Участь у заході взяли голови полонинських управ, фермерських і особистих селянських господарств.
Під час зустрічі члени асоціації узгодили та підписали статут виробників сиру, а також обговорили Специфікацію. Цим документом буде затверджено технологію виробництва, фасування, а також логістику реалізації овечого сиру на продовольчих ринках України та за її межами.
Для налагодження роботи Асоціації на установчих зборах обрали її президента. Ним став голова фермерського господарства ,,Чорна Тиса +” Анатолій Павлюк. Також обговорили маркетингову стратегію просування товару, відповідно – розроблення етикетки, назви, складу продукту, тощо.
Наступним кроком для Асоціації буде розроблення гастрономічних маршрутів до показових полонинських господарств.
Вуву 12.05.2018 / 06:19:40
Тепер вже як є асоціація ... Можна створювати "фонд підтримки".
Кожен член робить незначну суму внеску в ФП. Щорічно.
Коштами можуть надавати фіксовану відсоткову позику для нових виробників продукційі ... а також колегіально надавати як допомогу при різних фарс мажорних ситуаціях членам асоціаційі.
гуцули 11.05.2018 / 15:58:40
так логічно правильно, ми-РДА, створили вам Асоціацію, і тепер ви - асоціатори, нам зобовязані...
Чим?
Так, час покаже...
Цікаво, чи вистачить тих полонин, що залишилися не розпайовані(нерозкрадені) для випасу овець, адже тим і цінний овечий сир-вурда, що із полонинських пасовищ...
земляк 11.05.2018 / 13:35:32
Асоціація виробників сиру - крок у вірному напрямку. Головне, щоб "діяльність" новоутвореної структури - не обмежилась обранням... Президента асоціації сироварів!
Шкода тільки, що робиться це "під дахом" влади Рахівського району. А ще- буде, однозначно трагедією, якщо асоціацію будуть використовувати політикани, наприклад до... виборів, які вже "на порозі" країни.