Відбулася чергова сесія Закарпатської облради (ФОТО)

10-та сесія облради зосередила депутатів на питаннях розбудови пунктів пропуску, доріг, виконання регіональних програм та соціального захисту населення.

Відбулася чергова сесія Закарпатської облради (ФОТО)

У четвер, 22 лютого, у сесійній залі під головуванням очільника Закарпатської облради Михайла Рівіса відбулося перше пленарне засідання 10-ї сесії облради. В його роботі також взяли участь народний депутат Верховної Ради України Василь Брензович, голова Закарпатської ОДА, депутат облради Геннадій Москаль, керівники правоохоронних та контролюючих органів, голови районних рад та інші.

Засідання присутні розпочали із хвилини мовчання за полеглими на  початку січня 2018 року у зоні АТО військовослужбовцями з Закарпаття - Вадимом Гринем із Берегівського району та Омеляном Богатом з Перечина. Також вшанували Героїв Небесної Сотні та Героїв Революції Гідності.

Далі головучий поінформував депутатський корпус про призначення колеги-депутата Василя Худинця, який днями очолив представництво Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» в Закарпатській області. «Сподіваємося, що відтепер проектів розвитку громад Закарпаття значно збільшиться», - зазначив Михайло Рівіс.

Затим відповідно до Регламенту роботи, до депутатів доведено звіт про виконання плану роботи обласної ради на ІV квартал 2017 року, в якому зазначено, що за цей період проведено два пленарні засідання 9-ї сесії обласної ради, на яких розглянуто 85 питань, що стосуються життєзабезпечення самоврядних громад області.

Також голова крайового парламенту поінформував колег про основні події у міжсесійний період. Відтак, проведено низку важливих зустрічей та перемовин щодо розв’язання важливих насущних питань життєдіяльності області.

Далі на вимогу депутатського корпусу та президії облради заслухано інформацію в.о. заступника начальника Закарпатської митниці ДФС Миколи Ясевича про заходи щодо розвитку прикордонної інфраструктури, модернізації та реконструкції пунктів пропуску на західній ділянці державного кордону України. Посадовець зазначив, що імплантація грантових проектів, зокрема, «Модернізація та реконструкція пунктів пропуску на словацько-українському кордоні» (КПП «Ужгород-Вишнє Нємецьке») та «Ефективний та безпечний кордон між Угорщиною та Україною» (КПП «Лужанка-Берегшурань»), розпочата ще 2013 року. Однак, через реорганізацію Держмитслужби України в Міндоходів, а нині ДФС, бюрократичні процедури Євросоюзу та України щодо продовження дій проектів, проведення тривалих тендерних процедур - призвело до юридичних ускладнень діючих міжнародних договорів, а відтак зриву термінів здачі будівельних робіт вчасно.

З цього приводу висловилися Геннадій Москаль, Віктор Русин, Олександр Ледида, Золтан Лендєл та Роман Шніцер щодо незадовільного використання європейських коштів, виділених для розбудови закарпатських пунктів пропуску, та запропонували звернутися до ДФС з проханням надати правову оцінку перебування посадової особи митниці, яка відповідальна за реконструкцію митних постів. 

Далі депутати перейшли до розгляду питань, винесених на перше пленарне засідання 10-ї сесії облради. Відтак, більшістю голосів було прийнято ряд обласних Програм, внесено змін до діючих програм, затверджено звіт про виконання обласної скарбниці за 2017 рік; інформацію про стан  боротьби зі  злочинністю, охорони  громадського  порядку  на території  Закарпатської області за 2017 рік; затверджено Антикорупційну програму Закарпатської обласної ради на 2018 рік, а також погоджено проекти  зон санітарної охорони.

Крім того, погоджено призначення директора комунального підприємства Закарпатської обласної ради «Будкомплектторг», звільнення директора комунального підприємства «Будинкоуправління адмінбудівель Закарпатської обласної ради», призначення керівництва Комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради.

Також депутати підтримали внесені зміни до Програми матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони, які формуються в зоні територіальної оборони № 4 (Закарпатська область) на 2016 – 2020 роки.

Насамкінець крайові парламентарі прийняли ряд звернень до вищих ешелонів влади, зокрема, щодо розбудови пунктів пропуску та облаштування прикордонної інфраструктури з країнами Європейського Союзу; щодо збільшення фінансування на автомобільні дороги загального користування державного значення; щодо розмитнення транспортних засобів спеціального призначення; щодо врегулювання питань із забезпечення належного залізничного сполучення; щодо прискорення фінансування з Державного бюджету протипаводкових робіт в Закарпатській  області; щодо максимального покриття цифровим сигналом території  Закарпатської області, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

22 лютого 2018р.

Теги: сесія, облрада

Коментарі

Гуцул 2018-02-24 / 17:54:55
Ні, це депутати.

Свiй 2018-02-23 / 11:32:29
СВОЛОЧIllll

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини