Про підсумки підрахунків повідомив навласній сторінці в соціальній мережі Фейсбук директор асоціації Олексій Дорошенко
За його словами, лише в третині регіонів борщ можна смакувати за вартістю, менше 100грн. Найменше витратяться для приготування традиційної української страви жителі Львівщини, де каструля обійдеться в 96,6грн. А ось мешканцям столиці доведеться за борщ заплатити найдорожче – 115,4грн.
В Україні середня вартість борщу – 103,3грн. І це все за середньостатистичними цінами державного моніторингу.
Як пояснив О. Дорошенко, для приготування експерти взяли найпростіший рецепт: свинина – 600гр, картопля та буряк – по 500гр, капуста – 300гр, морква та цибуля – по 200гр, томатна паста – 3 столові ложки, вода питна – 3,5 - 4л, лавровий лист, сіль, перець – за смаком, сметана – 250гр.
Якщо оцінити картину у кожній області, то перше почесне місце за Києвом – 115,4грн. Далі регіони розташувались наступним чином: Одеська область – 110,9грн, Харківська – 108грн, Закарпатська – 106,4грн, Хмельницька – 104,8грн, Луганська – 104,4грн, Сумська – 104,3грн, Кіровоградська – 104,1грн, Херсонська – 103,9грн, Полтавська – 103,5грн, Чернігівська – 102,6грн, Київська – 102,5грн, Вінницька – 102,4грн, Запорізька – 102,1грн, Рівненська – 101,9грн, Миколаївська і Черкаська області – по 101,5грн, Івано-Франківська – 99,8грн, Волинська – 99,1грн, Донецька – 98,2грн, Дніпропетровська і Чернівецька області – по 98,1грн, Тернопільська – 97,6грн, Житомирська – 97,1грн і Львівська область – 96,6грн.
Вуву 2018-08-18 / 19:39:58
Якщо в борщ не покласти 600 гр мяса ... Тоді вийде "пісний борщ" ... І найдешевший серед всіх .
Але то вже не борщ а овочева баланда.