Ужгород: Депутати відхилили винесений прокуратурою протест, а директорові гімназії висловили недовіру

У вівторок депутати Ужгородської міської ради провели чергову сесію, на якій розглянули близько двадцяти питань.

Ужгород: Депутати відхилили винесений прокуратурою протест, а директорові гімназії висловили недовіру

Було затверджено Програму активізації роботи для перетворення стадіону «Авангард» на базу олімпійської підготовки на 2008—2010 роки. Зрозуміло, що реконструкція стадіону під базу олімпійської підготовки потребує фінансової підтримки з бюджету. Згідно з розрахунком, на реалізацію програми в поточному році планується витратити 1586, 8 тис. грн., у 2009-му — 1390,0 тис. грн., у 2010 році — 1150 тис. грн. Міський голова особисто зустрівся і мав розмову з міністром у справах культури, спорту, сім’ї та молоді, який запевнив, що місту буде надане співфінансування з державного бюджету.

Сесія видалася «гарячою». Так, обурення міського голови були викликані кампанією, яку проти міської влади зорганізував директор Ужгородської гімназії у відповідь на рішення створити на базі басейну гімназії КП «Басейн «Дельфін». Дирекція й педколектив звернулися до прокуратури м. Ужгорода, яка винесла протест на рішення сесії від 27 листопада 2007 року про повернення басейну на баланс управління майном міста. Депутати відхилили винесений прокуратурою м. Ужгорода протест, мовляв басейн — це майно громади, а не педколективу, власником будівель та споруд за адресою 8 Березня, 44 є територіальна громада в особі Ужгородської міської ради. Більше того, депутати проголосували за недовіру директорові гімназії, а міське управління освіти зобов’язали вивчити можливість його подальшого перебування на посаді.

Вирішено також передати споруду ЗОШ№4 в оперативне управління спеціалізованій загальноосвітній школі I—III ступенів № 21 зі словацькою й українською мовами навчання та поглибленим вивченням іноземних мов. Також досягнемо домовленості, що словацька сторона надасть фінансування на суму 2 млн. грн. та ще 2 млн. грн. буде спрямовано з обласного бюджету. Кошти буде спрямовано на проведення реконструкції будівель та споруд. Місто невдовзі матиме гарну благоустроєну українсько-словацьку школу. Сергій Ратушняк вніс пропозицію задіяти частину приміщень для потреб національно-культурного товариства «Матіца Словенска».

Рішенням сесії припинено діяльність КП «Енергетичні системи м. Ужгорода» шляхом приєднання підприємства до КП «Уж-тепло». КП «Енергетичні системи м. Ужгорода» виконало своє основне завдання зі створення локальних котелень у бюджетних закладах та орга-ні-заціях і тепер для покращення фінансування головного теплопостачальника для населення КП «Уж-тепло» припиняє свою діяльність.

Депутати проголосували за створення благодійного фонду «Муніципальна лікарняна каса». Лікарняна каса дає змогу створити спеціальний грошовий фонд, з якого при необхідності додатково відшкодовуються витрати на медикаменти при стаціонарному лікуванні для членів «Лікарняної каси». Заслухано інформацію від КП «Водоканал м. Ужгорода», де, зокрема, йдеться про забезпечення цілодобового постачання в місто води. Управління економіки зобов’язане прорахувати, які саме кошти потрібні для цього, а також можливості бюджету для покращення водопостачання. Попри те, що для цього потрібні значні кошти, міський голова запевнив: їх знайдуть. Зрозуміло, що подача води в цілодобовому режимі вимагатиме і зміни вартості послуг Водоканалу. Міська рада вирішила за рахунок вільного залишку коштів бюджету на початок року збільшити бюджетні призначення по загальному фонду бюджету на 3 004 215 грн., у т. ч. відділу охорони здоров’я на 1 149 215 грн., управлінню освіти на 1 293 000 грн., управлінню праці та соціального захисту населення на 70 000 грн., управлінню у справах культури, спорту, сім’ї та молоді на 257 000 грн., управлінню міського господарства на 135 000 грн. З врахуванням змін до бюджету міста на 2008 рік виділено кошти на суму 160 тис. грн. на закупівлю 4 автомобілів для забезпечення екстреної медичної допомоги.

25 січня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини