Торік в Ужгороді зафіксували 35 випадків дизентерії (ФОТО)

На плановому черговому засіданні комісії Ужгородської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) сьогодні розглянули 7 питань.

Торік в Ужгороді зафіксували 35 випадків дизентерії (ФОТО)

Зокрема, 19-22 березня планується проведення командно-штабного навчання, в ході якого відпрацьовуватиметься злагодженість, оперативність та взаємодія між органами управління та силами цивільного захисту під час природної чи техногенної катастрофи, наприклад, буревію або витоку хімічної речовини тощо. Представникам кожної зі служб, які повинні діяти в разі надзвичайних ситуацій, нагадали про розроблені детальні плани, інструкції, що робити в тому чи іншому випадку, наголосили на чіткому дотриманні всіх вимог і необхідності вкладатися у визначені часові рамки.

Відтак начальник Ужгородського міськрайвідділу Управління ДСНС у Закарпатській області Віталій Ільницький повідомив про зміни та доповнення, внесені в паспорт ризику виникнення НС на території Ужгорода, рішенням комісії їх затвердили.

Віталій Ільницький також поінформував про стан пожежної та техногенної безпеки у нашому місті. Так, у цьому році виникло вже 39 пожеж до 29 за такий же період 2017-го, загинуло 4 людини, а торік – одна. Найбільш поширені причини пожеж – порушення експлуатації електронагрівальних приладів, паління, необережне поводження з вогнем. Значно зросла і кількість підпалів екосистем – буквально за 2-3 дні у 8 місцях у межах Ужгорода таким чином «прибирали» суху траву, торішню поросль і сміття. Заслухавши інформацію, на засіданні комісії затвердили комплексний документ – «Основні заходи щодо попередження пожеж, аварій та інших НС, недопущення травмування людей на об’єктах економіки у 2018 році».

Про стан транспортного забезпечення на випадок надзвичайних ситуацій доповів начальник відділу транспорту, державних закупівель та зв’язку Ужгородської міської ради Петро Бобик, повідомив скільки є автобусів, якої пасажиромісткості, обслуговуючих працівників, скільки мешканців у разі необхідності вони можуть евакуювати.

Докладно поінформувала про санітарно-епідемічне благополуччя в місті зав. відділом Ужгородської міськрайонної філії державної установи «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» Марія Філеп. 

Загалом, за її словами, 2017 рік щодо санепідситуації був досить благополучний, загальна інфекційна захворюваність у порівняні з 2016 роком знизилася на 4,5%, хоча зросла кількість захворілих на кір, 1,7% у структурі інфекційних недуг складали соціально небезпечні та венеричні недуги, 7,2% – паразитарні. Було і 35 випадків бактеріологічного підтвердження дизентерії, її пов’язують насамперед із тим, що люди купують харчі, у тому числі й молочну продукцію для дітей, на стихійних ринках. Більше у порівнянні з минулими періодами торік було виявлено випадків менінгококової інфекції, вдвічі менше – вірусного гепатиту А. Дифтерії протягом останніх кількох років в Ужгороді не було, але через те, що багато дітей не вакцинували в належні терміни, її очікують у цьому році і наполегливо просять усіх пройти імунізацію.

Марія Філеп наголосила також, що проби води на системах водоканалу перед подачею в мережу (з водозабору) засвідчили її відповідність стандартам і за хімічним, і за бактеріологічним складом. У багатьох випадках вода зі свердловин, колодязів, яку приносили на аналіз власники приватного житла і за хімічними, і за бактеріологічними показниками не відповідала нормам. Із 8 проб стоків до їх потрапляння на очисні споруди також були 3 випадки неблагополучних результатів щодо ротавірусу. А 303 проби повітря в місті засвідчили в кількох випадках перевищення норм за вмістом формальдегідів, окису вуглецю, азоту, запиленість.

Щодо ветеринарного контролю, начальник Ужгородського міського управління головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Ліліана Ігнацевич повідомила, що з 2015 року в Ужгороді не було випадків сказу, у минулому році щеплено понад 3,5 тисяч тварин, хоча загалом по області вже у цьому році виявлено 9 диких тварин – лисиць – із цією недугою. Із 73 випадків укусів тваринами людей у 2017 році в Ужгороді 26 чотирилапих були не щеплені. Зазначалося також, що в області є настороженість у зв’язку з кількома випадками виявлення африканської чуми свиней – серед диких тварин та 4 випадків торік в одному з фермерських господарств.

За інформаціями санепідеміологів та Держпродспоживслужби члени комісії схвалили запропонований спільний план заходів забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення Ужгорода у весняно-літній період 2018 року.

07 березня 2018р.

Теги: дизентерія

НОВИНИ: Соціо

13:28
У середу в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Козаком
11:28
/ 1
Підтверджено загибель на Запоріжжі ще в червні минулого року Віталія Чонки з Великої Копані
21:05
/ 11
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 16
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
» Всі новини