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 164 КУпАП, притягнуто 10 осіб до адміністративної відповідальності з накладенням адміністративного стягнення у вигляді штрафу у розмірі 17 тисяч гривень (загалом 170 тис. грн.).

Протягом звітного періоду перевірено 11665 транспортних засобів, у результаті чого виявлено 4138 порушень законодавства про автомобільний транспорт. Управлінням Укртрансбезпеки на підставі зафіксованих порушень винесено 4264 постанови на суму 3,26 млн. грн.

Важливим елементом профілактичної діяльності на дорогах області є задіяння пересувних габаритно-вагових комплексів, які у грудні 2017 року отримало Закарпаття. Вони встановлені і функціонують на автошляхах «Мукачево-Рогатин», «Берегово-Вилок-Копаня», ділянці траси «Київ-Чоп».

На найближчу сесію Закарпатської обласної ради буде внесено проект рішення «Про Регіональну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху у Закарпатській області на період до 2020 року». Програмою передбачається ряд важливих заходів із відповідним фінансуванням з державного, обласного та місцевих бюджетів. Зокрема, йдеться про створення єдиної системи забезпечення безпеки дорожнього руху в області та її розвиток.

Е. Маляр також додав, що попри закінчення комплексної операції «Перевізник» в області й надалі триватимуть планові профілактичні заходи з безпеки перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування, посилення контролю за виконанням автоперевізниками договірних умов на перевезення пасажирів автомобільним транспортом та вимог діючого законодавства, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської ОДА.

...

26 вересня 2018р.

Теги: перевізник, підсумки

Коментарі

Кобильчаник 2018-09-27 / 08:45:15
ДЕШКО-ВЕЛИКИЙ "ПЕРЕВІЗНИК" НЕЛЕГАЛЬНИЙ-більш 300чел.шоферні робило НЕЛЕГАЛЬНО.Мукачівський і Іршавський райони-майбільше. Калгознік скупий..паскудь

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини