На Закарпатській митниці – затримання та обшуки, задокументовано хабарницьку схему, що веде до керівництва (ФОТО) (ЕКСКЛЮЗИВ)

Учора, 22 серпня, «на гарячому», під час отримання чергового траншу хабаря в сумі 20 тисяч гривень у центрі м.Виноградів було затримано головного інспектора Закарпатської митниці С.Буря. Останньому буде оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.368 КК України.

На Закарпатській митниці – затримання та обшуки, задокументовано хабарницьку схему, що веде до керівництва (ФОТО) (ЕКСКЛЮЗИВ)

Про це повідомляють джерела Закарпаття онлайн в правоохоронних органах.

Крім цього, в ході реалізації, спільно із слідчими підрозділами ГУ НП у Львівській, Вінницькій, м.Київ, ГСУ НПУ та оперативниками УЗЕ у Вінницькій області та УЗЕ у м.Київ проводиться 16 санкціонованих обшуків за місцем брокерської контори «Брокбуд» (Ужгород), місцями  роботи та проживання працівників та керівників Закарпатської митниці ДФС. В ході обшуків, які тривають і тепер, виявлено та вилучено більше 1 мільйона гривень (у валюті євро, долари та гривні), комп’ютерне обладнання, чорнові записи, флеш-накопичувачі, документацію, що підтверджує злочинну діяльність фігурантів справи.

Як стверджують джерела Закарпаття онлайн, у цьому контексті співробітниками Управління захисту економіки в Закарпатській області Департаменту захисту економіки НП України спільно із працівниками Департаменту захисту економіки НП України, слідчим відділом з розслідування особливо тяжких злочинів Головного слідчого Управління НП України, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України в рамках кримінального провадження від 2 вересня 2017 року, за ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара) задокументовано злочинну діяльність керівництва Закарпатської митниці ДФС.

Йдеться, начебто, про організацію схеми по вимаганню та отриманню хабарів працівниками пунктів пропуску «Лужанка» та «Неветлемфолу» Закарпатської митниці ДФС від фізичних та юридичних осіб за безперешкодне переправлення тютюнових виробів до Румунії і Угорщини та ввезення товарів країн ЄС та Китаю без розмитнення на територію України.

За період 2018 року проведеним повним комплексом негласних слідчих (розшукових) дій (НСРД) задокументовано більше 15 фактів вимагання та отримання хабарів на суму понад 100 тисяч гривень головними державними інспекторами пункту пропуску «Неветлемфолу» за безперешкодне переправлення тютюнових виробів мешканцями Закарпатської області до Румунії. У кінці кожної зміни працівники посту передавали начальникам змін вказаного посту список транспортних засобів, які перевезли тютюнові вироби до Румунії, та суми хабарів, начальники змін вказаний список та гроші передавали тодішньому начальнику пункту пропуску (чоловік депутата Закарпатської облради від БПП), який щоденно розподіляв кошти між собою, працівниками пункту пропуску та керівництвом митниці. Схема діяла в період з січня по травень 2018 року, коли вказану особу за переправку тютюнових виробів у великогабаритних автомобілях  до Румунії було звільнено.

Із травня 2018 року корупційну схему  очолила та продовжила інша особа, яка до того працювала начальником зміни вказаного пункту пропуску.

Крім цього, проведеним повним комплексом НСРД, в період 2018 року задокументовано злочинну діяльність заступника начальника митного посту «Лужанка» (тепер переведений на МП «Ужгород»), який спільно із начальниками змін організував у пункті пропуску «Лужанка» злочинну схему з переправлення товарів країн Європейського союзу та Китаю до України без декларування та розмитнення. Начальники змін пункту пропуску «Лужанка» за переправку товарів отримували грошові кошти від фізичних та юридичних осіб та передавали грошові кошти вказаній особі в офісному приміщенні брокерської контори «Брокбуд» (Ужгород, вул.Швабська). Вказана особа розподіляла отримані кошти між начальниками змін та керівництвом.

Вказаний заступник начальника митного посту «Лужанка», не відвідуючи митний пост «Лужанка», на якому працював, фактично в робочий час керував в Ужгороді брокерською конторою «Брокбуд», де повним комплексом НСРД задокументовано розподіл злочинних коштів за розмитнення товарів по підроблених інвойсах, за заниженими цінами, або розмитнення фактично 20 відсотків товару із загальної партії, деякі грузи в митні пункти (внутрянки) взагалі не заїжджали, а оформлення проходило без транспортних засобів та грузів. Розподіл коштів від працівників митниці до її керівництва він нотував у ноутбуку.

Щойно цю інформацію в короткому інформаційному повідомленні з відповідними світлинами офіційно підтвердив Департамент захисту економіки.

 

Закарпаття ондайн

23 серпня 2018р.

Теги: митниця, хабар

Коментарі

Тарас 2018-08-28 / 18:59:07
Дайте нормальнI зарплати до 40 тис. Грн, тодI за хабар 10 рокiв.Будуть бояться.

Громадянка 2018-08-26 / 14:19:12
Знак питання Я - ЗА!!! Най перестріляюця!

Громадянка 2018-08-26 / 14:15:47
Олександр Якби не брали хабарів, то і не страждали б...

Громадянка 2018-08-26 / 14:12:43
Вибачте, якщо не зрозуміла Вашу іронію...

Громадянка 2018-08-26 / 14:09:17
Хе(не)р(ал) Гаврилюк Кому несе? Вам і вам подібним? Щоб ви вже повиздихали! Ніяк нажертися не можете!

Бідняк 2018-08-25 / 17:59:47
https://m.antikor.com.ua/articles/253935-posipaka_janukovicha_ta_sluga_lutsenka_prokuror-muljtimiljjoner_ruslan_bilovar

Вуйко 2018-08-25 / 15:55:51
Бааа,дивися,а митний пост "Вілок" знову в стороні . Добре СБУ-шники ( Пилип і Яким ) кришують, слава Їм , Героям Слава,

Свiй 2018-08-25 / 10:42:26
А при чому посвiдчення мадяра? Лохам будете говорили що це мадярський паспорт!!! НУ I ДIЛА?

Вуйко 2018-08-25 / 10:38:59
Це х....ня в порiвняннi що робиться на ужгородському переходi! Але там своi! Ловити треба на другорядних переходах щоб показати псевдоактивнiсть! Хоть одного з Ужгорода зловили???? Отак то малята! Якщо зловлять то нич небуде!!!!!!

Володимир 2018-08-24 / 22:04:42
Якщо ви робите посилання на новий майдан, хе без толку. Люди не мають плану розвитку йраїни, вони здатні щось робити,але без перспективи. Ті що за межами країни, вони пропащі вже, вони не думають про майбутнє країни, вони в рабстві і їх це влаштовує.Ви всі розумні, але далеко дурні.митнкам даєте ви самі, зміни закорну не добиваєтеся, і хочете життя. Ві привикли обсузати але не вирішувати првила життя. Вам демонструють те що не має а ви пускаєте слюні.

Сват 2018-08-24 / 21:31:54
Дуже бридко читати такі новини коли пів держави молодих, здорових,грамотних ініціативних людей виїхало на заробітки і як правило не всі повернуться.Ці виродки думають що крадуть в останній раз, тому так стараються не думаючи що майдан може повторитися в третій раз який їх змете на смітник.Я це пишу тому що колись вчив закон Ньютона.Це бидло не думає ні про що лиш про Владу та збачачення, а простий народ терпить бо у державі війна, а всі знають це розруха, злидні та не щасливе життя.Уже виросли їхні діти - мажори наркомани та керують трудовим народом докерувались до ручки, уже нікуди. Спустіться на землю з небес,до простих людей, бо господь Вас не поставив керувати - Ви туди полізли самі, бо коли Він вас почне спускати буде не добре!

TURBO 2018-08-24 / 08:10:57
Все це є правильним. Поки буде митниця буде і хабар. Всім , починаючи від клерка у Києві у Верховній раді,бо він просить депутата просунути на митницю свого родича до приберальника на митниці, бо він теж вирішує питання, всім вигідна митниця.То EU і зробили за свою основу вільний рух товарів. Немає митниці немає корупції.А це вже нова сторінка в історії держави ,яку треба писати (або списувати) і прості люди вже готові до цього , тільки заможні мужи нашого правітельства не хотять віддати цей валов

пенсіонер 2018-08-24 / 06:53:16
Ага аукнеться, як би не так. Уже аукається 27 років, чекайте ще 127 років.
Один раз попробували на Майдані,то тепер обсирають майданівців багато хто.
У нас би всі хотіли сидіти і дивитися щоби хтось аукнув, але хтось інший, а ми би спостерігали збоку.
Спасіння утопаючих справа рук самих утопаючих. Класика.

Ужгородець 2018-08-23 / 22:17:14
Митники сволочі це ізза них немає надходжень у держ бюджет проте хати підар..и будують собі і жонам авто дорогі купують а пенсіонери на хліб не мають це все вам аукнеться колись боком ЗЛОДІЇ!!!!!

Серий 2018-08-23 / 22:16:28
Це ніякі не джерела, це сплетні які використали Новини Закарпаття.
Грязні передвиборчі перегони починаються...

Володимир 2018-08-23 / 22:04:07
Все це херня. Це відбувається на всіх мисницях. Десь митники не поділили, або хтось бере під себе митницю

ого 2018-08-23 / 21:46:04
Подивіться якими шаленими темпами розбудовується приватними оселями район Червениця в Ужгороді!!!Звідки такі шалені гроші,коли більшість населення в злиднях,Що може в Ужороді давати такі великі надмірні прибутки - тільки митниця , суцільна всеосяжна корупція

Сасваловець 2018-08-23 / 20:37:57
Безнаказаність клану Костелеба - Веремчук з однієї сторони(дахування генералів від МВС Москаля та генерала від МО Марко). а з другої сторони бандитсько-контрабандного клану Поляк-Ланьо(дахування генерал податкої Богля, начальник СБУ Пилип та начальник УЗЕ області) сворило цей прецендент іде пожирання одного клану іншим Слава Тобі Господи очистять край від нечесті, а використовують в своїх цілях сліпих молодих та амбітних Свищів та йому же подібних.Завжди треба памятати приказку"Бери в рот скільки вміститься, бо інакше подавишся"

Хенерал Гаврилюк 2018-08-23 / 20:36:33
Для чого різать курку, яка несе золоті яйці?

Ната 2018-08-23 / 20:20:32
Знаєте, що найбільше засмучує, бо вже навіть не дивує - відсутність реакції керівників в Києві на те, що робиться в області: керівники РДА, митники...всіх влаштовує

НОВИНИ: Кримінал

14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
» Всі новини