В УжНУ на бюджет нині зараховано 1767 вступників, на контракт – 2081. Зарахування триває (ФОТО)

Відбулося засідання Вечної ради УжНУ, в ході якого було розглянуто результати вступної кампанії та реалізацію концепції профорієнтаційної роботи.

В УжНУ на бюджет нині зараховано 1767 вступників, на контракт – 2081. Зарахування триває (ФОТО)

Серед важливих питань, які розглянула Вчена рада УжНУ на засіданні у четвер, 20 вересня, та ухвалила відповідні рішення - доповідь відповідального секретаря Приймальної комісії Петра Горвата про результати вступної кампанії та завдання щодо організації прийому абітурієнтів на 2018/2019 навчальний рік.

Петро Горват підсумував, що цьогорічну вступну кампанію можна назвати успішною. Особливостями вступної кампанії-2018 називає: уніфікований набір предметів ЗНО на спеціальності бакалаврату (магістратури) на базі повної загальної середньої освіти, запровадження творчих заліків, вдосконалення «електронного» вступу, встановлення «порогових» значень результатів ЗНО для вступу на медичні спеціальності, (150 балів для другого та третього предметів), вдосконалення регіонального, галузевого та сільського коефіцієнтів (регіональний на підставі руху вступників, галузевий на пріоритети 1 та 2, напівавтоматичне врахування сільського), зменшення кількості заяв для участі в конкурсі на місця державного замовлення (7 на основі ПЗСО, 5 на основі ОС бакалавр), розширення сфери застосування «широкого» конкурсу (педагогічні спеціальності, магістратура із права та міжнародного права) та інші. Кількість поданих заяв на денну і заочну форми станом на 20/09/18 на ОКР «молодший спеціаліст» – 649, на ОС «бакалавр» – 8866, на ОС «магістр» – 5848. Від випускників шкіл надійшло 9482 заяви. Станом на 20 вересня на бюджет зараховано всього 1767вступників, а на контракт – 2081, зарахування триває.

Більшість зарахованих вступників – це жителі Закарпатської області, проте приємно зазначити, що цьогорічними студентами УжНУ стали представники всіх областей України. За результатами зарахування на державне замовлення серед інших університетів, які підпорядковані МОН України,  УжНУ знаходиться: денна форма на базі повної загальної середньої освіти – на 15 позиції, магістр медичного та фармацевтичного спрямування – на 1 позиції, ОС «магістр» на 14 позиції. А також Петро Горват окреслив основні зміни та новації в умовах прийому на 2019 рік та завдання вступної кампанії-2019.

Про стан реалізації «Концепції профорієнтаційної роботи  ДВНЗ «УжНУ» на 2017-2020 рр.» доповів проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король. Він зазначив, що метою діяльності Центру гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування є презентація університету та освітніх послуг, які він надає; налагодження контактів та тісної співпраці з роботодавцями, установами, підприємствами та організаціями; вивчення ринку праці. Серед пріоритетних завдань організації працевлаштування студентської молоді та профорієнтаційної роботи доцільно запровадити: організацію агітаційно-роз’яснювальної роботи в закладах освіти; участь у виставках, конкурсах, ярмарках, презентаціях; проведення Днів відкритих дверей, Літнього університету;  рекламно-інформаційну діяльність у засобах масової інформації;  рекламно-інформаційну діяльність у соціальних мережах; співробітництво за договорами з організаціями, установами, підприємствами, навчальними закладами. З лютого 2018 року по травень 2018 рокув університеті Центром гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування були сформовані мобільні групи з числа викладачів, студентів, працівників структурних підрозділів університету, які безпосередньо у закладах освіти презентували університет та інформували учнів 9-11 класів закладів освіти Закарпатської області зі змінами в умовах правил прийому до закладів вищої освіти у 2018 році. За цей період було відвідано понад 200 навчальних закладів області.

Новацією, яку запровадив центр, є анкетування. Зібрано та опрацьовано анкети учнів, в яких внесено відомості учнів 9-11 класів закладів освіти I-III ступенів Закарпатської області(близько 3000 учнів), які мають намір вступити в Ужгородський національний університет на ту чи іншу спеціальність. Рекламували університет не тільки навчальним закладам області, а користувались можливістю робити це і для гостів Ужгорода: 11 листопада 2018 року для учнів м. Київ проведено презентацію щодо умов вступу в Ужгородський національний університет, а 5 січня 2018 року організовано презентацію УжНУ для учнів м. Маріуполь. УжНУ активно приймав участь у виставках, конкурсах та презентаціях, успішно провів День відкритих дверей 2017 року для близько 700 учнів 11-х класів закладів освіти та Літній університет у 2018 році з насиченою щоденною програмою й отримав численні позитивні відгуки. У 2018 році було виготовлено та вручено іменні запрошення на навчання в УжНУ від ректора університету переможцям, призерам та учасникам олімпіад.

Проректор з наукової роботи Ігор Студеняк проінформував членів Вченої ради «Про атестацію наукових робіт стипендіатів та висунення кандидатур на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених». З цього питання також було прийнято відповідне рішення, повідомляє офіційний сайт УжНУ.

21 вересня 2018р.

Теги: зарахування, студенти, УжНУ

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 11
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 16
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини