Чергове засідання сесії Закарпатської обласної ради відбулося в Ужгороді (ФОТО)

На першому пленарному засіданні 12 сесії облради ухвалено 12 звернень до вищих органів державної влади із важливих питань життя області.

Чергове засідання сесії Закарпатської обласної ради відбулося в Ужгороді (ФОТО)

Сьогодні, 26 липня відбулося перше пленарне засідання 12 сесії облради.

Найперше присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Революції Гідності та загиблих у війні на Сході країни.

Обговорюючи питання затвердження порядку денного сесії, на прохання окремих  депутатів до розгляду нинішнього засідання було включено низку питань як невідкладні, як от «Про надання згоди Закарпатській обласній станції переливання крові на реалізацію замороженої плазми», «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо виділення додаткових коштів з метою придбання шкільних автобусів для гірської місцевості» «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо установлення «зелених» тарифів на електричну енергію, вироблену з твердих побутових відходів». Порушувалося також і питання про звернення облради щодо спрямування 50% надходжень від митних платежів на дороги Закарпатської області, оскільки майже 2,7 млрд грн спрямувала до бюджету Закарпатська митниця за І півріччя 2018 року. Інше питання було озвучено на підставі звернення громадських ативістів, які взяли участь у сесії, - про невідкладне внесення змін до законопроектів України, якими регулюється розмитнення автомобілів, придбаних за кордоном. Пропонується як загальноприйнятна та адекватна вартість  розмитнення  для населення - це 10%  від вартості такого автомобіля.

У підсумку порядок денний першого засідання 12 сесії склало 37 питань.

На сесії  розглянули та підтримали запити депутатів низки фракцій. Відтак схвалили  нові обласні програм та План діяльності Закарпатської обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік.

Ухвалили депутати й рішення про внесення змін до обласного бюджету та до низки діючих програм у сфері соцзахисту громадян, питної води, розвитку освіти, культури, традицій нацменшин області та ін.

Затвердили в ході сесії директора – художнього керівника комунального закладу «Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Юрія – Августина та Євгена Шерегіїв» Закарпатської обласної ради, яким повторно став Василь Марюхнич, що переміг у відповідному конкурсі.

Враховуючи позитивні висновки профільних комісій, обласні обранці блочним голосуванням схвалили ще 4 питання стосовно затвердження звітів про результати виконання програм, а саме: з розвитку дошкільної освіти у Закарпатській області на період до 2017 року; з реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2012 – 2017 роки; діяльності Закарпатського регіонального відділення Пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України», редакційно-видавничої групи обласної книги «Реабілітовані історією» і редколегії з підготовки та випуску «Зводу пам’яток історії та культури Закарпатської області» на 2017 рік; з фінансової підтримки комунально-експлуатаційного, автотранспортного господарств облдержадміністрації та збереження будинку обласної ради і облдержадміністрації як пам’ятки архітектури на 2017 рік.

Після дискусій довкола проекту про надра депутати вирішили погодити надання спецдозволу на користування надрами Акціонерному товариству «Укргазвидобування» щодо Лютнянського родовища та Товариству з обмеженою відповідальністю науково-виробничій фірмі «ОРУС» для видобування мінеральних природних столових вод ділянки «Шутин» Менчул Верхньобистрянського родовища (джерело №2). Через відсутність необхідних погоджень по окремим користувачам було вирішено  направити матеріали на довивчення, після чого розглянути на наступному пленарному засіданні сесії.

На завершення  блочним голосуванням схвалили ряд  рішень про звернення до вищих органів державної влади. Серед них - щодо вирішення на законодавчому рівні питання заборони ввезення в Україну окремих видів полімерів та продажу поліетиленових пакетів; щодо необхідності внесення змін до Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України» на 2011 – 2020 роки; щодо перевезення до області щебеневої продукції залізничним транспортом; щодо зміни статусу автомобільних доріг області; щодо облаштування комерційних вузлів обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних; щодо врегулювання деяких питань експорту деревини паливної; щодо негайного фінансування пошкоджених дамб; щодо можливості передачі із  державної власності мостових ферм, які перебувають у сфері управління Міністерства оборони України; щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень; щодо виділення додаткових коштів з метою придбання шкільних автобусів для гірської місцевості;щодо установлення «зелених» тарифів на електричну енергію, вироблену з твердих побутових відходів.

Як зазначалося наприкінці, орієнтовна дата проведення другого пленарного засідання 12-ї сесії – 27 вересня, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

26 липня 2018р.

Теги: засідання, сесія, облрада

Коментарі

Вуйко 2018-07-26 / 23:51:52
Пустi люди!

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини