Організатори "Фестивалю рівності" в Ужгороді через "турботу про безпеку учасників" проведуть його в онлайн-форматі

І кажуть, що зовсім не планували його як марш представників сексуальних відхилень

Організатори "Фестивалю рівності" в Ужгороді через "турботу про безпеку учасників" проведуть його в онлайн-форматі

Організації «Карпатська Січ» та закарпатська філія всеукраїнської громадської організації «Сокіл», які називають себе націоналістичними, заявили у соціальних мережах, що не допустять проведення в Ужгороді «Фестивалю рівності». Організатори фестивалю у свою чергу повідомили, що захід пройде в онлайн-форматі, інформує кореспондент "Громадського радіо" в Ужгороді Ольга Павлова.

Керівник ГО «Карпатська Січ» Тарас Деяк не прокоментував Громадському радіо позицію організації, пославшись на брак часу.

Очільник закарпатської філії всеукраїнської громадської організації «Сокіл» Томаш Лелекач завив у коментарі Громадському радіо, що не закликав застосовувати фізичну силу до учасників заходу. А інформацію, що це буде марш представників ЛГБТ-спільноти, взяв зі сторінок місцевих ЗМІ.

«Заява від «Соколу» була попереджувальна. Що ми готові, ми будемо виходити на вулиці і не дамо ходити по Ужгороду чи будь-якому іншому місті: чи це буде Хуст, чи це буде Рахів, чи це буде, не знаю, Великий Березний, неважливо. Якщо будь-які особи хочуть щось подібне провести в Ужгороді чи в будь-якому іншому місті, то виходять нормальні адекватні українці, просто перекривають вулицю і не дають змоги певним особам ходити і демонструвати свою сексуальність іншим людям», — заявив Лелекач.

Як пройде Фестиваль рівності в Ужгороді

«Фестиваль рівності», який планували провести в Ужгороді 26 липня, пройде в онлайн-форматі. Захід передбачає лекції, виставки, перформанси.

За словами координаторки фестивалю Світлани Малишевої, вперше його провели в 2014 році. Липневий фестиваль буде одинадцятим. Онлайн-формат фестивалю рівностей значно розширює аудиторію, пояснила Світлана Малишева. Таким чином взяти участь у заході зможуть не тільки ужгородці, а й охочі з будь-якого куточка.

Ще одна причина такого формату — турбота про безпеку учасників, адже у соціальних мережах напередодні почали з’являтися повідомлення провокативного характеру.

«Це наша реактивна зміна на ці обставини, які відбуваються. Але ми не відмовилися від проведення фестивалів наживо і ми будемо їх проводити. Але поки що зараз, влітку, вирішили спробувати ось так зробити», — розповіла Малишева.

У свою чергу Світлана Малишева пояснила, що організатори марш не планували «Мені дуже дивно, що досі вже скільки часу ми проводимо фестивалі, але люди все ще продовжують читати їх як марш. Яким чином можна під час маршу провести, слухати лекцію чи подивитися виставку, мені зовсім не зрозуміло. У словах «фестиваль рівності» зовсім нічого немає про ЛГБТ. Це не ЛГБТ-фестиваль. Це була форма, де всі групи, що зазнають дискримінації, можуть говорити про свої нагальні проблеми. І будемо дуже багато говорити про права людей з інвалідністю, про переселенців, про ромів», — розповіла Малишева.

Під час лекцій, як зазначила представниця оргкомітету фестивалю, експертки спробують висвітлити, яким саме є вплив політичного контексту на різні соціально вразливі групи. А також розглянуть питання, чому у суспільстві виникають конфлікти і чи може мистецтво  бути мовою протесту.

25 липня 2018р.

Теги: Фестиваль рівності, ЛГБТ

Коментарі

Вуву. До пенсіонера 2018-07-26 / 06:42:05
В тебе непогано получаєся ... Чим раз то все лучше.
Попробуй прочитай лекцію монашкам в жіночому монастирі ?
Они тоже от адама і єви но ... НЕ продовжують рід.
А господь сказав ... "Множтеся і розмножайтеся" ... А монашки кажуть НЄТ.! Та як ото так штоби божу настанову не виконати.?
А вони опять НЄТ.
Так народження дитини то божа благодать ?
А они ... Ми взялисьме обіт ... Ми замужом за ісуса. (Правда чи знає сам ісус ош вони за нього повиходили ... Нам ото не ізвесно).
І понімай тепер то як хочеш ... Правда што ... Голими задницями они не світять і на пляжі не загорауть ... Зато мають нехватку вітаміна D ... (Мелатонін називаться).
Но вобщем пока.

пенсіонер 2018-07-26 / 06:19:08
Через підтримку ось таких ВуВу і світить задниця ми певна публічка.
Закрийтеся ідіоти у себе вдома, і робіть що хочете, а не пропагуйте паскудство.
Господь створив Адама і Єву, щоби продовжити рід людський.
А ви що можете продовжити? Ще ніхто через задницю дітей не народжував.
А раз до вас не доходить через голову, значить треба виганяти через задницю.
Держава у вкрай поганому стані, медицина занедбана, пенсіонери скоро з голоду будуть вимирати, а содомісти бісяться.
Оце ваше пропагування лезбійства та гомосексуалізму що призведе до зростання економіки, чи може до зростання культури і національної свідомості?
Цей лезбійський збрід треба тримати в зоопарку, щоб приходили на них дивитися як на звірину.

Вуву 2018-07-25 / 19:43:23
Ч2.
Народ ніяк не може зрозуміти ... Що в людини мусить бути право вибору.
Є люди які ходять до церкви .
А є які не ходять.
Є ті що пють. І ті що вживають лишень по святах.
Є ті що курять і ті що не курять.
Є чесні людиди.А є злодійі і бандити.
А ці ....лгбт ... Це сексуальний аспект . це йіх вибір.
І це зовсім не значить що всі хочуть (чи захочуть) бути такими як вони ... Жити таким життям ... а не інакшим.
Тим більше що це явище було і є ...
І нікуди не зникає.
Як і не зникли і не зникають ТРАДИЦІЙНІ СІМЕЙНІ ЦІННОСТІ. ХІБА НЕ ТАК. !?

Вуву 2018-07-25 / 19:31:41
Ти вже хоч і пенсіонер ... А тому без окулярів не бачих "очевидних речей".
Як кажуть в таких випадках "РОЗЗУЙ ГЛАЗА".
Що всі ці .... Вони не роблять собі ніякойі реклами ... І "НАШІ" сімені цінності для них такі самі ... бо вони всі теж десь виростали в сімях ... А не в підворотнях.
Все що вони хочуть ... Щоб до них було таке саме ЛЮДСЬКЕ ВІДНОШЕННЯ ... як і до всіх тих ... хто "традиціоналіст".
І не стойіть йім на тому щоб виставляти "свою брудну білизну" ... Вони просто хочуть щоб йіх сприймали такими які вони насправді є .
Вони просто не хочуть більше ховатись і брехати всім і свойім знайомим і на роботі ... "Робити вигляд" ... що вони такі як всі ... Тоді як ... ВОНИ НЕ ТАКІ.
Ну шож тут не ясного.
І проплачений деяк як і ті "члени" січовики ... Вони все давно зрозуміли правильно.
Але вони хочуть заробляти ... А тут платять хоч якісь а всетаки гроші .от вони і виходять.
Бо не за свойі кровні (зароблені) йіздили в кийів.
Таж є мозги в голові ... Візьміться за розум.

пенсіонер. 2018-07-25 / 19:11:35
Для йоб..го ВуВу любителя підорні.
Поведи своїх дітей на марш підорів та запиши їх в члени цієї спільноти,а можеш і сам туди вступити.
А Карпатська січ робить свою роботу, ту для якої вона і сформована - навчати молодь патріотизму та воювати за незалежність України.
А дороги ремонтувати та створювати робочі місця в містах це обов'язок не січовиків, а депутатів і мерів, для цього і їх руках наші податки.

гуцули 2018-07-25 / 16:53:29
Не можу взяти до тямки чим такі особливі ці 3,14дараси? Їх що занесли до Червеної Книги? Чи може їм, ми - нормальні традиційні заважаємо?
Тай хай собі живуть(злигаються), хоч одне з одним, хоч тваринами, хоч з птахами, чи плазунами, та земноводними, але не потрібно виставляти свою брудну білизну(блудну стидобу) на показ!!!

Вуву 2018-07-25 / 15:11:34
Я зовсім не здивуюсь ... Якщо на деяка РАПТОМ подадуть в суд від міжнароднойі організаційі лгбт ... Бо тоті жінки в ужгороді тоже "собі ціну знають".
Но то буде іше номер. :-)) :-)) :-))
Коли лгбтеешники будуть "тігати" карпатську січ. Ммм да.

Byby 2018-07-25 / 14:52:22
Хай спершу деееееееяк ... публічно скаже хто його фінансує ... І карпатську січь .
Може з цього треба починати ...
Ато вся йіх діяльність побудована виключно на актах гомофобійі ... І нічого більше.
Що вони зробили для міста ? Нічого.
А взагалі для суспільства ? Нічого.
А так лишень показують "свою кипучу діяльність" лиш тим що пообливали фарбою лезбійок.
Та кому потрібна така "виховна робота" в дусі патриотизму.?
Навірно што старому пенсіонеру круку ? Йому много не нада.
Да іше добре так поричати - погавкати ... Героям слава ... І повоняти димовушками. Но вот і всьо ... Ба більшого і нич ниє.

Степан Крук -укр 2018-07-25 / 12:38:26
Абсолютно вірно! До того ж ця стидоба щедро фінансується! Проплачуються не тільки "фестивалі", групи підтримки, але й засоби масової інформації.

укр 2018-07-25 / 09:56:44
сумно стає від таких "фестивалів", бо в Україні і без того йде скрита війна проти українського (в т.ч. і закарпатського). Подивіться ТВ: якщо українець обовязкового якийсь дебілкуватий " (програма "говорить Україна", "Хата на тата і т.д), живе і досі в хаті-мазанці ("одного разу під Полтавою"). А "русский" умний, хальоний, живе в розкішному булинку, не працює і прекрасно живе (серіал "Свати). Таких прикладів масса. А тут із цим фестивалем" рівності" ще пропаганда "голубізни". Це все цілеспрямовані аиаки на знищення ідентичності, руйнація моралі; а потім бери НАС хто хоче голими руками.

Степан Крук 2018-07-25 / 09:43:03
За пропоганду збочень - кулю в лоб! Невже не зрозуміло, що такі "фестивалі" підривають моральні устої і без того хворого суспільства! Дякую Вам хлопчики із "Карпатської Січі"!

Степан Крук 2018-07-25 / 09:37:29
Яка ще рівність, коли воно горбате! А горбатого лише "Карптська Січ" виправить!

укр 2018-07-25 / 09:21:43
люди народжуються різними, ніхто їм не забороняє вчитися, працювати, відпочивати, ходити по місту і т.д., але рекламувати, пропагувати, поширювати, розповсюджувати їх світосприйняття, спосіб життя я вважаю НЕПРИПУСТИМИМ.Хай собі живуть як хотять, а ми маємо захищати
традиційні відносини і традиційні сімейні цінності.

Вуву 2018-07-25 / 07:57:46
О . здається знову почалось.
Крики + зойки .
Костя лишися того ... Не забивай собі голову дурницями. Там маскаль має бути присутнім в "ОнЛайн" ... А не ти.

Костя 2018-07-25 / 07:44:49
Треба знайте місце де ці збоченці хочуть проводити лекції і
Засипати вхід камінням або поставити там капкани щоб всіх
Їх виловити і по Тисі в Дунай сплавити Урррроди

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини