Видання Ратушняка "придумали" фейк з окупацією багатоповерхівки "мадагаскарськими шиплячими тарганами" (ФОТО)

Учора ряд інтернет-видань, наближених до колишнього мера Ужгорода Сергія Ратушняка, розповсюдили "новину", відповідно до якої, начебто, одну з багатоповерхівок обласного центру Закарпаття, розташовану за адресою вул. Капушанська, 25, окупували велетенські екзотичні "мадагаскарські шиплячі таргани".

Видання Ратушняка "придумали" фейк з окупацією багатоповерхівки "мадагаскарськими шиплячими тарганами" (ФОТО)

Повідомлення супроводжувалося цілим рядом світлин, на більшості яких комахи, які створили незручності для мешканців вказаного будинку, сфотографовані здалека, і лише  на одному з фото, вочевидь взятому з інтернету, на людській долоні були зафіксовані справжні мадагаскарські шиплячі таргани.

Для підігрівання емоцій вказувалося, що йдеться про "одних з найбільших тарганів на Землі", які, начебто, "можуть бути розносчиками небезпечних інфекційних захворювань".

На зборах стурбованих мешканців будинку якась "представник приватної санепідологічної служби повідомила, що мадагаскарські таргани з’явилися в Ужгороді разом з мешканцями тропічних країн, які кілька років тому масово поселилися в Ужгороді, каже, що індуси навіть вживають їх в їжу".

А "журналіст" "Павло Федака запропонував присутнім йти зі свою проблемою прямо до міського голови Богдана Андріїва".

Насправді жодних мадагаскарських тарганів (Gromphadorhina portentosaв Ужгороді не зафіксовано, бо в кліматичних умовах Закарпаття ці екзотичні комахи не спроможні не те що розмножуватися, а й просто вижити. А в цьому і багатьох інших випадках йдеться не про екзотичну комаху з острова Мадагаскар, а про значно банальнішого чорного таргана.

Останній є типовим для наших країв і України загалом і був відомий задовго до появи більш знайомого ужгородцям в побуті рудого прусака, який свого часу витіснив свого більшого і незграбнішого співплемінника з людських помешкань у теплі і вологі підвали та інші придатні для виживання приміщення, звідки той з'являється, часом масово, з настанням теплих ночей.

До свого мадагаскарського родича за розмірами чорний тарган аж ніяк не дотягує і, навіміну від останнього, шипіти не здатен.

І зрозуміло, що до індусів і інших представників азійських країн, що навчаються в Ужгороді, ці членистоногі жодного стосунку не мають.

Цілком очевидно, що для вирішення вказаної проблеми мешканцям вказаного будинку потрібно створити ОСББ і, з-поміж іншого, навести лад з підсобними приміщеннями свого будинку, провівши їх дезінсекцію та, в разі потреби, дератизацію. А не створювати псевдосенсації за підтримки політично заангажованих осіб, що з поширенням інтернету отримали нелімітований доступ до журналістики.

 

Чорний тарган (максимальний розмір). Фото з інтернету

Мадагаскарський шиплячий тарган. Середній розмір

28 квітня 2018р.

Теги: тарган, псевдосенсація

Коментарі

до ніка 2018-04-30 / 17:09:24
То виходить Ужгорода вже нема з 2000 років.Якусь ху**ю несете.Не куріть всяку гидоту,не отруюйте оточуюче середовище в прямому і в переносному розумінні слова.

Нік 2018-04-30 / 16:02:46
Москаль приспособленець, був в Криму нема Криму, був в Луганську нема Луганська, погаздує в Ужгороді і нема Ужгорода, мадяре вперед, чмо лисе з вами..

Ферко 2018-04-30 / 12:31:13
Чия би мичала! Скоро вибори! Можна почати з тарганів - супер технологія.Рата засидівся, чи завонявся без влади.
А це прийшов сусід і каже, що на базі 555 у Горянах Рата розвів ферму тих тарганів! Цікаво, в яку хижу підкине наступного разу?

***** 2018-04-29 / 14:06:34
У мене на ваші "лоховські тези" ідіосинкразія. Москаль тим і відрізняється від "великих знатоків" юриспрунденції тим,що знає право краще за міністра юстиції. А якщо хтось такий убогий,що думає пред'явити Москалю кидок,то йому можна тільки поспівчувати,бо кажуть так - якщо хтось п"яний - то це тимчасово,а якщо дурний - то це назавжди. Я ще раз нагадую - мені до гузиці ваше ОТГ разом з вашою сільською політикою.

з Минаю 2018-04-29 / 13:41:21

до****

Ого, ти і у поданнях до Конституційного суду "тямиш", "дохторе"?)))

Тоді коротко і популярно, з огляду на твою рівень "медичної освіти" у багатоповерхівці у 50 років)))

Там просто є одна проблема: ОТГ Баранинцям підписано Москалем.
І це на той час, як представник Президента, він вважав КОНСТИТУЦІЙНИМ (за окремим "роз'ясненням" на "Золотій горі").

Тепер, по логіці, він має скасувати це погодження, як, припустимо, по "ново виявленим обставинам". В принципі, "кидати" для Москаля ніколи не було проблемою.

Але баранинські хлопці, на відміну від тебе, теж знають за "сільську економіку" "5-ти копійок", як ти пишеш. І лише вони знають, ЧИМ вони нагнули Москаля.
Впевнений, "кидка" Москалю вони не пробачать. І це означає автоматичну недовіру Москалю в обл.раді...

Тому Москаль зараз "пріє" не по-дитячому. "Бігати" між Конституційним судом та недовірою в обл.раді довго точно не вдасться)))

Тому, "дохтор", вертайся до "тарганів" П.Федаки. Це ближче до твоєї "фахової медицини")))

***** 2018-04-29 / 12:57:38
Хто - на що учився,я заробляю гроші мозгами і купую картоплю і т.п.(до речі не обов'язково з твого села,а з усього світу в супермаркеті),а - ти працюєш фізично,дивишся свій минайський футбол і радуєшся своїй дешевій сільській економіці.А якщо неурожай,повінь,засуха - ти щасливий,якщо надримбаєш городянина на 5 копійок на своїй крумплі.А потім питання ОТГ зараз у суді - а Москаль від свого не відступиться.Я це все прекрасно розумію,а ти вочевидь - ні.

з Минаю 2018-04-29 / 11:59:49

до *****
Адмін, вибачте, не в тему, але мушу відповісти.

Ти так і не вкурив, "дохтор".
До тих пір, як мера Ужгорода з його "радою" будуть "обирати" цигани та ужгородський люмпен за "пайку" (а така "більшість" у 15 тис. в Ужгороді "набирається" вже років 20, починаючи з "бригадира" Рати), жодне село ДОБРОВІЛЬНО не приєднається до цигансько-жебрачого Ужгорода.

Ну, а про ЗНАЧНО ДЕШЕВШУ сільську економіку (податки, оцінка землі, вода, держ. компенсація СЕЛЯНАМ по худобі, врожаю, бджільництву, по закладці садів, виноградної лози, інше), ніж у місті, - це, вибач, не твій рівень розуміння, як жителя багатоповерхівки.

Для якого цибуля, морква, яблука, картопля, молоко, яйця, інше "ростуть" виключно на ринках чи у супермаркетах)))

Короче, "дохтор", тема цього посту інша.
Більше я тобі не заважатиму обговорювати твоїх улюблених ратівських "тарганів" від П.Федаки)))

***** 2018-04-29 / 11:03:19
Повторюю для погано обдарованих природою - мені по барабану ваше ОТГ, минайський футбол та інші сільські привілегії.Я люблю своє місто,де народився,живу,працюю та відпочиваю.Ужгород - це фірмовий знак для місцевих,іноземців та туристів (був, є і буде завжди),чим особисто горжуся. Спочатку думав,що села,які прилягають до міста будуть раді отримати такий статус,який має Ужгород,але тепер бачу,що це лишнє,бо який би мер не прийшов,але щось для міста та зробить.А село - воно і в Африці село,недорозвинуте було, є і буде.А ще вам добавляться з часом цигани та мусорні свалки.

з Минаю 2018-04-29 / 10:43:06

до****

Рахуйся, "дохтор", на ЗО з ким хочеш. Але із своїми "уподобаннями" під ніком ***** краще не лізь між порядних людей.

Бо наступного разу з тобою у дискусії під постами про ОТГ вступати ніхто не буде, просто відразу викличеш у свій бік виключно... негативну реакцію без пояснень.

Воно тобі треба?))))


Степан Крук - до Павла Федаки 2018-04-29 / 09:49:11
Дуріку! Глянь на календарь - Перше квітня вже відбулося! Клоун шиплячий мадагаскарський ратофільний!

*****до з Минаю 2018-04-29 / 08:24:20
Слухайте непутьовий - ще не народилася людина,котра би вказувала мені,що я маю думати,говорити,робити.Ви з своїм ОТГ уже задримбали,та все би нічого,але з своїм примітивізмом не розумієте,що ідея з ОТГ була придумана,щоб потягнути час і розрахована на таких селюків,як ви.А те,що я рахуюся з Ратою,Москалем - то це мої особисті привілеї,бо мені імпонують на відміну від вас розумні люди,навіть зі шкідливими звичками,бо це моє.А ви спілкуйтеся зі своїм плінтусом - хто вам заважає. ЗО дає змоги кожному висловитися,чи ви у нас якийсь особливий імператор.Не наривайтеся у прямому ефірі на знамениті фрази Рати і Москаля,бо я і сам маю такий грішок.

Вуйко 2018-04-29 / 05:51:14
О БОЖЕ!РАПУШНЯК ОПУСТИВСЯ НИЖЧЕ КАНАЛIЗАЦiЙНОГО! ТАМ ЙОМУ МICЦЕ!

О.Д. 2018-04-29 / 01:24:40
до "точно"

Теж цікавить)

точно 2018-04-28 / 23:05:09
Що за "приватна санепідологічна служба"???

з Минаю 2018-04-28 / 22:46:44

до*****

Ну, що, "дохтор", ось воно твоє рідне "болото": Москаль, Рата, П.Федака фейки, расизм...

Давай, відпрацьовуй, мочи свої "перли"...)))

Просто у тему "ОТГ Холмок" із своїм ніком ***** краще більше не лізь.
Спалишься на раз)))

***** 2018-04-28 / 21:16:37
Чого мером,губернатор хіба не пропонував посаду заступника - думаю,ще не пізно.

Михайло 2018-04-28 / 20:48:57
Миколайович, мусиш ще раз стати мером! Треба навести порядок і депортовати чорноту і скакунів за перевал!

***** 2018-04-28 / 19:32:48
Можливо Рата натякнув,що в Ужгороді розвелося дуже багато людиноподібних тарганів,в тому числі і чорношкірих...Я його розумію,але як казав самий перший - "маємо те,що маємо".

фейк 2018-04-28 / 18:08:06
**я, цей народ готовий постійно жити в атмосфері 1 квітня :(

Рата 2018-04-28 / 18:03:23
Простіть засранця. Не можу не хотіти бути мером. Сам з цими тараканами в голові не справлюся Потрібна серйозна дератизація

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 4
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини