53 дні у опломбованій ужгородською міліцією оселі провела самотня кішка

В одній з ужгородських двоповерхівок проживав самотній чоловік похилого віку. У своїй квартирі він тримав дві кішки, піклуючись про них, як про дітей. Так сталося, що чоловік помер. Оскільки у нього не було близьких родичів, тіло господаря виявили аж через кілька днів після смерті. До оселі навідалися правоохоронці та судмедексперти. Кішки, які ніколи не виходили за межі оселі господаря, від гаму та незнайомих людей сховалися.

Кішка, що вижила
Кішка, що вижила

Винісши з квартири тіло померлого, правоохоронці взялися опломбовувати квартиру. До них підійшли сусіди і сказали міліціонерам, що перед тим, як замкнути двері, з квартири потрібно винести кішок – як-не-як, живі ж істоти. У відповідь почули, що ті ловити кішок не мають часу. Один із сусідів сам зайшов до квартири і впіймав одну з тварин. Не варто описувати поведінку кішки, яку беруть чужі руки...

Словом, поки чоловік виніс із помешкання тварину, міліціонери двері вже опломбували. Жодні доводи про те, що вони фактично залишили іншу живу істоту помирати з голоду, на них не вплинули.

Опісля сусіди ще довго чули, як кішка з оселі шкрябається у двері та голосно нявчить. Та ж, яку визволили, згодом повернулася під двері помешкання. Сидить там і досі, чекаючи, що їх відчинить господар…

Долею зачиненої в опломбованій квартирі тварини перейнялися сусіди. Зокрема, дві жінки бігали по міліцейських установах, у тому числі і до дільничного, з вимогою визволити тварину. У відповідь лише чули, що зривати пломбу з дверей нікому не дозволено, а самовільне проникнення у помешкання є порушенням закону і грозить кримінальною справою.

Між тим, сусіди почали закидати голодній кішці у відчинене вікно на другому поверсі їжу та сніг, який заміняв їй воду. А коли снігу не стало, тварина залишилася зовсім без води. Кішка прожила в ізоляції з 8 грудня до 29 січня. Коли тварина вже перестала показуватися у вікні, сусіди запідозрили, що вона від спраги вже не має сил навіть стрибнути на підвіконня. Оскільки з правоохоронними органами ніякого консенсусу досягти не вдалося, сусіди твердо вирішили визволити кішку власноруч, не порушуючи при цьому закон. Один із чоловіків по драбині дістався до вікна. Використовуючи їжу як приманку, тварину вдалося виманити на підвіконня. Вона вистрибнула туди, але від страху вирвалася з рук чоловіка – і стрибнула на газову трубу, по якій втекла до розташованого на подвір’ї сарайчика, у якому мешкає і досі. Тварина боїться людей, навіть по сьогодні не може прийти до себе після стресу.

Кішка, яка ж залишилася у під’їзді під дверима оселі, вже потрохи звикла до нових людей. І вже починає усвідомлювати, що колишній господар двері не відчинить. Її також підгодовують сусіди.

Історія майже зі щасливим кінцем змушує замислитися. Наприклад, якщо окремим представникам правоохоронних органів байдужі страждання тварини, то наскільки вони перейматимуться стражданнями людини, її життям? Або інший приклад. Упродовж останніх кількох років мешканці Ужгорода на чолі з міською владою з успіхом «розводили» у місті безпритульних псів, особливо не замислюючись над тим, що здатні натворити зграї голодних бездомних собак. Тепер же, під приводом сказу, додумались масово, привселюдно і жорстоко їх відстрілювати. Але це вже тема іншої розмови.

Ярослав Гулан, ФЕСТ
09 лютого 2008р.

Теги:

Коментарі

Влад 2008-02-18 / 15:47:00
Дивно! Смерть людини декілька днів не помічали (я про сусідів). А про кішок так сильно перебиваються? Огляніться навкруг! Скільки людей щезає безслідно, або кінчає життя в собачих умовах! А тут про ПСІВ бродячих та котів сльози пускають.

Николай 2008-02-11 / 20:30:00
Я люблю кошек. И кошка у меня есть... Но...


Здесь, на этом сайте есть сообщение, что мать нашла мёртвым своего 4-летнего сына, возле качелей. Причина смерти неизвестна... И ни одного комментария ТАМ НЕТ! Подумаешь, ребёнок убился...

pfr 2008-02-10 / 21:38:00
У Чехії поліція звинуватила і посилає під суд 17-річних виродків, які від нічого робити напоїли кішку горілкою, натравили на неї пса, який її роздер, а потім добили її, розчавивши чоботями. Все це зняли на відео і дали на інтернет. Трьом хлопцям за це загрожує 1-3 роки ув’язнення.

Перехожий 2008-02-10 / 21:16:00
Пропоную про всіх замкнутих, закатованих та втоплених тваринок теміново повідомляти ЗМІ. Може тоді і реакція буде скоріша і тварини менше страждатимуть.

1 2008-02-10 / 12:48:00
Ну що ж ви думаєте, що хтось із ментів спеціально залишив кота погибати. Кіт це не корова, або слон, а тим більше "кішки сховалися"...Це звичайна випадковість і не має тут будь-яких підстав проводити прокурорські перевірки. Глупість. Ви ж подивіться у нас люди гинуть як коти, і немає такої болісної реакції.

М24 2008-02-09 / 23:44:00
Нетреба прокурора ц1 нелюди поздихають як собаки в муках

Володимир 2008-02-09 / 19:55:00
Ця публікація за законом є підставою для прокурора провести відповідне розслідування і притягти до кримінальної відповідальності працівників міліції за жорстоке поводження з тваринами. А через цей коментар я нагадую прокурору про його обов"язок.

Кіт 2008-02-09 / 17:32:00
Ментівські пси, з собачою психологією ведуть себе як собаки не лише по відношенню до котів, але й до людей.Смерть собакам

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
10:45
У Кричові Буштинської громади донька, випадково проходячи повз, врятувала свою 77-річну матір з пожежі
00:02
/ 1
У Неліпині Мукачівського району Volkswagen на швидкості проломив стіну і влетів у будинок
» Всі новини