Брензович після показового спілкування з Орбаном заявив, що до теракту в Ужгороді призвела "антиугорська кампанія в Україні"

Голова Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ), народний депутатт України від Блоку Петра Порошенка Василь (Ласло) Брензович звинуватив у "теракті" в Ужгороді антиугорську кампанію в українських ЗМІ, таким чином представники угорської нацменшини кардинально змінили свою позицію щодо винуватців нападу.

Брензович після показового спілкування з Орбаном заявив, що до теракту в Ужгороді призвела "антиугорська кампанія в Україні"

Про це Брензович заявив угорському телеканалу M1, повідомляє Hirado.hu.

"Це був не підпал, а терористичний акт. Якби хтось був у приміщенні, наприклад, охоронець, якого ми хотіли найняти після минулих подій, його життя опинилося б під загрозою", - сказав Брензович.

За його словами, напади на будівлю товариства угорців – це нове явище для Закарпаття, де до тепер нічого подібного з офісами нацменшин не відбувалося.

На думку Брензовича, до нападу частково призвело те, що понад рік в українських ЗМІ триває антиугорська кампанія. З іншого боку, за його словами, українська влада дозволила зміцнити позиції екстремістів, що вилилось у їхніх незаконних діях проти угорців Закарпаття.

Лідер угорської меншини подякував уряду Угорщини за рішучі дії після підриву. Він сказав, що "Орбан та його уряд завжди брали на себе відповідальність за долю угорців за кордоном".

Відразу після нападу заступник Брензовича Йосип Борто висловив переконання, що за підривом не можуть стояти українці. Таким чином представники угорської меншини радикально змінили думку стосовно винуватців нападу. 

При цьому В.Брензович не вказує той факт, що причиною "антиугорської кампанії в Україні" стали передусім дії офіційного Будапешту, котрий на догоду своїм союзникам у Кремлі всіляко блокує європейський та євроатлантичний поступ України.

Нагадаємо, в Ужгороді в ніч на вівторок сталася пожежа у будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС. Згодом стало відомо, що будівлю не підпалили, а підірвали - невідома особа встановила саморобний вибуховий пристрій на підвіконня офісу.

Це вже друга спроба підпалу офісу КМКС в Ужгороді. 4 лютого зловмисники теж кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі.

У вівторок стало відомо, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало поляків, підозрюваних у підпалі 4 лютого будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС.

01 березня 2018р.

Теги: Брензович, вибух

Коментарі

лев 2018-03-10 / 20:58:50
Пане Бринзович, ви депутат Верховної ради України, чи депутат парламенту Угорщини ? Та це ви, а не українські ЗМІ розпалюєте антиукраїнську ,а не антиугорську істерію. Може досить. Хіба не Угорщина почала, ігноруючи Конституцію України, видавати громадянство Угорщини громадянам України. І правильно б зробила Україна якщо б поставила громадян України перед дилемою, вибрати громадянином якої країни вони хочуть бути. Чи України і тоді 90 днів перебування в Угорщині і кроком руш до України, або навпаки,- GO HOME.

Кавiнтон 2018-03-04 / 16:56:37
Просто хочу нагадати що все началось з мовного закону...

родом із 50-х 2018-03-02 / 15:16:38
це все брудна політика будапештських інтриганів напередодні виборів в Угорщині. Не обов'язково бути політичним аналітиком, що не побачити, що за спинами цих "борців" за права угорської меншини, орбанами-брензовичами-сіяртами, стримлять вуха нашого "миролюбивого східного сусіда" та його ФСБ. То що не вдалося роздмухати на Донеччині і Луганщині, вони хочуть зробити на мальовничому Закарпатті, поближче до Європи (щоб Європейці не сильно мудрували зі своїми санкціями) руками цих же орбанів-брензовичів-сіяртів.
Я родом із Закарпаття, у мене нема, не було і не буде жодної неприязні до угорців, тому що християнин, я дотримуюсь Великого Посту, як і мої брати - угорці. Ми разом з угорцями святкуємо і Різдво і Великдень, ходимо і вітаємо одне одного до церкви, колядуємо разом, шануємо релігійні свята.
В жодному Законі України нема жодного слова про заборону того чи іншого народу, меншини, його мови культури, пісні, звичаїв, свят, релігії - навпаки тепер римо-католицьке Різдво є вихідним - святковим днем. Але державна мова - одна, це як правосторонній рух на дорозі(не може в одному селі бути правосторонній в іншому лівосторонній), і ця державна мова жодним законом не ущемляє чи забороняє використання мов нацменшин.
Комусь хочеться заробляти в теплих і ситих кабінетах, граючись в політичні ігрища з народом, як з пішаками.
Закарпатці, мудрий багатонаціональний народе, нам нема чого ділити, тож не даймо втягнути себе в гнилі політичні ігрища підступних(!!!) політиканів.

Наталка Майстренко 2018-03-01 / 23:09:01
Господа, игра стоит свеч - попливуть нові потоки коштів для підтримки, відновлення і навіть поглиблення впливу, розумієте?

Степан Крук 2018-03-01 / 22:46:51
Тупі та непродумані заяви цього Бринзовича тільки роздмухують міжнаціональну ворожнечу. Добре, що толерантні угорці закарпаття не піддаються на підбурювання ілдік та бринзовичів...

сорри 2018-03-01 / 19:11:36
Цілком очевидно, що орбани з брензовичами перейшли всі межі здорового глузду.
Як словесно, так і в розхитуванні Закарпаття вибухами, підпалами і т.д.

НОВИНИ: Різне

11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
» Всі новини