Цьогорічна акція "Серце до серця" проходитиме на Закарпатті на підтримку дітей із проблемами зі слухом та під гаслом "Почуй світ"

2-22 квітня на території Закарпатської області проводитиметься Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця», яка цього року відбувається уже втринадцяте і матиме на меті допомогти діткам, які мають проблеми зі слухом.

Цьогорічна акція "Серце до серця" проходитиме на Закарпатті на підтримку дітей із проблемами зі слухом та під гаслом "Почуй світ"

Про це сьогодні, 27 березня, під час прес-конференції повідомила Марія Рущак, представник Благодійного фонду «Серце до серця» у Закарпатській області. 

«Цього року акція має гасло «Почуй світ», адже в Україні та, зокрема, на Закарпатті є досить багато діток, які мають проблеми зі слухом. Це дуже нам болить, тому цього року ми запропонували закупити слухові імпланти для дітей, які цього потребують, а також, якщо нам вдасться зібрати кошти, ми плануємо закупити необхідне обладнання для сурдологічного кабінету обласної дитячої лікарні», – розповіла Марія Рущак. 

Тамара Кулакова, лікар-сурдолог Закарпатської обласної дитячої лікарні,  зазначила, що Благодійний фонд «Серце до серця» уже допомагав сурдологічному кабінету та закупив апаратуру, яка допомагає виявити вади слуху в дуже ранньому віці. «Однак, нам дуже необхідно дообладнати наш кабінет іншими апаратами, які дозволяють ще краще обстежувати та діагностувати проблеми зі слухом у дітей. Крім того, прагнемо до того, щоби діти не пільгових категорій, які не отримували слухові апарати, змогли нарешті почути. Наразі 58 дітей очікують на слухові апарати і на обладнання, яке потребує лікарня для сурдологічного відділення», – пояснила лікар.  

«Ми завжди активно долучаємося до акції та закликаємо усі установи та організації долучитися. У минулі роки бувало, що працівники держустанов цілими колективами перераховували благодійному фонду свій денний заробіток. Зазвичай, люди активно долучаються, незалежно від посад чи організацій, в яких працюють. Це залежить тільки від самої людини: чи має вона бажання допомогти, чи ні. А зараз навіть невелика допомога може вплинути на реалізацію великої справи»,  – сказав Віталій Ерфан, директор Департаменту молоді та спорту Закарпатської ОДА. 

«Залюбки долучаємося, допомагаємо, закликаємо волонтерів долучатися до благодійної акції. У наших приміщеннях проходять волонтерські заходи, збори, проводимо різні зустрічі, долучаємося, як можемо, бо переконані, що допомагати – це просто», – додала Світлана Ганущина, директор «ПАДІЮНу».  

За словами представника БФ «Серце до серця» на Закарпатті Марії Рущак, минулого року в області були зібрані кошти для закупівлі обладнання для дітей із вадами зору, цього ж року вирішили допомогти сурдологічному відділенню «Перед початком акції ми визначаємо відділення лікарні, яке наразі найбільше потребує підтримки, допомоги, тому цього року – «Почуй світ». Маємо надію, що впораємося і допоможемо», – каже Марія  Рущак. 

Наразі для участі в акції організатори мають потребу у збільшенні штату волонтерів, тому закликають усіх небайдужих долучатися до роботи: «Зараз нам потрібно ще хоча б 10 волонтерів, щоби ми попакували скриньки, які будемо відправляти у кожен район області. Так скриньки отримає кожна школа, садочок, лікарня, вуз, майже кожна велика установа, що є у районі. Акція проводитиметься по всій області»,  – зазначила Марія Рущак та закликала відповідально ставитися до благодійності: ідентифікатор скриньки (номер на скриньці) і волонтера  мають збігатися, якщо ж раптом це не так – потрібно повідомити організаторам акції. 

За озвученою інформацією, Закарпатська область у зборах коштів у рамках акції «Серце до серця» завжди серед лідерів, а минулого року займала друге місце сере інших регіонів України, повідомили Закарпаття онлайн в Ужгородському прес-клубі.

28 березня 2018р.

Теги: серце, діти, акція, слух

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини