На нараді в Мінінфраструктури обговорили питання відновлення аеропорту "Ужгород" та можливості його передачі у державну власність (ФОТО)

За дорученням Президента України Петра Порошенка, Кабінету міністрів України та міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, 21 серпня 2018 року під головуванням заступника міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка відбулась нарада щодо відновлення повноцінного функціонування ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород».

На нараді в Мінінфраструктури обговорили питання відновлення аеропорту "Ужгород" та можливості його передачі у державну власність (ФОТО)

У нараді взяли участь представники Міністерства закордонних справ, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Фонду державного майна України, Служби безпеки України, ДП «Украерорух», Державної авіаційної служби України, Закарпатської ОДА та Державного агентства інфраструктурних проектів України  (Укрінфрапроект).

Учасники наради обговорили питання відновлення повноцінного функціонування «Міжнародного аеропорту «Ужгород» та можливості передачі аеропорту з комунальної у державну власність.

Юрій Лавренюк зазначив, що на даний момент існує ряд першочергових завдань, які необхідно вирішити: «Перше - це питання заходу на посадку літаків зі сторони Словаччини, встановлення аеронавігаційного обладнання в аеропорту та світлосигнальної системи і вогнів підходу як на території летовища, так і на території Словацької Республіки. Друге – це вирішення питання із перешкодами (будівлями), які перешкоджають безпечному заходу літаків на посадку та встановлення мобільної диспетчерської вишки. Третє – укладення Угоди між провайдерами аеронавігаційного обслуговування України та Словаччини для можливості здійснення інструментальних польотів. І четверте – якщо місцева влада не в змозі буде знайти необхідне фінансування для придбання світлосигнальної системи, а також вирішувати інші поточні питання діяльності аеропорту – буде розглядатись питання щодо передачі аеропорту із комунальної власності у державну».

Заступник міністра також повідомив, що після 10 вересня 2018 року Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) розпочне процес сертифікації Украероруху на відповідність нормам Європейського Союзу як провайдера аеронавігаційного обслуговування України.

Учасники наради  розробили ряд першочергових короткострокових кроків для якнайшвидшого запуску роботи аеропорту, а саме:

- Украероруху встановити аеронавігаційне обладнання в аеропорту та змінити місце розташування диспетчерської вежі;

- Закарпатській облдержадміністрації розробити інвестиційний проект та знайти необхідне фінансування, можливо із залученням міжнародних фінансових організацій, для встановлення нової світлосигнальної системи, включаючи вогні підходу, та вирішення цього питання зі словацькою стороною, щодо їх розміщення на території Словаччини. Окремо розробити варіанти рішень щодо усунення перешкод на території летовища та поза ним для безпечного здійснення польотів;

- МЗС провести зустріч серед провайдерів аеронавігаційного обслуговування України та Словаччини, для можливості підготовки відповідної угоди щодо аеронавігаційного обслуговування та відновлення інструментальних польотів на аеродромі.

«Питання відновлення повноцінної роботи аеропорту «Ужгород» є пріоритетним для міністерства. Тільки спільними зусиллями та твердим бажанням ми можемо досягти втілення даної мети. Необхідно в найкоротші терміни запустити повноцінне функціонування аеропорту «Ужгород», - наголосив Юрій Лавренюк.

29 серпня 2018р.

Теги: аеропорт, Украерорух, сертифікат

Коментарі

Пасажир 2018-08-29 / 15:37:26
1.Ніхто до кінця не говорить правди про проблеми аеропорту "Ужгород", запитання, чому?.
Крім того, скажіть будь ласка, а скільки Україна платить Словаччині за так звані "залети" літаків, при посадці (взлеті), а також за обслуговування світосигнальної системи, навігації, тощо, (не із "бюджету", немає ніде такого поняття),за кошти НАЛОГОПЛАТНИКІВ?
2.Чому не розглядається (яка перспектива) можливість будівництва аеропорту в іншому місці на території області? Говорили про Мукачево, Хуст.
Чи не начасі відкинути політичні питання.
Аеропорт повинен працювати для Українців і на Україну.

Літун 2018-08-29 / 09:21:51
Там в аеропорту мож байкерів приймати і фестивалити, як не літатимуть то хоч гурчати будуть і немішати людям в місті. Ніхто той аеропорт скоро не запустить, бо ще незнають що таке європейські вимоги і внутрішня конкуренція, і поки такі дятли як Маляр з ОДА будуть там керувати порядку не буде.

Вуву 2018-08-29 / 06:42:02
Викинути до чортовойі матері лисого болвана і другого поплічника андрійіва бодю. Якщо петя дійсно зацікавлений в розвитку ужгорода то так і зробить.
Бо передача з комунальнойі власності у державну позбавить місто великих надходжень до бюджету.
Або скликати позачергову сесію ода і керуючись законом про самоуправління ... змінити цих роздолбайів на нових і підприємливих людей ... Тому що з цими козлами область немає ніякого прогресу в своєму розвитку.
Дожились до такого рівня тупості ... що фестивалі роблять з того що варять повидло.(по області +,- 160 фестивалів).

НОВИНИ: Соціо

11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
» Всі новини