Мешканцям Холмківської, Тарновецької і Сторожницької сільрад пропонують добровільно увійти до складу Ужгорода

Відповідну пропозицію підготував міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

Мешканцям Холмківської, Тарновецької і Сторожницької сільрад пропонують добровільно увійти до складу Ужгорода

Внесені Верховною Радою зміни до Закону України «Про добровільне об’єднання громад», які передбачають добровільне приєднання територіальних громад сіл до територіальних громад міст обласного значення, не потребують прийняття обласною радою ніякого перспективного плану, позитивного висновку чи узгодження з обласними державними адміністраціями.

Про це Закарпаття онлайн повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв уже підготував звернення до голів трьох сільрад – Холмківської, Тарновецької і Сторожницької – з пропозицією добровільно увійти до складу міста Ужгорода. Таким чином за дуже стислий термін мешканці восьми сіл, що входять до трьох сільрад і прилягають до Ужгорода, можуть стати мешканцями обласного центру з відповідним статусом і іншими перевагами, йдеться у повідомленні відомства.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, 19 квітня близько 300 учасників "децентралізаційного" мітингу в Ужгороді відвели ОДА 5 днів для позитивного висновку на створення ОТГ.

Як вказали експерти, критика децентралізації очікувана з боку опозиції, але аж ніяк не від чиновника виконавчої влади Геннадія Москаля.

21 квітня 2018р.

Теги: склад, мешканці, сільради

Коментарі

***** 2018-04-24 / 17:18:49
Ну-ну,коли створите ОТГ-не забудьте повідомити дільничого доктора з своєї сімейної амбулаторії.

пенсіонер 2018-04-24 / 15:27:34

до*****

"Пане доктор" у 50 років з багатоповерхівки, який щось там рішав батькам (в Інеті легенд багато і все можливо), "лікуйте людей" у своїй уяві і далі, бо Ваш дитячий, вибачте, "брєд" вже і коментувати нема терпіння.

Для Вас "Закарпаттяобленерго", газове господарство належать Ужгороду. Нехай так і буде далі у Вашій уяві)))
Вам з цим жити і когось переконувати цим "лєпєтом".

А 8 сіл хочуть об'єднатися (і об'єднаються тепер "а за зато), бо держава для ОТГ залишає більше грошей з податків у бюджетів. І все.

Іншого об'єднання з ужгородським люмпеном та циганвою, що обирає десятиліттями міську владу у вароші не буде точно.

Не підпише ОТГ Москаль - через рік підпише інший голова ОДА.
Якось так, "пане доктор" ВІРТУ)))

***** пенсіонеру 2018-04-24 / 11:39:53
Забув запитати - а для чого вам ця "боротьба" за ОТГ,якщо у вас все є і вас все влаштовує? Занудьгували на пенсії чи кортить з кимось поділитися,як ви озеленення проводили та тротуари вимощували? Вам би просто відпочити у своє задоволення - знаєте,як у фільмі - "хороший дом,хорошая жена - что еще нужно,чтобы встретить спокойную старость?" Це мені рано розслаблятися поки добрі сусіди-селяни разом з циганами остаточно не засрали рідне місто,бо теж хочу зустріти старість в чистоті,та й на дитину з внуками любуватися у чистій екології.І до лампочки мені ваше ОТГ,лише тоді всі свої проблеми вирішуйте у власній хаті і сюди не суйтеся. Справедливо? С повагою!

***** пенсіонеру 2018-04-24 / 10:55:55
Ну років мені 50 з копійками,набудував за своє життя дуже багато,починаючи з будзагонів,тех.умови пережив у свій час теж недегко,але не смертельно,живу у власнокупленій квартирі в багатоповерхівці - це правда,але є добротна хата батьків в одному з мікрорайонів міста в хорошому місці - так,що проблеми власників індивідуальних забудов теж вирішував,хоча це не зовсім по моєму профілю,бо все життя професійно лікую хворих,хоча лікую чесно і великих статків не нажив,проте на життя не скаржуся.А з приводу лікбезу - то,що не так:чи може Закарпаттяобленерго уже підпорядковуються напряму Холмківській сільраді,або уже створили Холмківський водоканал,або Закарпатгаз відкрив свій філіал в у ваших селах чи культурні жителі Холмку,Минаю перестали заїзжати до мусорних контейнерів біля Юності,біля Білого дому та вигружати з багажників своїх залізних крутих коней своє домашнє лайно(ніколи не приходилося спостерігати такі картини?).Це я до того,що все ваше круте незалежне селянство пре сюди у варош рішати ті чи інші проблеми.І не треба робити з мене надпатріота міста,просто не забувайте.коли буде сюди їхати,що одним своїм приїздом ви уже створюєте проблему для містян - хоча б лишніми вихлопними газами.

пенсіонер 2018-04-23 / 21:18:22

до *****

Зараз ще раз уважно прочитав ваші коментарі. І прозрів.
Чоловіче, вам скільки років? Що ви побудували у цьому житті?

Бо якщо ви плетете про МІСТО, ЯКЕ ДАЄ газ, електрику, воду, вивіз сміття СЕЛУ, то ви точно житель багатоповерхівки і далекі від ВЛАСНИКІВ, ціни тех. умов та договорів про постачання цих "благ".

Ні, треба точно закінчувати цей "лікбез")

З повагою до вас. Ще раз щасти)

пенсіонер 2018-04-23 / 21:05:45

до*****

Дивна у вас логіка:
1)мені селянину не подобається занедбаний Ужгород з його жлобською владою;
2)приклад занедбаних Дравців, Доманинців та Горян мене просто жахає;
2)мене не влаштовують міські податки та міська вартість оцінки землі;
3)я господар своєї землі і радо приймаю друзів, але прожену з неї любе "панство" та "жуликів"

І головне. Мене селянина все влаштовує на моїй вулиці в селі, яка по благоустрою (озеленення, тротуар, асфальт, освітлення, вивіз сміття) та любим комунікаціям (+кабельне ТБ та швидкісний Інет і ВСЕ ЗА МОЇ ГРОШІ) ВЖЕ дасть фору любій вулиці Ужгорода.

І вдруг до мене приходить незнайомець-балагур з понтами та хоче ВЖЕ СПІВпанувати на моїй ШИКАРНІЙ вулиці, пропонуючи КОЛИСЬ разом МІНЯТИ ВЛАДУ В УЖГОРОДІ, яку роками обирає циганота та люмпен міста, плюючи на цього балагура???

Чоловіче, дискусія на цьому припиняється. Бо емоції вже занадто переповнюють...
Кожний толерантно та з повагою залишається при своїй думці.

Щасти вам у ваших "прожектах" та "мріях" про велич Ужгорода)

Але нам з вами ніколи не буде по дорозі...

***** 2018-04-23 / 18:03:23
П'яте - щоб вам не заважав Андріїв,то на теперішніх парламентських виборах проведіть у міськраду своїх розумних людей,а вони у вас там є і в достатній кількості,які справді більш актуально вирішать проблеми вашої громади у сукупності інших проблем міста.

***** 2018-04-23 / 17:58:07
Четверте,чим більше місто,тим більше з ним рахується держава.І на державному рівні - в уряді,в парламенті,в адміністрації країни будуть розуміти проблему по її координатам,тобто в Ужгороді - а це Закарпаття,а Холмківське ОТГ - а то де?

***** 2018-04-23 / 17:50:14
Третє,проблеми міста - це і ваші проблеми,бо сміття викидують у нас(своїх контейнерів вам уже не хватає),газ купуєте тут(всякий),воду контролює водоканал,а ваші глибинні скважини може дозволити собі не кожен.Електрику ви дістаєте після того,як буде достатня напруга у вароші.Не буде у нас доріг і автосервісів - не доберетеся до нас на роботу,на базар,в магазини і супермаркети,в ательє ремонту і фірмові бутики з продажу парфюмерії,одягу та взуття,не відвідаєте парикмахера,стоматолога,гінеколога.

***** 2018-04-23 / 17:42:06
Друге,насправді основні ричаги впливу знаходяться в місті,а не в селі - банки,міськвиконком з підрозділами,організації,які підсовують вам тех.умови,контролюючї органи і фіскально-силові структури,навіть армія.

***** 2018-04-23 / 17:37:45
Ви хочете змінити щось на краще чи ні.Я написав вам комент,але адмін перепудився та видалив його.Напишу ще.По-перше,корупція не зникне,бо ми народ бідний і нерозумний(тепер будуть на виборах брати по 1000 гривень,але вибирати все тих же злодіїв,або будудь,бо всім насправді дуже добре ся мається при злодіях,ніж при чесних).

пенсіонер 2018-04-23 / 17:05:28

До речі. По слухам ці 600 тис. зелених - це баранинські гроші Ледиди, Ковача і Ко.
Так що, навіть тут, Москаль з Андріївим - намагаються "рішати", як на базарі "Краснодонців". Все за чужий рахунок)))

пенсіонер 2018-04-23 / 16:58:31

***** 2018-04-23 / 15:15:47

І ще. Інформація особисто для вас.

"Гінця" від Ужгорода, який пропонував по 200 тис. зелених за більшість депутатів для кожної з трьох сільрад вже послали... подалі, як не серйозного. Бо спалене майно кожного депутата у селі коштує в рази дорожче)))

Короче, як і прогнозувалося, торги йдуть. Думаю, що кінцева ціна цього питання буде на порядок більшою, ніж за призначення Луценка Ген. прокурором)
Але там хлопці голоснули, хапнули і по хатам за сотні км від Києва.

А тут... "Печалька", однако)))

пенсіонер 2018-04-23 / 16:44:09

***** 2018-04-23 / 15:15:47
Слушні пропозиції. Вам би у міську раду чи хоча би у виконком до Фартушка, який живе у Минаю...)))

Але, що це має до створення Холмківської ОТГ, якщо це НЕВИРІШЕНІ МІСЬКІ проблеми? - Вирішить іх у себе в "хаті", і Холмок разом з усіма іншими буде платити, як усі. Без проблем.

Думаю, всі ДОВКОЛА У СВІТІ будуть тільки щасливі, якщо Ужгород вирішить ВСІ свої проблеми у своєму "глобусі" і цивілізовано виставить рахунок ВСІМ ГОСТЯМ)

***** 2018-04-23 / 15:15:47
Ті хто повертають проти течії - мають засвітитися на відеокамерах з подальшою передачею у патрульну поліцію для складання постанови про порушення ПДР,але в мерії нема грошей на таку привілегію,тоді як рядом у Словаччині по селу більше 50 км\год не проїдеш,бо тотальне відеоспостереження.А щодо черг на кордоні,то це елементарно вирішується на державному рівні - тобто у тендері на будівництво нових КПП приймають участь тільки чисті міжнародні компанії,щоб не затягували і всі гроші використали за призначенням,а не як тут у вароші - всі ремонтні роботи(Петефі,Капушанська,Кірпи ведуться київськими підрядчиками дуже повільно і не завжди якісно).І Адріїв тут як-би ні при чому,бо це не його фірма.

***** 2018-04-23 / 15:05:19
Все робиться значно простіше - або всім містянам видається посвідчення ужгородця,яке вкладається в прозорий карман-наліпку на лобове скло або для інших спецталон мерії про сплату за користуванням міської інфраструктури і доріг,в тому числі, бажано різнокольорові,щоб було видно на який період(одноразові,на декаду,на місяць,на квартал,на півроку чи на рік(Ну і,звичайно,з усякими там скидками чим більше термін - тим менша ціна, + учасники АТО,бойових дій,інваліди "руху" та першої категорії або приєднуйтесь до міста і користуйтеся всім цим на шару.І Баранинці в тому числі,бо вони поки що не мікрорайон міста.

пенсіонер 2018-04-23 / 11:05:47

***** 2018-04-23 / 10:08:32

І ще. Я так зрозумів, що брати треба "платні талони на в'їзд у місто" з усіх, крім баранинської челяді?)))

пенсіонер 2018-04-23 / 11:01:19

А як повертають проти "течії" з Капушанськоъ на Петефі)))

пенсіонер 2018-04-23 / 10:58:43

***** 2018-04-23 / 10:08:32

Не повірите, а що кожний ранок робиться на перезмінку із-за цих "туристів" на об'їздній на КПП"Ужгород")))

А що "вони" коять зрання на перехресті Гагаріна - ринок "Краснодонців")))

А ще вони "чудять" зранку перед мостом біля готелю "Ужгород")))

А як повертають проти "течії" з Швабської на Петефі)))

А тепер "доречний" текст вашого коментаря:
"Реальний факт. Безплатний. Може платні талони на в'їзд у місто треба було б ввести для "незалежних селян",щоб мало поповнити міський бюджет на ремонт міських доріг,облаштування проїздів з додатковими дорожними знаками,побудову підземних переходів,додаткових стоянок для автотранспорту і т.д."

***** 2018-04-23 / 10:08:32
Ось сьогоднішній один із реальних прикладів про створення "незалежного ОТГ" - всі минайці,розівчани,холмцівчани та інші створили кілометрову пробку на в'їзді в Ужгород - пруть на бізнес,на державну роботу,на навчання,на лікування в Ужгород. Реальний факт. Безплатний. Може платні талони на в'їзд у місто треба було б ввести для "незалежних селян",щоб мало поповнити міський бюджет на ремонт міських доріг,облаштування проїздів з додатковими дорожними знаками,побудову підземних переходів,додаткових стоянок для автотранспорту і т.д.

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини