Закарпаття вкотре просить якісного залізничного сполучення зі столицею та іншими регіонами України

Депутати облради вкотре просять налагодити якісне залізничне сполучення Закарпаття зі столицею та іншими регіонами України. Та вважають за доцільне утворити консультативний орган регіону, до складу якого необхідно включити представників туристичної галузі Закарпаття та виробничих структурних підрозділів Укрзалізниці з питань пасажирських перевезень.

Закарпаття вкотре просить якісного залізничного сполучення зі столицею та іншими регіонами України

Про це йдеться в рішенні облради, ухваленому на першому пленарному засіданні 10-ї сесії «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо врегулювання питань із забезпечення  належного залізничного сполучення», що адресоване  публічному акціонерному товариству «Українська залізниця», повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради .

 У документі наголошується: «враховуючи потреби мешканців та гостей Закарпатського краю, його унікальне географічне розташування, а також зацікавленість області у розвитку туристичної галузі та підвищення значення Закарпаття як регіону з перспективами розвитку інноваційної економіки, що потребує забезпечення якісної логістики, а також значний суспільний резонанс, депутати Закарпатської обласної ради звертаються із вимогою налагодження якісного залізничного сполучення Закарпаття зі столицею та іншими регіонами України і в межах області.

На основі аналізу, проведеного та оприлюдненого туризмознавцями Закарпаття, вважаємо за необхідне спрямувати пропозиції щодо покращення стану справ із залізничним сполученням, адже його наявний рівень не відповідає інтересам Закарпаття та всієї України, тому що не забезпечує повною мірою потреби пасажирів у комфортних та якісних перевезеннях і не сприяє підвищенню мобільності населення», - підкреслюють депутати та додають, що для задоволення потреб жителів і гостей області та забезпечення соціально-економічного розвитку, у тому числі туристичної галузі області, необхідно звернути особливу увагу на пропозиції щодо покращення залізничного сполучення із Закарпаттям, що охоплюють питання із запровадження нових і  поліпшення наявних маршрутів, оптимізацію графіків руху поїздів, продажу квитків тощо, а саме:

1. Забезпечення попереднього продажу квитків на пасажирські поїзди сполученням із Закарпаттям за 45 діб, що особливо актуально у передсвяткові пікові дні та у літній період.

2. Складання розкладів руху поїздів та їх оприлюднення за шість місяців до введення їх у дію, що дасть можливість планування туроператорами турів, а туристам заздалегідь їх бронювання.

3. Інформування у термін до двох місяців про зміни розкладу руху пасажирських поїздів і організацію додаткових потягів та про інші нововведення в організації залізничного сполучення, що дасть змогу закарпатцям і гостями краю завчасно планувати та приймати рішення щодо поїздок.

4. Проведення оптимізації розкладів руху пасажирських поїздів у частині зміни часу, передбачивши можливість прибуття потягів до міста Ужгород орієнтовно до 12.00 год., що дасть змогу туристам, які відвідують туристичні та санаторно-курортні об’єкти області, ефективніше використовувати час, з урахуванням  часу на доїзди та поселення, відвідувати екскурсії, атракції  тощо у день прибуття.

5. Уведення до розкладів руху пасажирських поїздів зупинок у вузлових туристичних пунктах: Воловець, Свалява, станція «Карпати», Ставне, Кострино, Великий Березний, Перечин, адже зазначені райони володіють надзвичайно потужним рекреаційним потенціалом та унікальними для України природньо-кліматичними умовами: на їх території зосереджена велика кількість оздоровчих та  готельно-туристичних комплексів, у т. ч. гірськолижних, баз відпочинку. Вражаючі краєвиди, автентичність та гостинність місцевих жителів приваблюють тисячі туристів з усіх областей України та зарубіжжя, проте  через невдалу логістику ці можливості втрачаються.

6. Збільшення у складі пасажирських поїздів кількості плацкартних вагонів, що надасть можливість не лише збільшити кількість пасажиромісць, а й зацікавити бюджетних туристів (дитячі групи, студенти, пенсіонери, малозабезпечених верств населення та ін.). Адже бюджетний турист при визначенні місця відпочинку враховує транспортні витрати і відповідно через відсутність таких вагонів або малу їх кількість надає перевагу  іншім регіонам для відпочинку, а не Закарпаттю.

7. Потребує оновлення рухомий склад приміських потягів Львів – Мукачево – Ужгород – Львів та коригування його графіку руху.

На переконання депутатів обласної ради,  для врегулювання порушених питань, створення додаткових зручностей для мешканців і гостей Закарпаття, сприяння підвищенню попиту та рентабельності залізничних пасажирських перевезень є доцільним утворення консультативного органу регіону, до складу якого включити представників туристичної галузі Закарпаття та виробничих структурних підрозділів Укрзалізниці з питань пасажирських перевезень. 

Враховуючи ключову роль залізничного транспорту у розвитку галузі туризму, який є одним з найбезпечніших і популярних видів сполучення та здатний забезпечити безперебійне й безпечне пасажирське сполучення області з іншими регіонами країни, основною функцією зазначеного органу буде напрацювання пропозицій із покращення залізничного сполучення у контексті потреб регіону та перспектив розвитку туристичної галузі Закарпаття і загалом економіки області.

У зв’язку з цим, просимо розглянути подані вище пропозиції, вжити заходів із врегулювання питань із забезпечення належного залізничного сполучення, розв’язання яких сприятиме підвищенню іміджу Укрзалізниці, збільшенню потоків внутрішніх та іноземних туристів, залученню інвестиційних ресурсів для реалізації нових проектів у сфері туризму і рекреації, підвищенню рентабельності пасажирських залізничних перевезень»,- підсумовується  в документі.

 

 

 

 

 

28 лютого 2018р.

Теги: сполучення, регіони, столиця

Коментарі

Вуву 2018-03-01 / 03:35:27
Чітатьєль не "умнічай" ... Ти наче і до сьогодні живеш в ссср з якого психологічно навіть не виходив . ти поглянь яеі зараз зміни бо є і на краще а є і на гірше ... Але є і інші потреби і вимоги ....РОЗУМІЄШ !
Є також вимога щоби ти вже перейшов на украйінську мову ... Хоча б тому що ми зараз воюємо з росією , яка є загарбником наших земель. Так що кінчай "маскалитись" ... Бо направляюшщєй і рукавадьяшщєй вже нема... РОЗУМІЄШ.!

Читатель 2018-02-28 / 22:21:56
И опять Вуву, со своими "проектами". )))) Достроить или переделать - вопрос целесообразности. Или так. А стоит ли вообще, даже при наличии ветки, пускать поезд Ужгород-Рахов-Черновцы? Нет, можно, конечно! Но, с обязательной отменой поезда 601, и укорачиванием поезда 13 до Ужгорода. Только так!

Вуву 2018-02-28 / 18:02:06
А я буду гримати в протилежний бік ... Там теж живуть наші люди які потребують ... І навіть дуже якісний транспортний звязок.
Добудуйте і зєднайте жд. Колію від с.луг до ділового ... Точніше до тойі колійі яка з рахова йде в румунію .
І запустіть пойізд ужгород - чернівці через рахів ...
Або ужгород чернівці кийів ... По південно західному колу ... Через регін в якому туристичних родзинок ніяк не менше ... І охопити в такий спосіб три області.

Володя 2018-02-28 / 15:10:31
А слабо областным депутатам HyperLoop попросить сделать между Львовом и Ужгородом, чтобы за 20 минут добираться в одну сторону?
Думаю, они даже слова такого ещё не слышали.
Депутаты должны думать о будущем развитии, а реально они мыслять прошлым, что, глянув на их лица, и не удивительно.

Читатель 2018-02-28 / 11:41:33
И по мнострадальному п. 5. Вот, это действительно. Кто-то хоть бы спросил - почему отменили остановки поезду 13/14, и они же были! Но, дуб-дубом. Кто-то обсуждал с УЗ вопрос, почему такое сделали?

А сделали так потому, что были основания. Просто не сообщили, какие именно! Так, обсудите, люди добрые, данный вопрос. Узнайте, почему! Узнайте, можно решить этот вопрос, и как?

Читатель 2018-02-28 / 11:38:51
Я не специалист в этой сфере, но извините, как мудрёные опытом люди, могут такое вот писать? Бумага всё стерпит.... И вправду, думают, что "с неба это будет падать"?

Итак, по пунктам:
1) Тут всё очевидно.
2) Что они курят? Как, за полгода до ввода в действие, получить новый график? Они в своем уме?
3) То же самое, что п. 2 Я худею! Ну, давайте за несколько лет уже такое вот делать. ))) Или вообще на столетие вперед - почему нет? )))
4) За счет кого, и чего? Трепать языком, не мешки ворочать. А во-вторых, как раз, с этим проблем, в общем-то, нет.
6) Опять треплются языком! Опять выжимать с бедной УЗ. А попросить УЗ заказывать производство новых плацкартных вагонов, кто-то осмелился?

Вот, недавно. Заказали в этом году 60 новых купейных вагонов. Кто-то просил УЗ "но, вы знаете, нужны и плацкартные". Кто-то просил? Кто-то, на высшем уровне, обсуждал этот вопрос с УЗ?

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 4
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини