Садовий написав Порошенку, що Закарпаття відрізали від України

Така ситуація підігріває невдоволення центральною владою та зростання сепаратистських настроїв серед населення, вказує мер Львова

Садовий написав Порошенку, що Закарпаття відрізали від України

За підсумками поїздки минулого тижня до Ужгорода, Андрій Садовий надіслав листи до Президента, Прем'єр-міністра та міністра інфраструктури України щодо розвитку транспортної та прикордонної інфраструктури Закарпаття.

"Після тимчасової втрати Криму цей регіон міг би стати альтернативною оздоровницею України. Але мешканцям Харкова чи Києва зручніше дістатись до Хургади чи Мальорки, ніж до термалів Берегово чи гірськолижних витягів Кострина", – наголошує Андрій Садовий.

Як ідеться у листі, понад два роки нема авіасполучення Закарпаття з Україною та світом. Мінінфраструктури та Украерорух за цей час не змогли встановити в аеропорту Ужгорода належні світлово-сигнальні системи безпеки та сертифікувати його, відповідно до вимог ЄС, що є передумовою продовження Угоди зі Словацькою Республікою про заліт наших літаків на її територію під час злету-посадки.

Єдина міжнародна автомагістраль М06, що зв’язує Україну із Закарпаттям та Південно-Східною Європою, не витримує навантажень і переважно в заторах. Ще три дороги, що ведуть через перевали, як не дивно, власне тільки із Закарпатського боку в жалюгідному стані.

З відкриттям цього року Бескидського тунелю Закарпаття очікувало запуск поїздів "Інтерсіті", які частково послабили б логістичну напругу в регіоні. Але досі цього не сталося. Тривалість поїздки потягом з Ужгорода до Києва становить нині понад 12 годин.

Після впровадження "безвізу" та вільної торгівлі на всьому західному кордоні не відкрито жодного нового пункту пропуску, а кошти, що виділив ЄС на модернізацію наявних, – частково не використані та повернуті назад.

"Така ситуація підігріває невдоволення центральною владою та зростання сепаратистських настроїв серед населення – адміністративні прорахунки Києва фактично створили на Закарпатті загрозу національній безпеці. Тому закликаю представників найвищої влади в країні діяти, аби виправити ситуацію", – сказав Андрій Садовий.

 

08 серпня 2018р.

Теги: Садовий, інфраструктура, сепаратизм, Закарпаття

Коментарі

Чувак 2018-08-10 / 11:36:11
Пенсіонер ти проблеми сміття по всій Україні не бачиш? Політика. А сміття потрібно переробляти, але ж це довго і складно (екологія -всіх інспекторів поки прогодуєш)

пенсіонер 2018-08-09 / 09:20:45

І ще. Щось Садовий промовчав: скільки львів'ян мають карту поляка чи взагалі польський паспорт, скільки туди взагалі виїхало та скільки машин їздить по Львову на польських номера?)))

пенсіонер 2018-08-09 / 07:13:37

Хлопці, давайте наводити порядок у своїй хаті самі. Без Садового, Москаля чи інших емісарів.
Бо хто, крім нас, щиро у цьому зацікавлений?

Вуву 2018-08-09 / 00:24:21
Щодо закарпаття ... Садовий сказав правильно.
Порошенко ...Призначивши маскаля - "фістовальщика" губернатором ... Закарпаття почало сповзати в низ по всіх напрямках.
Бо колишній мент (мусор) без навиків і практики управління областю (а не якимось відомством) і творчих ініціатив ... Маючи величезні адміністративні важелі впливу ... Але без необходнойі в такому випадку вищойі економічнойі освіти ... Загнав область до критичного стану.
А вже про кримінальні оборудки і його діяльність ... Буде написано не один кримінальний том справи.
І якщо все це скласти разом ... То маємо втрачених 4 роки часу і реальних можливостей до покращення ... Чим однозначно в свойій пропоганді будуть користуватись наші "любі друзі" по сусудству.
Але в тому є і наша вина .......
В нашій аполітичності і пофігізму щодо суспільного і соціального життя.

Степан Крук 2018-08-08 / 11:47:59
Закарпаття дійсно інфраструктурно відрізане, але є ще одне відрізання, котре дуже небезпечне - геополітичне!

Степан Крук 2018-08-08 / 11:45:25
Заздалегідь вибачаюся за об"ємний коментар, але мушу поділитися з Вами нелегкими роздумами. Два місяці тому, мій колишній сокурсник, котрого свого часу направили в Крим на роботу (там він одружився, став кримчанином, а зараз громадянин РФ) приїхав до матері в Тячів. Ми з ним зустрілися. Звичайно, що спілкування було дуже непростим: я обізвав його сепаром, сукою промосковською і таке інше. Флегматичний (на відміну від мене)сокурсник півгодини вислуховув мої доводи та претензії, а потім сказав наступне: " Не ми Україну зрадили, не ми її здали, а керівництво України! Пятнадцять років поспіль в Крим приїздили депутати та керівництво нижньої та верхньої палат російського парламенту, збирали в Севостополі проплачені мітинги, викрикували: "Крим ісконно руський, Севастополь - місто російсько слави...", пропогували відверто ідеї "руського міра". Чи була відповідна реакція СБУ та керівництва України, чи була хоч одна нота протесту? Ні! А ми, кримчани, в тому числі й руськомовні, чекали на таку реакцію. Жириновський їздив по Кримських містах та сіяв відверто агресивну та антиукраїнську пропоганду. Але ж українська влада йому в"їзд в Україну та Крим в той час не заборонила. Кримчани, громадяни україни, ще в 2000-2005 роках відчували себе приниженими від такої бездіяльності влади. В кінці 2003 року почався конфлікт навколо острова Тузла. Тоді українські (зараз російські)військові, котрих в Україні зараз називають зрадниками, готові були насмерть стояти за територіальну цілісність України. В Кремлі це знали, тому не полізли... В той час керівництво вперше відреагувало нотою протесту, адже мова йшла про територіальну цілісність (про територію), а не про цілісність України, як держави. Всі наступні роки в Криму продовжувалася ідеологічна, економічна, церковна окупація Криму, але жодних кроків з боку України на упередження не було. За ті роки кримчани, в тому числі і я, зрозуміли, що ми Україні не потрібні. Хочу, щоб ти знав, що кримчан на автомайдан відправляли спецслужби РФ, відправляли і щедро проплачували. Де була ваша розвідка, контррозвідка, СБУ і влада загалом? Запевняю тебе, що коли почалася військова окупація РФ в Криму, більшість кримчан сприйняли її, як особисту образу і не раділи, як це показують по телевізору - "Рассєя" в той час кричали проплачені особи, бомжі та відверті відморозки, а кримчани чекали захисту від агресії. Його не було. Тоді в Криму остаточно зрозуміли, що Крим українській владі непотрібний! То хто є зрадником: кримчани, чи українська влада??? В чому ти звинувачуєш мене і кримчан, котрі не відчували з боку української влади бажання зберегти Крим? Кримчани до останнього сподівалися залишитися українцями! Це ви всі зрадили кримчан, а не ми вас!".
Ситуція в Закарпатті стала нагадувати мені кримську. Якщо влада не зробить рішучих кроків, то не Угорщину потрібно буде звинувачувати, а Київ. Можливо Садовий дещо перегинає, але застереження львівського мера є обгрунтованими...

пенсіонер 2018-08-08 / 09:57:00

Підказка журналістам. Попросіть О.Тягнибока прокоментувати цей лист А.Садового...))) Як на мене, це буде... бомба)))

пенсіонер 2018-08-08 / 09:46:04

Все грамотно і по суті. Але піаром аж... зашкалює.

Таке враження, що Львів - зразкове місто без жодних проблем.
Наприклад, сміттєзвалища та отруєння грунтових вод, громадський транспорт та колапс у часи пік без метро чи... фунікулера, забудова та скорочення пішохідних зон, "зелених" зон відпочинку, і т.д.

Крім того, цікаво би було почути від Садового про Євро-2012 у Львові і його "ділові стосунки" з "папєрєдніками".

НОВИНИ: Соціо

11:33
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
» Всі новини