Детальні плани 11 територій в Ужгороді обговорили на громадських слуханнях (ФОТО)

Головуючий на зібранні головний архітектор міста Олег Боршовський під час обговорення плану території, обмеженої вулицями 8-го Березня, Минайською, Михайла Грушевського, зазначив, що це питання двічі виносили на розгляд містобудівної ради Ужгорода, зауваження фахівців у проекті враховано, більше за час громадського обговорення пропозицій не надходило.

Детальні плани 11 територій в Ужгороді обговорили на громадських слуханнях (ФОТО)

Зазначалося, що при підготовці цього детального плану ставили за мету впорядкувати внутрішньодворові простори, на вулиці Михайла Грушевського впорядкувати комерційну забудову, загалом – зберегти зелені зони, які тут складають 45% при нормативному показнику 25%. Максимальна висота забудови, яка тут надалі можлива, – до 4 поверхів.

Під час громадського обговорення, за словами Олега Боршовського, не було зауважень і до детального плану території, обмеженої вулицями Вілмоша Ковача, Марії Заньковецької, Іштвана Сечені, Перемоги. Напередодні йшлося про те, що до винесення проекту на розгляд сесії міськради потрібно ще уточнити граничну поверховість забудови.

Територія, обмежена вулицями Юрія Гагаріна, Сергія Мартина, Успенською та Миколи Огарьова, характерна тим, що тут багато промислової забудови. Зауважень при обговоренні цього плану не було.

Детальні плани території, обмеженої Слов’янською набережною, площею Богдана Хмельницького, вулицями Дмитра Донського, Вілмоша Ковача, Володимирською, проспектом Свободи, вулицями Перемоги, Лайоша Кошута та Леоніда Говорова,  та території, обмеженої проспектом Свободи, вулицями Дмитра Донського та Вілмоша Ковача, до якої входить і 16-поверхівка, обговорювали разом, оскільки вони сусідять. Перший план пройшов дві містобудівні ради, зауваження фахівців внесли до проекту. Зазначалося, що на місці вже закритого для поховань кладовища «біля Білочки» передбачено створення в перспективі меморіального парку. На одній із ділянок, яка у приватній власності, де хотіли зводити 9-поверхівку, передбачено максимум 6-поверхову забудову. Вчора дійшли згоди, що потрібно із зацікавленими мешканцями, проектантами, забудовниками ще обговорити окремі питання.

Детальний план території біля Ужгородської центральної міської клінічної лікарні, обмеженої вулицями Олександра Грибоєдова, Університетською, Василя Докучаєва тричі розглядали на містобудівній раді. Серед іншого там передбачено згодом розміщення медичного діагностичного центру, проводяться протизсувні заходи, вже зроблено укріплення біля лікувальних установ.

Такі ж заходи передбачені і на наступній території, яку обговорювали вчора – обмеженій вулицями Вірменською, Кавказькою, Університетською та територією житлового комплексу «5 Авеню». Відзначалося, що особливість цієї території – дещо хаотична забудова на раніше розданих ділянках. На майбутнє детальний план передбачає розміщення тут дитячого дошкільного закладу, створення рекреаційної зони.

На території, обмеженій вулицями Августина Волошина, Корзо, набережною Незалежності, площами Поштовою та Жупанатською, у самому центрі Ужгорода, за мету ставилося збереження історичної, архітектурної цінності об’єктів, впорядкування внутрішніх двориків, забудова та прибудова тут не планується взагалі.

Будівлі не вище 2 поверхів, щоб не виростали багатоповерхівки посеред садибних будинків, передбачені детальним планом території, обмеженої вулицями Північною, Рахівською, Свалявською, провулком Панорамним (Короленка) та вулицею Володимира Короленка.

Додаткові узгодження заплановано провести щодо вулиці Золотистої – так вирішили вчора при розгляді детального плану території, обмеженої вулицями Рахівською, Північною, Теодора Ромжі та Золотистою. А для уточнення питань по ділянках учасникам бойових дій на сході України детальний план території, обмеженої вулицями Собранецькою, Запорізькою та територією лісів,  винесуть на громадське обговорення в залі ще раз.

Усю містобудівну документацію, яка була в порядку денному громадських слухань напередодні, підтримали для внесення на сесію Ужгородської міської ради.

21 вересня 2018р.

Теги: слухання, території, плани

НОВИНИ: Соціо

15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
14:15
За минулий тиждень в Ужгороді з'явилися на світ 53 малюків, у Мукачеві – 39
» Всі новини