Закарпатська облрада більшістю голосів звертатиметься до уряду щодо звільнення Супрун

У Закарпатській облраді вважають за доцільне звільнити Ульяну Супрун з посади в. о. Міністра охорони здоров’я України.

Закарпатська облрада більшістю голосів звертатиметься до уряду щодо звільнення Супрун

Сьогодні, 29 березня, у ході другого пленарного засідання 10-ї сесії Закарпатскої обради депутати погодили проект рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо невідповідності Ульяни Супрун посаді Міністра охорони здоров’я України». Зазначене звернення адресоване Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману.

У документі сказано: «Ми, депутати Закарпатської обласної ради, звертаємося з приводу незадовільного здійснення реформ у галузі охорони здоров’я в Україні та невідповідності  Уляни Супрун посаді Міністра охорони здоров’я України, обов’язки якого вона виконує з 1 серпня 2016 року.

Із часу покладення на неї виконання обов’язків Міністра охорони здоров’я  Уляна Супрун щодня анонсувала нові реформи, проекти та схеми, покликані зробити медичну допомогу якісною та доступною, натомість у медицині повний розвал – галузь зазнає гострого недофінансування. Система охорони здоров’я уражена корупцією від первинної ланки і до найвищого рівня – державних програм із закупівлі ліків, тендерів, а більшість українців не в змозі платити за лікування. Як заявила нещодавно сама п. Супрун, майже 70% жителів України  через брак коштів лікуються самі.

Обурення викликає заява Супрун про те, що міністерство більше не фінансуватиме програму державної допомоги «Онкологія» і не виділятиме гроші на лікування онкохворих. За словами Супрун МОЗ тепер концентрується на профілактиці хвороб, а не їх лікуванні.

Пропонована нею медична «реформа» може привести і до масового закриття лікарень: передбачається, що фінансування державних і комунальних установ не здійснюватиметься з держбюджету з 1 січня 2020 року. Крім того, через імітацію боротьби з корупцією у сфері державних закупівель країна отримала понад рік затримки із поставкою лікарських засобів та медичних інструментів, а намагання МОЗу запровадити госпітальні округи призвели до масових акцій протесту. Від непослідовних кроків потерпають насамперед місцеві ради, оскільки вони вимушено дофінансовують медзаклади та лікарів, від яких практично відмовляється Уряд. Близько 70 тисяч лікарів уже емігрували з України за останні кілька років, якщо так триватиме й далі, наша держава взагалі залишиться без фахівців. Також слід зазначити, що роботу МОЗ із виконання бюджетної програми «Лікування громадян України за кордоном», на яку було виділено понад 336 млн грн, визнано незадовільною.

Враховуючи викладене, просимо дати принципову оцінку діяльност в. о. Міністра охорони здоров’я України У. Супрун. Вважаємо за доцільне  звільнити її з посади в. о. Міністра охорони здоров’я України та невідкладно внести подання до Верховної Ради України  про призначення Міністром охорони здоров’я України особи з належним рівнем освіти та компетентності», - зазначено у проекті звернення.

29 березня 2018р.

Теги: звернення, звільнення, облрада, Уляна Супрун

Коментарі

гуцули 2018-03-31 / 09:24:13
Давайте весь список в студію. Хочемо знати як голосувала "наша" провидиця Ірина Мацепура... Ся ош закохана в одну газету яка ся зве "ДЕНЬ" і нев останнім часом заносит як пацанков помиже жонатими...

До всiх коментаторiв 2018-03-30 / 15:37:10
Невже влада не могла хоть чуть згладити це питания? Не хотiла! Хотiла конфронтацию! Вона вiдчуе це на виборах!

***** до Степана Крука 2018-03-30 / 15:13:03
Не варто ображатися - я мав на увазі порівняння медика і немедика.

Степан Крук -.... 2018-03-30 / 13:32:38
І ще... де в мене комент змістовний, а де "більш-менш" вирішувати буду я на правах авторської власності!

Степан Крук -.... 2018-03-30 / 13:30:49
Ви 100% виклали у своєму пості те, що хотів ще дописати я! Дякую, я трішки відпочив! Але, щоб реформувати охорону здоровя потрібне дієве МОЗ України - його нема! В області також повинна бути дієва команда-реформаторів в ОДА - її нема... І не може бути в керівника з обмеженими інтелектуальними можливостями такої команди!!! То хто впроваджуватиме ці реформи? Хто буде вилучати всі недоліки із ще дуже "сирої" концепції реформування ?

***** до Степана Крука 2018-03-30 / 12:37:05
Передостанній комент був більш-менш змістовний,за винятком того,що ви Степан не працюєте в медицині і не відчуваєте цих проблем на практиці.Але по-перше,управляти такою відповідальною галуззю у країні може тільки світило медицини любого напрямку,з досвідом роботи у медицині,а не в політиці і людина широкого кругозору,яка бачить глобальні проблеми медицини та шляхи їх вирішення,а не куриця з парамедичною освітою,яку певні круги всадили в крісло з меркантильними для себе, а не для Супрун цілями.По-друге,те що видається за реформи - це повний розвал галузі,де пропонується лікувати хворих з туберкульозом на дому,лікувати по скайпу за відсутності(90 відсоткової)ком'ютерів,не протидіяти спалахам інфекційних хвороб(кір,гепатити,дифтерія,грип),не вирішувати проблеми з поставкою медикаментів у регіони,де велика кількість хворих на цукровий діабет,онкологію,серцево-судинні захворювання та руйнувати,замість удосконалювати надання невідкладної домомоги(ургентні приймальні відділення,швидкі допомоги,санавіація,оперативно-диспетчерська служба) та покладання багатофункціональних обов'язків на медиків первинної ланки,які не мають такої достатньої кваліфікації і т.п.А ви підтримуєте примітивну невігласку,яка хоче придумати велосипед(перекис водню,відміна флюрографії та інші маразми).Так в медицині нічого не мінялося десятки років,але вона була придумана радянськими корифеями у свій час і була конкурентноздатна в усьому світі,але з появою новітніх технологій вона не стала реформуватися через відсутність належного фінансування і відсутність бажання попередніх керівників щось міняти,бо у всіх було дуже мало часу,щоб встигнути набити кармани собі особисто.А тепер дехто чомусь думає,що прийшла "чесна марга" і всі наші проблеми вирішать за три роки.Ми є посміховиськом для вього світу в плані реформ медицини,а хтось і далі вперто не хоче цього бачити.

Свiй 2018-03-30 / 12:04:41
Доктора будуть брати теперь реальнi бабки! Замiсть 100 гривакiв 3000 гр.Скажу вам це правильно!

Степан Крук 2018-03-30 / 11:22:16
Тут багато полеміки, що лікарі після реформи перестануть брати гроші. В деяких випадках реформа породжує мотиви пацієнта дати лікарю на карман. Але не скільки пацієнт хоче дати,а скільки скаже лікар! І це вже хабарем називатися не буде! Нижче я зазначав: "згідно реформи, дільничний (сімейний, лікар) більше не зобовязаний обслуговувати виклики пацієнтів на дому". Але лікар може і відвідати хворого вдома за плату. І якщо раніше хворі вважали, що купили лікаря за кинуті йому в кишеню 50 гривень, то зараз це буде узаконеним підзаробітком лікаря. Ось про що повинні думати закарпатські обласні депутати та Москаль! А вони ведуть себе як вуличні гопники: "Супрун геть!". Це все на що в них вистачає розуму???

Степан Крук 2018-03-30 / 10:37:54
1. Реформи охорони здоровя нам потрібні, як повітря.
2.Реформи офіційно вже стартували
3. Реформи почалися без призначеного кабміном міністра охорони здоровя.
4. Супрун в силу відсутності в неї сили волі та організаційних здібностей неспроможна проводити такі маштабні реорганізації, адже потрібна докорінна реформа системи.
5.Концепція медичної реформи є, але механізмів її впровадження нема зовсім. Кожний начальник та підначальник діє в межах свого особистого розуміння та переконання. Це привносить хаос в реформу.
6. В реформі є багато "чорних дірок" котрі загрожують життю та здоровю громадян. Мінздрав зобовязаний ці дірки залатати. Наведу приклад: реформа передбачає, що "швидка допомога", котра знаходиться в підпорядкуванні МЧС, а не мінздрава буде виїзжати тільки на виклики повязані з надзвичайними подіями (ДТП, пожежі, масові отруєння) та роди. В той же час, згідно реформи, дільничний (сімейний, лікар) більше не зобовязаний обслуговувати виклики пацієнтів на дому. Питання до Вас: як бути хворому, у котрого зашкалює тиск і він на грані інсульту чи інфаркту! Як і ким буде надаватися допомога пристарілим та нетранспортабельним хворим, адже родичі не зможуть привести в лікарню таких пацієнтів на "Жигулях"? Що робити матері 6-и місячної дитини, в котрої температура 40 градусів? Ці питання зовсім не врегульовані! І таких "нестиковок" я нарахував вісім.

До ужгородця 2018-03-30 / 06:52:43
А ви як думали! Мож подумати що прокурори суддi Понти,СБУ чеснi! То iдiть до них ! Доктор хоть лось родить а цi хабарники до?

ужгородець 2018-03-30 / 06:39:20
Наступили на хвіст докторам, то й завили.
Може то Супрун їх заставляє брати гроші за роди та операції.
Та в лікарні куди не руш, всюди гроші. Навіть медсестрі дай за те, що тобі капельницю поставила.
Може Супрун і наведе порядок. А кому не любиться докторувати їдьте на заробітки на чехи як більшість закарпатців.
А то більша частина купили дипломи і Супрун їх не влаштовує, бо не дає відбити бабло.
І не компетенція облради вирішувати кадрові питання Кабміну.
Дивно чого в ради немає запитань до тих, хто призначив Супрун на цю посаду. Невже саме себе призначила?

Вуву 2018-03-30 / 06:13:41
Звичайно що всяка нечесть в ода і решта ... "кабінетна сволоч" ... Будуть чинити страшний опір ... бо в йіхніх руках обертаються бюджетні гроші ... Значні державні кошти. Як не вкрасти ?
Але і нам теж ... далі терпіти цей беспредел не в силах . тому що далі вже нікуди.
І якщо такі як наші депутати і решта всякі бариги ... цього не зрозуміли ... То це ненаші проблеми.

Вуву 2018-03-30 / 06:02:53
Чому я підтримую супрун ... Та хоча б тому що це людина яка ніколи і ні з ким тут нічого не дерибанала ... Не крала ... І не жила по правилам "междусобоя" .
В цьому плані репутація в нейі не заплямована .
Так можуть бути в роботі якісь прорахунки ... Помилки ... Це цілком природні речі , але вона не створює йіх штучно.
Але не помиляється тільки той , хто взагалі нічого не робить.
Ну хай як ... а сама реформа тільки почалась. Треба набратись терпіння і дати людині шанс і час для реалізаційі. Бажаю йій зреалізувати себе в цій реформі ... На наше спільне благо. Хай щастить.

до одного 2018-03-30 / 01:48:03


Ненависть до Супрун настільки засліпила Москаля, що він втратив залишки здорового глузду.


майже до всіх 2018-03-30 / 00:27:46
Ненависть до Москаля настільки засліпила вас,що ви втрачаєте залишки здорового глузду.

Степан Крук 2018-03-29 / 23:40:20
Москаль виступав проти створення "нової поліції", Москаль виступає проти ОТГ, москаль виступав проти закону про освіту, Москаль виступає проти реформ охорони здоровя... То для чого нам такий москаль потрібний???

пенсіонер 2018-03-29 / 22:11:46

Може У.Супрун і не ангел по характеру та не красуня, але точно порядніша за гламурну «папєрєдніцу»-гінеколожку з «пластикою» Р.Богатирьову, яка має нерухомість та власний санаторій навіть у Закарпатті.

Але питання по великому рахунку в іншому: хіба прості люди колись в Україні лІкувались безкоштовно чи просто краще, ніж до У.Супрун?
Чому при мізерних зарплатах лікарів конкурс абітурієнтів у медучилище чи медінститут постійно зашкалює?

Кожний райцентр знає: на яких престижних авто та у яких будинках живуть «модні» лікарі ДЕРЖАВНИХ районних чи міських мед. закладів. В Ужгороді – це взагалі космос (Червениця, Минай, Сторожниця, і т.д)
Про заможність викладачів – медиків - взагалі «легенди» ходять…

І ось, коли нарешті стартувала хоч якась мед. реформа, зміст якої, що гроші йдуть за вибором пацієнтом НЕОБХІДНОГО лікаря, а не на абстрактне койко-місце, - вся ця жирна «мед.братія» з родинами «раптом» взвила.

Бо точно знають, що через рік-два мед. реформи жодної їх жирної та лінивої дупи не буде навіть поряд з ДЕРЖАВНОЮ медициною!

Ну, а хто сидить у обласній раді? – Всі до одного клієнти ПРИВАТНИХ мед.центрів, які в житті не стояли навіть у черзі у простій поліклініці!

Степан Крук 2018-03-29 / 21:41:57
Нещодавно на "Тиса-1" в студії обговорювали медиччну реформу. Побачив гарних, розумних лікарів, котрі вже проводять реформування (м. Мукачево) і котрі вже готові розпочати реформи. Молодці вони, інтузіасти-оптимісти. Але була на передачі самовдоволена та пихата пані, начальниця управління лікувально-профілактичної роботи О. Чемет, котра розповіла, що реформи вже стартують, однак департамент не прийняв ще жодного нормативного акту, наказу, а старі документи вже скасували. Департамент охорони здоровя поки - що придивляється... Це москальві почекуни!

Степан Крук -лікарю 2018-03-29 / 21:30:17
Ви як у воду дивитеся!

Лікар 2018-03-29 / 21:22:44
Паканич - молодець. Одна розумна людина, а всі інші зазомбовані Марковичем, котрий не бажає реформувати галузь,яку очолює. Чекає напевно пенсію. Мабуть тепер по всім медзакладах почнуть кампанію в обов'язковому підписанні петицій про підтримку звернення облради. Як завжди , як при радянському союзі.

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини