Детальні плани 11 територій в Ужгороді обговорили на громадських слуханнях (ФОТО)

Головуючий на зібранні головний архітектор міста Олег Боршовський під час обговорення плану території, обмеженої вулицями 8-го Березня, Минайською, Михайла Грушевського, зазначив, що це питання двічі виносили на розгляд містобудівної ради Ужгорода, зауваження фахівців у проекті враховано, більше за час громадського обговорення пропозицій не надходило.

Детальні плани 11 територій в Ужгороді обговорили на громадських слуханнях (ФОТО)

Зазначалося, що при підготовці цього детального плану ставили за мету впорядкувати внутрішньодворові простори, на вулиці Михайла Грушевського впорядкувати комерційну забудову, загалом – зберегти зелені зони, які тут складають 45% при нормативному показнику 25%. Максимальна висота забудови, яка тут надалі можлива, – до 4 поверхів.

Під час громадського обговорення, за словами Олега Боршовського, не було зауважень і до детального плану території, обмеженої вулицями Вілмоша Ковача, Марії Заньковецької, Іштвана Сечені, Перемоги. Напередодні йшлося про те, що до винесення проекту на розгляд сесії міськради потрібно ще уточнити граничну поверховість забудови.

Територія, обмежена вулицями Юрія Гагаріна, Сергія Мартина, Успенською та Миколи Огарьова, характерна тим, що тут багато промислової забудови. Зауважень при обговоренні цього плану не було.

Детальні плани території, обмеженої Слов’янською набережною, площею Богдана Хмельницького, вулицями Дмитра Донського, Вілмоша Ковача, Володимирською, проспектом Свободи, вулицями Перемоги, Лайоша Кошута та Леоніда Говорова,  та території, обмеженої проспектом Свободи, вулицями Дмитра Донського та Вілмоша Ковача, до якої входить і 16-поверхівка, обговорювали разом, оскільки вони сусідять. Перший план пройшов дві містобудівні ради, зауваження фахівців внесли до проекту. Зазначалося, що на місці вже закритого для поховань кладовища «біля Білочки» передбачено створення в перспективі меморіального парку. На одній із ділянок, яка у приватній власності, де хотіли зводити 9-поверхівку, передбачено максимум 6-поверхову забудову. Вчора дійшли згоди, що потрібно із зацікавленими мешканцями, проектантами, забудовниками ще обговорити окремі питання.

Детальний план території біля Ужгородської центральної міської клінічної лікарні, обмеженої вулицями Олександра Грибоєдова, Університетською, Василя Докучаєва тричі розглядали на містобудівній раді. Серед іншого там передбачено згодом розміщення медичного діагностичного центру, проводяться протизсувні заходи, вже зроблено укріплення біля лікувальних установ.

Такі ж заходи передбачені і на наступній території, яку обговорювали вчора – обмеженій вулицями Вірменською, Кавказькою, Університетською та територією житлового комплексу «5 Авеню». Відзначалося, що особливість цієї території – дещо хаотична забудова на раніше розданих ділянках. На майбутнє детальний план передбачає розміщення тут дитячого дошкільного закладу, створення рекреаційної зони.

На території, обмеженій вулицями Августина Волошина, Корзо, набережною Незалежності, площами Поштовою та Жупанатською, у самому центрі Ужгорода, за мету ставилося збереження історичної, архітектурної цінності об’єктів, впорядкування внутрішніх двориків, забудова та прибудова тут не планується взагалі.

Будівлі не вище 2 поверхів, щоб не виростали багатоповерхівки посеред садибних будинків, передбачені детальним планом території, обмеженої вулицями Північною, Рахівською, Свалявською, провулком Панорамним (Короленка) та вулицею Володимира Короленка.

Додаткові узгодження заплановано провести щодо вулиці Золотистої – так вирішили вчора при розгляді детального плану території, обмеженої вулицями Рахівською, Північною, Теодора Ромжі та Золотистою. А для уточнення питань по ділянках учасникам бойових дій на сході України детальний план території, обмеженої вулицями Собранецькою, Запорізькою та територією лісів,  винесуть на громадське обговорення в залі ще раз.

Усю містобудівну документацію, яка була в порядку денному громадських слухань напередодні, підтримали для внесення на сесію Ужгородської міської ради.

21 вересня 2018р.

Теги: слухання, території, плани

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини