ТОП-5 регіонів із найдорожчим м’ясним кошиком виглядає таким чином: перше місце за столицею – 600грн, друге за Київщиною – 572грн, третє за Одещиною – 566грн, четверте за Сумщиною – 558грн, та замикає п’ятірку Закарпаття з 555грн. До м’ясного кошика ввійшло по кілограму всіх видів м’яса та ковбасних виробів, які підлягають держмоніторингу, тобто 5кг м’яса та 1кг ковбаси: яловичина, свинина, сало, куряча тушка і філе, варена ковбаса.
А ТОП- п’ятірка регіонів із найнижчою вартістю м’ясного кошика складається переважно з регіонів Західної України. Найдешевшим регіоном для любителів м’яса виявилась Тернопільська область. 6кг м’яса та м’ясопродуктів тут обійдуться в 497грн. До п’ятірки також входять Рівненщина з 514грн, Буковина із 516грн, Івано-Франківщина з 519грн та Житомирщина з 520грн.
Якщо порівняти найдорожчий м’ясний кошик Києва в 600грн і найдешевший на Тернопільщині – 497грн, то різниця складає більше 100грн, або 21%. Однак середня зарплата в Києві в березні становила 13388грн, а на Тернопільщині 6394грн. Таким чином, за рівнем купівельної спроможності житель столиці все одно на 73% випереджає жителя Тернопілля. Розрахунки зроблені експертами Асоціації постачальників торговельних мереж на підставі даних офіційної статистики за квітень 2018 року.
По кожному виду продукції ситуація виглядає так:
Яловичина. Середня по країні ціна – 125грн за кілограм. Найдорожчі регіони -- це Київська область – 138грн, Закарпаття та Київ – по 135грн, Одеська та Чернівецька області – по 132грн. Найдешевшу яловичину купують донеччани – за 101грн, полтавчани – за 114грн, чернігівчани – за 115, тернопільчани – за 119грн та волиняни – за 121грн.
Свинина. Середня ціна в Україні – 116грн за кілограм. П’ятірка найдорожчих регіонів складається з Києва та Одеської області, де вона коштує 126грн, Закарпатської – із 124грн, Харківської та Миколаївської областей– із 123грн. П’ять найдешевших регіонів – це Донеччина зі 101грн, Тернопільщина – із 107грн, Буковина – зі 110грн, Івано-Франківщина та Житомирщина – зі 111грн.
Сало. Середньостатистична ціна в Україні – 70грн за кілограм. Найдорожче сало, як і раніше, у Києві – по 104грн. Далі йдуть Львівська область – із 90грн, Київська – із 79грн, Дніпропетровська – із 78грн та Харківська – із 76грн. Зекономити можна в Тернопільській області, де воно коштує лише 48грн, у Волинській – 49грн, Рівненській – 50грн, Житомирській – 54грн та Івано-Франківській – 57грн.
Філе курки. Середня вартість в Україні – 92грн за кілограм. Найдорожче воно в Кіровоградській, Сумській і Вінницькій областях – по 95грн, Донецькій – 94грн та Херсонській – 93грн. Найменше за нього сплачують на Дніпропетровщині, Рівненщині та Чернігівщині – 88грн, Івано-Франківщині та Черкащині – 89грн.
Тушка куряча. Середня ціна, за державною статистикою, – 55,2грн за кілограм. Різниця в ТОП-5 найдорожчих регіонів визначається копійками. Найбільше сплачують в Херсонській області – 57,3грн. Далі Донецька область – із 57,1грн, Одеська – із 56,9грн, Чернігівська – 56,8грн та Луганська – 56,6грн. Така ж кучність і в найдешевших регіонах: Львівська область – 52,4грн, Дніпропетровська – 52,5грн, Черкаська – 52,8грн, Івано-Франківська – 53,2грн та Рівненська – 53,8грн.
Ковбаса варена 1 ґатунку. Середня вартість за підрахунками Держстату – 86грн за кілограм. Найбільш дорога ковбаса в Запорізькій області – 97грн. Наступні місця розподілились так: Донецька – 95грн, Полтавська – 93грн, Сумська та Київська області – по 92грн. Найбільш доступна вона в Кіровоградській області – 64грн. Далі йдуть Миколаївщина – 77грн, Тернопільщина – 78грн, Івано-Франківщина та Херсонщина – по 80грн.
ВУВУ 2018-05-30 / 07:33:28
таРИФИ ... НА МАЛЬДІВАХ І СЕЙШЕЛАХ ....(ну ще на БОГАмах).
Ps.
А на гаваях вулканить ... Тимчасово низзя.
Москаль 2018-05-30 / 01:18:27
Вищих зарплат не буде. Обіцяю вищі тарифи
Вас.Вас. 2018-05-30 / 00:51:39
Якби вищі зарплати та й помали би прожив.