Депутати Закарпатської облради не тільки зініціювали акцію милосердя, а й самі взяли найактивнішу участь у ній

Як уже повідомляло "Закарпаття online", президія Закарпатської облради зініціювала благодійну акцію «І у вас, і у нас хай буде гаразд» з тим, аби допомогти малозабезпеченим, сиротам, інвалідам належно відзначити Новорічні та Різдвяні свята. Ініціативу активно підтримали голови районних, сільських і селищних рад, депутати всіх рівнів, громадськість краю.

Депутати Закарпатської облради не тільки зініціювали акцію милосердя, а й самі взяли найактивнішу участь у ній

На адресу редакції продовжують надходити повідомлення про перебіг подій в рамках акції на теренах області, які пропонуємо вашій увазі.

На Берегівщині у свята працювала соціальна кухня

– У відповідь на започатковану облрадою акцію, – зазначає голова Брегівської райради Бейло Чізмар, – за сприяння депутатського корпусу району, голів місцевих рад одиноким, пристарілим, інвалідам та ветеранам війни і праці надана допомога продуктами харчування.

Зокрема, районним управлінням праці та соцзахисту населення видано продуктові подарунки для 253 соціально незахищених родин. У свята на території Великобийганської сільради, де головою Дезидер Ганко, працювала соціальна кухня на 50 осіб. Діаконічним відділенням Закарпатської реформатської церкви виділено продуктові набори для 2320 мешканців району на суму 255 тис 200 грн.

Велика робота в цьому плані проведена Косоньською, Дийдянською та Бадалівською сільрадами, які очолюють відповідно Тібор Гітман, Степан Егреші, Андрій Нодь.

Золтан Лендєл: Маленьким городянам Мукачева – наша любов, пристарілим – повага й турбота

    – У Мукачеві виконкомом міської ради, підприємствами, установами, організаціями та громадськістю міста на лист голови облради Михайла Кічковського щодо благодійної акції „І у вас, і у нас хай буде гаразд“, –повідомляє міський голова Золтан Лендєл, – напередодні Новорічних і Різдвяних свят вжито ряд заходів, направлених на підтримку незахищених громадян, одиноких, пристарілих, інвалідів та ветеранів війни й праці, що потребують уваги з боку суспільства.

    Працівники Територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких громадян взяли на свої плечі клопоти 134 осіб з прибирання квартир, ялинок, приготування святкової їжі тощо. Для тих, що харчуються в їдальні згаданого центру, а таких – 160 осіб, було організовано святкові обіди. Такі ж заходи проводились і міською організацією товариства Червоного Хреста, благодійними фондами, релігійними громадами та конфесіями. Долучились до акції й волонтери та школярі. А на підприємствах, в установах і організаціях міста вшановували своїх пенсіонерів і ветеранів праці, яким було вручено цінні подарунки, грошові премії.

    – Напередодні Новорічних та Різдвяних свят проведено обстежень умов проживання понад 700 малозабезпечених пенсіонерів, ветеранів, інвалідів Мукачева з метою надання їм матеріальної допомоги, - розповідає Золтан Золтанович. – У результаті, за рахунок міського бюджету допомогу отримало 693 городян на суму 52,6 тис.грн.

У місті над Латорицею проведено також цілу низку культурно–масових заходів, у рамках яких маленькі та юні городяни отримали подарунки: понад 12 тисяч шт. – від Глави Секретаріату Президента України Віктора Балоги, 16 тисяч 194 шт. – від міської влади, з яких 3785 – придбано за бюджетні кошти та 12409 шт. – за позабюджетні кошти на загальну суму 212533,61 грн. Крім того, управлінням праці та соцзахисту населення забезпечено 367 подарунків для дітей–інвалідів та дітей, що потерпіли внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Благодійна акція на Перечинщині знайшла підтримку серед підприємців і представників органів місцевого самоврядування

    На лист голови облради щодо благодійної акції „ І у вас, і у нас хай буде гаразд“ голова Перечинської райради Петро Грицик питання доброчинності обговорив разом із головами селищної та сільських рад на засіданні координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові райради. Як результат, у передноворічні та різдвяні дні місцевими підприємцями виділено 130 продуктових наборів для нужденних. Для 110 осіб із числа одиноких та малозабезпечених – надано матеріальну допомогу. Долучились до акції і районні депутати. Зокрема, В.Коба, В.Бумбак, Ю. Гуранич придбали 350 новорічних подарунків. 23 одиноким громадянам завезено дрова. Також було організовано святковий стіл у с. Т.Ремета, м.Перечин.

    Районною організацією „Народний союз „Наша Україна“ для дітей з малозабезпечених сімей придбано святкові подарунки.

Депутати облради не тільки зініціювали акцію милосердя, а й самі взяли найактивнішу участь у ній

    – Кращі традиції наших краян – милосердя, повага і любов до ближнього мають глибоке коріння. Це добрий приклад для нашої молоді та підростаючого покоління. І той факт, що депутати облради активно підтримали акцію „І у вас, і у нас хай буде гаразд“ свідчить про одне: це та конкретність, яка потрібна для того, аби наші слова відповідали нашим вчинкам, – зазначив заступник голови облради Василь Брензович.

    Депутат облради теперішнього скликання Андрій Андріїв постійно опікується медико-соціальним реабілітаційним центром «Дорога життя». Торік Андрій Євстахович виділив згаданому центру понад 5 тисяч грн. матеріальної допомоги, а його підопічним до Дня святого Миколая – подарунки на суму понад 2 тис. грн.. Посильну фінансову підтримку він надає також різним благодійним фондам Закарпаття. Загалом з метою підтримки малозахищених верств населення торік виділено понад 25 тис грн..

    За сприяння Івана Балоги упродовж останніх років проведено десятки благочинних акцій для соціально незахищених категорій населення краю – ветеранів війни та праці, пенсіонерів, дітей і молоді. Минулий 2007 рік у його депутатській діяльності не став винятком. На початку січня того року він подарував обладнання для комп’ютерного класу міжшкільному виробничому комбінату с.Загаття Іршавського району. З нагоди відзначення ювілею Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру Іван Іванович подбав про всіх його працівників, для яких він придбав 140 цінних подарунків. Потужну благодійну акцію він провів напередодні Великодня, в ході якої понад 20 тисяч краян із категорії соціально незахищених одержали святкові паски, а понад 200 багатодітних сімей краю – матеріальну допомогу. До Першовересня за його сприяння облаштовано багатофункціональний спортмайданчик ЗОШ № 20 м.Мукачево. З нагоди Дня студента 10 кращим студентам Мукачівського технологічного інституту Іван Балога подарував ДВД-караоке, а студентам Мукачівського гуманітарно-педагогічного інституту, УжНУ, ЗакДУ – найнеобхіднішу побутову техніку.

    У дні відзначення 63 річниці визволення Закарпаття від фашистських загарбників понад 3 тисячі учасників та інвалідів війни отримали від Івана Івановича посильну матеріальну допомогу. До Міжнародного Дня інвалідів він матеріально підтримав 30 найкращих спортсменів-інвалідів краю та 150 членів Товариства інвалідів війни.

    З нагоди 60-річчя заснування Закарпатського обласного російського драматичного театру для всіх його 72 працівників Іван Іванович придбав цінні подарунки у вигляді побутової техніки.

    У рамках доброчинної акції „І у вас, і у нас хай буде гаразд“, зініційованої президією облради напередодні Нового року та Різдва Христового, він до дня Святого Миколая Чудотворця приготував святкові подарунки для 140 вихованців дошкільних навчальних закладах та учнів 1-8 класів загальноосвітніх шкіл. 34 кращі педагогічні колективи краю до Нового року та Різдва Христового також отримали цінні подарунки у вигляді побутової техніки. До свята Старого Нового року та з нагоди початок ІІ семестру, Іван Балога придбав для 25 педагогічних колективів області також цінні подарунки.

    Юрій Бережник для учнів Водицької школи Рахівського району та вихованців місцевого дитсадка придбав подарунки на суму понад 3 тис. грн..

    Іван Бушко відомий як генеральний спонсор щорічного міжнародного пісенного фестивалю «Кришталеві грона», та меценат, який постійно опікується благодійним фондом «Виноградів», благодійною організацією інвалідів «Схід сонця», районним товариствам інвалідів та глухонімих та ін. Уже багато років матеріально підтримує інваліда І групи Єганку О. Для проведення всеукраїнського конкурсу на кращого читача дитячої книжки він також виділив кошти та подарунки. На його кошти придбано призи і пам’ятні подарунки для учасників районного огляду вертепів «Коляда 2008», учнів Боржавської ЗОШ І-ІІІ ст, вихованців дитсадка с.Новоселиця та греко-католицької громади м.Виноградів. А ще Іван Іванович профінансував проведення першого у місті новорічного театрального дійства «Канківська різдвяна проповідь» (5 тис грн.).

     Володимир Гісем, будучи генеральним директором корпорації „Закарпатсадвинпром“, директором ОП Ужгородський коньячний завод, постійно турбується малозахищеними краянами, надає їм посильну матеріальну допомогу. Щорічно на ці та інші благодійні цілі очолюване ним підприємство виділяє понад 100 тис.грн. „Сподіваюся, – каже Володимир Васильович,– що ця допомога дає можливість полегшити будні краян, що потребують підтримки суспільства, реалізувати їхні плани та мрії“.

    Василь Гурзан у рамках акції надав благодійну грошову допомогу в сумі 5000 грн., у т.ч. Лісковецькій сільській раді – 1000 грн., Лісковецькій ЗОШ – 1000 грн., релігійній громаді Української православної церкви КП – 1500 грн., релігійній громаді греко-католицької церкви – 1500 грн.

    Юрій Дупко надав матеріальну допомогу громадянам похилого віку та потурбувався про подарунки для дитсадків тих населених пунктів Виноградівського, Мукачівського, Берегівського та Ужгородського районів, де компактно проживають угорці. Для цієї категорії населення він забезпечив місцеві бібліотеки угорською літературою. У 70 населених пунктах області депутат сприяв у налагодженні Інтернет-зв’язку для загальноосвітніх шкіл та сільських рад.

    Мирослава Каламуняк, відколи очолила ЗАТ „Ужгородська швейна фабрика“, систематично підтримує мало захищених краян, інвалідів, пристарілих, допомагає коштами, одягом, продуктами харчування. У рамках акції „ І у вас, і у нас хай буде гаразд“ підготувала 160 подарунків дітям Перечинщини, 580 святкових наборів – працівникам очолюваного нею підприємства, 150 подарунків – для дітей військовослужбовців. Також Мирослава Михайлівна організувала святковий обід та виділила матеріальну допомогу 200 ветеранам виробництва, одяг для малозабезпечених тощо.

     Іван Качур роздав продуктові набори малозабезпеченим громадянам у с.Туриця Перечинського району.

     Василь Кручаниця та Михайло Попович організували святковий обід і роздали продуктові набори 30 малозабезпеченим громадянам краю. Крім того, Василь Васильович виділив 1000 грн. для малозабезпечених громадян Перечинського району.

    Іван Ледида придбав подарунки для учнів Міжгірської ЗОШ № 2 І-ІІІ ст., а також дітям із малозабезпечених сімей в с.Торунь Міжгірського району.

    Степан Медвідь та Чабо Пейтер через благодійний фонд Демократичної спілки угорців України надали допомогу понад 150 багатодітним сім’ям, вручили подарунки 300 дітям у загальноосвітніх школах та дошкільних закладах м. Берегово і Берегівського району.

    Іван Палешник вручив новорічні подарунки у вигляді побутової техніки та електроприладів 50 дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, які проживають у Хустському районі. Зокрема: 12 електричних чайників, 2 міксери, 5 фен-сушок, обігрівач електричний та плиту тощо – всього на суму 970 грн., а також дитячий одяг та інші товари, що перейшли у власність держави, на суму 1798 грн.

    47 дітям м.Хуста, котрі перебувають на обліку комісії у справах неповнолітніх, вручено одяг дитячого асортименту на суму 1447 грн., мешканцям обласного притулку для неповнолітніх ( смт, Батьово) вручено дитячий одяг та інші товари на суму 37308 грн 15 коп. – в обох випадках йдеться про речі, що перейшли у власність держави.

    Андрій Сербайло вручив 500 подарунків учням загальноосвітніх шкіл м.Берегово і Берегівського району.

    Орест Туркевич виділив трьом сім’ям Свалявського району по 200 грн.

    Георгій Уліганинець придбав 50 новорічних подарунків для Росошанської ЗОШ І – ІІ ст. і 15 – для дитячого садка в с. Плав’є.

    Ернест Улинець до новорічних і різдвяних свят у рамках акції подарував 50 продуктових наборів багатодітним сім’ям, а також 10 цінних подарунків у вигляді побутової техніки.

    Василь Швардак чотирьом громадянам надав матеріальну допомогу на суму 200 грн., ще четверо отримали – по 400 грн. кожний.

    Підбиваючи підсумки проведення акції „І у вас, і у нас хай буде гаразд“ заст. голови облради Михайло Мартин відзначив, що на його глибоке переконання, крона милосердя – міцні, яке притаманне закарпатцям, як і сама акція „І у вас, і у нас хай буде гаразд“ і вони матимуть щедротні плоди. Адже істина – відома: даюча рука не бідніє, а навпаки…

Анна Богуслав, сайт Закарпатської обласної ради
24 січня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:33
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
» Всі новини