Благодійний фонд "Розвиток України" виділив 4 мільйони 370 тисяч гривень на програму забезпечення житлом багатодітних сімей Закарпаття

Соціальні ініціативи Президента України Віктора Ющенка спрямовані на соціальний захист малозабезпечених верств населення, зокрема сиріт, людей з обмеженими фізичними можливостями, багатодітних сімей. Указом Президента України створено Національну раду з питань благодійництва "Зігрій любов’ю дитину". Як планують допомагати багатодітним родинам, цього вівторка журналістам розповів керівник благодійного фонду „Розвиток України” Анатолій Заболотний. Відповідав на запитання журналістів і в. о. голови облдержадміністрації Іван Балога.

Благодійний фонд "Розвиток України" виділив 4 мільйони 370 тисяч гривень на програму забезпечення житлом багатодітних сімей Закарпаття

Благодійний фонд виділив 15 мільйонів гривень на програму забезпечення житлом багатодітних сімей. Працюватимуть в чотирьох регіонах України – на Донеччині, Луганщині, АРК та Закарпатті, – повідомив Анатолій Заболотний.

4 мільйонів 370 тисяч гривень  — саме стільки коштів виділять Закарпаттю протягом року. За словами Анатолія Заболотного, це в два рази більше, ніж виділяється Донецькій області. Фінансування розпочнеться вже з квітня.

 „Для нас було принциповим не обмежуватися в рамках певного регіону, – каже Анатолій Заболотний. – Ми працюємо  у трьох напрямках. Це – освіта, культура, охорона здоров’я. Є ще в нас такий розділ, як адресна допомога людям, що знаходяться у скрутному становищі. Крім програм, що стосуються багатодітних сімей, маємо ще й орієнтовані на розвиток сімейної форми виховання дітей, на створення дитячих будинків сімейного типу тощо. Закарпаття має чималий досвід, що може бути зразком для інших областей”. Як зазначив керівник фонду, наразі вони задоволені співпрацею із Закарпаттям, оскільки наша область спрацювала дуже оперативно, надавши найповнішу інформацію, відтак скоріше досягли домовленостей. І фонд, і облдержадміністрація, громадськість контролюватиме цільове використання коштів, їхній розподіл за принципами соціальної справедливості, орієнтації на конкретні потреби багатодітних сімей. Як це буде –  придбання нового житла, його будівництво, ремонт того, що є, – цим займатиметься спеціальна комісія, у складі якої будуть представники фонду, облдержадміністрації, громадськості. Тобто люди, яким довіряють, контролюватимуть, прийматимуть рішення.

У програму включено ті сім’ї, в яких на 1 січня цього року, виховується 10 і більше дітей. Загалом в нашій області таких сімей сімнадцять. Віра Готра разом із чоловіком та одинадцятьма дітьми мешкають в Оноківцях, що на Ужгородщині. Живуть у двох кімнатах. Мати шістнадцятьох дітей Юлія Герич із Добрянського, що на Тячівщині, каже, що ніяк із чоловіком не можуть завершити будівництво власного обійстя. „Наша комісія відібрала 17 закарпатських сімей, в яких виховується понад 10 дітей. Ми поліпшуватимемо їхні житлові умови або придбаємо їм житло в тих населених пунктах, де вони проживають”, – підкреслив Іван Балога. Звісно, потреба є більшою. Проте це лише початок великої копіткої роботи. „Робитимемо усе можливе, аби започатковане Президентом України Віктором Ющенком, було виконано у повному обсязі”, — наголосив Іван Балога.

У присутності журналістів було підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію між благодійним фондом "Розвиток України" та Закарпатською облдержадміністрацією.

До речі, на Закарпатті усього проживає 15 тисяч 225 багатодітних сімей. Найбільше їх на Тячівщині, Міжгірщині, Рахівщині.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
06 лютого 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:33
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
» Всі новини