Півмільярда на закарпатську трасу взяв менеджер компанії «Strabag», яка не хоче платити дивіденди Дерипасці

Служба автомобільних доріг у Закарпатській області 19 червня за результатами тендеру замовила ТОВ «ШБУ-77» поточний середній ремонт автодороги державного значення М-23 Берегове – Виноградів – Велика Копаня за 642,78 млн грн.

Півмільярда на закарпатську трасу взяв менеджер компанії «Strabag», яка не хоче платити дивіденди Дерипасці

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на інформацію в системі «Прозорро».

До кінця 2019 року трасу відремонтують на ділянках км 21+400 – км 35+335 і км 37+426 – км 49+700 загальною довжиною 26 км. Субпідрядником з обсягом робіт 10% від загальної вартості договору буде ТОВ «Баусат», асфальтобетон постачатиме ТОВ «Закарпаття Асфальт», а бітумну емульсію – ТОВ «Бітунова Україна».

Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк на будівлі та споруди експлуатаційної та автотранспортної служб становить 12 років, земляне полотно – 10 років, основу дорожнього покриття, мости і цементобетонне покриття – 8 років, водопропускні труби і регуляційні споруди – 6 років, огородження і розмітку полімерною стрічкою – 5 років, асфальтобетонне покриття і розмітку пластиком – 3 роки, знаки і напрямні стовпчики – 2 роки, інші послуги з поточного ремонту – рік, розмітку фарбою – півроку. На заробітну плату піде 8,10 млн грн., тобто 1,3% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,2% – 1,24 млн грн. Сума угоди на 0,2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 644,17 млн грн.

Фірма «ШБУ-77» створена у червні 2017 року в Броварах Київської області. Засновником є Андрій Білоус із смт. Велика Димерка, а директором – Дмитро Соловйов.

Білоус керує фірмою «Бітунова Україна» австрійської компанії «Бау Холдінг Бетайлігунс АГ» («Bau Holding Beteiligungs AG») і москвички Таміли Свірідової. Також він значиться підписантом ТОВ «САТ Україна» австрійської фірми «Штрабаг СЕ» («Strabag SE»).

Австрійська «Strabag SE» є головною компанією однойменного концерну, куди входить «Bau Holding Beteiligungs AG». Чверть акцій «Strabag SE» належить кіпрській фірмі «Rasperia Trading Ltd» із групи «Базовий Елемент» російського олігарха Олега Дерипаски.

Нагадаємо, у квітні Дерипаска і частина його бізнесу потрапили під санкції США. Днями «Strabag» на річних зборах акціонерів відмовилась виплачувати дивіденди Дерипасці, щоб не зіткнутися з вторинними санкціями. Натомість іншим акціонерам виплатять по 1,3 євро за акцію. «Rasperia Trading Ltd» має 25,9% із загальної кількості у 110 млн акцій, тобто їй могли б виплатити близько 37 млн євро. Офшор отримає ці кошти, лише якщо Дерипаска зменшить свою долю в ньому до менше ніж 50% до 28 червня 2021 року.

Білоус володіє «Закарпаття Асфальт» із Мартою Горошко, Михайлом Королем і Ларисою Мєдвєдєвою, ТОВ «Синергія Оіл» сам і ТОВ «Північ Асфальт» з Ігорем Залозним.

Усього «ШБУ-77» із 2017 року виграла тендерів на 1,27 млрд грн., «САТ Україна» з 2013 року – на 1,47 млрд грн., а «Бітунова Україна» з 2008 року – на 390,67 млн грн.

Днями міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що провів переговори з концерном «Strabag», який планує найближчим часом вийти на український ринок.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Шляхо-будівельне управління № 14», причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Директором суперника є Олександр Харчук, екс-депутат Чернігівської облради від Партії регіонів, який раніше був співвласником. Засновниками є Костянтин Будьонний та його ж ТОВ «Кабельний телевізійний центр м. Чернігова» на чолі з Тетяною Нагорною.

Колись Будьонний був партнером мера Чернігова Владислава Атрошенка («Блок Петра Порошенка») по ТОВ «Ріел Ко.». Нині частку Будьонного там має Микола Лакішек.

Підписантом «ШБУ №14» є вищезгадана Тетяна Нагорна – екс-директор ДочП «Тех-Сервіс» (припиняється) ТОВ «Телеорганізація «Ніса» Владислава Атрошенка.

27 червня 2018р.

Теги: траса, дивіденти, Дерипаска

НОВИНИ: Соціо

11:28
/ 1
Підтверджено загибель на Запоріжжі ще в червні минулого року Віталія Чонки з Великої Копані
21:05
/ 11
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 16
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
» Всі новини