На споживчому ринку області у лютому 2018 р. порівняно з січнем ціни на продукти харчування зросли на 1,6%. Найбільше подорожчали фрукти – на 4,8%. Сир і м'який сир (творог) став дорожчим на 2,5%, хліб – на 2,0%, макаронні вироби та риба і продукти з риби – на 1,8%, молоко – на 1,7%, м'ясо та м'ясопродукти – на 1,5%. Водночас, подешевшали яйця на 5,0%, цукор – на 1,4% та безалкогольні напої – на 0,7%.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 2,6%, зокрема, тютюнові вироби – на 2,6%, алкогольні напої – на 2,5%.
Одяг і взуття в середньому подешевшали на 4,6%, за рахунок акційних знижок на зимовий асортимент товарів.
У галузі охорони здоров'я ціни зросли на 1,2% внаслідок подорожчання амбулаторних послуг на 1,8%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 1,2%.
Вартість послуги зв’язку збільшилася на 0,8% за рахунок підвищення плати на мобільний зв'язок на 1,3%.
Зростання цін на транспорт на 2,5% спричинено подорожчанням транспортних послуг – на 3,3%, палива та мастил – на 2,7%.
Антошик Леся, заступник начальника управління – начальник відділу аналізу даних економічної статистики управління аналізу статистичних даних Головного управління статистики в Закарпатській області