У пріорітетах цьогорічних абітурієнтів УжНУ – медичний, юридичний, історичний, філологічний і туристичний профілі

Вступна кампанія 2018 в УжНУ триває вже понад тиждень. Абітурієнти з усіх районів Закарпаття та інших областей активно подають заяви й визначаються з пріоритетами, щоб вступити на омріяний факультет.

У пріорітетах цьогорічних абітурієнтів УжНУ – медичний, юридичний, історичний, філологічний і туристичний профілі

Як повідомляло Закарпаття онлайн, станом на 15.00 20 липня вже подано 10 315 заяв абітурієнтів за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями підготовки.

Медичний факультет, який завжди вражав числом охочих вступників, зареєстрував поки що загалом 738 заяв на здобуття спеціальностей «Лікувальна справа», «Фармація» та «Сестринська справа». Представники приймальної комісії зізнаються, що цьогоріч значно поменшало заяв на «Лікувальну справу» у зв’язку з підвищенням прохідного балу на цю спеціальність, тож абітурієнти надають перевагу «Фармації». У стоматологічного факультету поки що 130 заяв. На факультеті здоров’я та фізичного виховання виявили бажання навчатися вже 550 вступників. Найбільш популярною спеціальністю тут наразі є «Фізична культура і спорт», яку вподобало дві сотні заявників

Юридичний факультет нараховує більше 700 заяв й очікує ще на нових абітурієнтів. До сотні заяв зареєстровано на економічний факультет. Стосовно факультету суспільних наук, то з кожним днем охочих вчитися тут більшає, – сьогодні таких уже понад півтисячі за різними напрямами.

Чимало абітурієнтів вирішило обрати філологічний факультет. Понад 370 заяв подано на різні профілі філфаку. Найпопулярнішою є спеціальність «Середня освіта» за спеціалізацією «Українська мова та література», яка має 150 заяв на денну та заочну форму навчання. Потроху обирають абітурієнти й можливість навчання за новими освітніми програмами, зокрема на «Українську мова і літературу. Англійську мову і літературу» – 48 заяв, «Українську мову і літературу в закладах загальної середньої освіти з мовами навчання національних меншин» – 8. Стосовно спеціалізацій із вивчення інших слов’янських мов і літератур, ситуація така: «Словацька мова і література» – 15 заяв, «Чеська мова і література» – 16 заяв, «Російська мова і література. Польська мова і література» – 7 заяв. Не відстає й спеціальність «Журналістика»: за напрямом підготовки «Журналістика» подано загалом близько півсотні заяв, на «Рекламу і зв’язки з громадськістю» – до 30 заяв.

Факультет іноземної філології також має добрі показники. Найпопулярніша «Англійська мова та література» – 347 заяв, «Німецька мова та література» має 43 охочих. Зі значним відривом відстає «Французька мова та література» – опанувати цей фах поки що не проти 14 абітурієнтів.

Природничі спеціальності цікавлять теж чималу аудиторію абітурієнтів. Стати студентами хімічного факультету хоче близько сотні вступників. До двох сотень вступників планує обрати біологічний факультет. Близько 180 зареєстрованих заяв нараховує наразі географічний факультет.

Значна кількість заяв надходить і на фізичний факультет. Бажання абітурієнтів опанувати цей нелегкий фах вже засвідчують 194 заяви. Пріоритетними тут є спеціальності, пов’язані з кібербезпекою. Інженерно-технічний факультет теж має вже близько 195 потенційних студентів. Близько трьохсот охочих прагне відчути себе студентами факультету інформаційних технологій.

773 зареєстрованих має факультет історії та міжнародних відносин. Здобувати фах історика прагне 250 абітурієнтів за спеціальністю «Історія та археологія», на «Середню освіту» подало заяви 188 вступників. Нову спеціалізацію «Культурологія» не проти опановувати 67 осіб. Спеціалізації «Міжнародні відносини», «Маркетинг» та «Менеджмент» на цьому факультеті обирають 270 абітурієнтів. Щодо факультету міжнародних економічних відносин, то тут бажає навчатися понад 200 вступників.

Факультет туризму та міжнародних комунікацій сьогодні обирає 444 абітурієнти. Переважають тут вже традиційно спеціальності сфери туризму.

Українсько-угорський навчально-науковий інститут зареєстрував 76 заяв за різними спеціальностями і також очікує більше заяв до завершення вступної кампанії, пише Медіацентр УжНУ.

22 липня 2018р.

Теги: абітурієнти, профілі, УжНУ

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини