В уряді здивовані негативними висловлюваннями про роботу Закарпатської ОДА щодо формування ОТГ: "Для ОДА це має стати сигналом"

Усі регіони і громади в ході децентралізації мають однакові можливості. І там, де ці можливості місцева влада не використовує, страждають не чиновники, а мешканці сіл та міст.

В уряді здивовані негативними висловлюваннями про роботу Закарпатської ОДА щодо формування ОТГ: "Для ОДА це має стати сигналом"

Не має бути такого, щоб десь в країні люди жили гірше лише через небажання чи неспроможність місцевої влади розвивати громаду. Тому рано чи пізно Уряд прийме адміністративне рішення про об’єднання громад. І тоді місцеві чиновники зрозуміють, що втратили шанс стати місцевими лідерами, очолити процеси розвитку своїх громад.

Про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода на форумі «Закарпаття - центр Європи: шлях розвитку і реалізація потенціалу», що проходить сьогодні в Ужгороді.

«Щодо ситуації на Закарпатті, я здивований, що більшість присутніх у залі так негативно висловлюються про роботу обласної державної адміністрації в частині формування об’єднаних громад. Для ОДА це має стати сигналом. Обласна влада не може ігнорувати інтереси і настрої мешканців регіону», - сказав В’ячеслав Негода.

Звертаючись до представників громад, що об’єднуються, перший заступник Міністра зазначив: «Ви вже пройшли непростий шлях об’єднання. І якщо виникають труднощі на рівні району чи облдержадміністрації, варто переводити питання у публічну площину, відкрито про це говорити, у тому числі й Уряду. Я розумію, якщо три громади подають документи про об’єднання до ОДА і - нічого, четверта взагалі не захоче за це братися. Вважаю, що виконавча влада на місцях не може не виконувати закон і дискредитувати реформу, яку впроваджує Уряд і підтримує Президент».

Він також закликав представників громад, які ще не об’єдналися, бути більш активними.

«Зараз вже не треба переконувати вас у користі об’єднання. Це довели ваші колеги з Тячівської, Вільховецької та інших ОТГ регіону. Отже і вам ніщо і ніхто не може завадити рухатися вперед. Так, можна спробувати якось затягнути процес об’єднання двох-трьох громад, але коли їх десятки і сотні, коли об’єднання відбувається у всіх районах області, тоді вже ніхто не зможе зупинити цей процес. Отже зараз дуже важлива ваша ініціатива і бажання розвиватися. Ще не пізно – вікно можливостей цього року ще буде відкритим», - зазначив В’ячеслав Негода.

Довідка

Організатори форуму: Закарпатський ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

 

 

22 лютого 2018р.

Теги: формування, громади, сигнал, уряд

Коментарі

Юрист 2018-02-23 / 20:37:08
А пан Негода не в курсі що спочатку треба внести зміни до Конституції України читайте ст. 133, а тільки потім говорити про ОТГ. У нас всі Київські чиновники одягають штанці через голову.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини