На Закарпатті через відсутність щеплення від кору померла 5-річна дівчинка (ОФІЦІЙНО)

У Закарпатській області зафіксовано перший летальний випадок від кору. У понеділок, 5 лютого, увечері в обласній дитячій лікарні в Мукачеві померла 5-річна дівчинка з Тячівського району.

На Закарпатті через відсутність щеплення від кору померла 5-річна дівчинка (ОФІЦІЙНО)

Дитина не була щеплена від кору в 1-річному віці (саме тоді робиться перше щеплення), оскільки батьки відмовилися робити це з релігійних міркувань, – повідомили Закарпаттяонлайн в Закарпатській ОДА. 14 січня у дівчинки підвищилася температура до 39 градусів, далі з’явився характерний висип. За тиждень до цього на кір захворіла її мати. Незважаючи на всі симптоми важкої хвороби, батьки звернулися в районну лікарню аж на 5-й день, 19 січня. Дівчинка потрапила на стаціонарне лікування у вкрай важкому стані й була переведена на штучну вентиляцію легень. Через два дні її транспортували в обласну дитячу лікарню в Мукачево, для консультацій викликали лікарів із Києва. На жаль, усі зусилля медиків виявилися марними, у понеділок увечері дівчинка померла. Причина смерті – важкий перебіг кору, цей діагноз підтверджений лабораторно.

На початку тижня показники захворюваності кором на Закарпатті пішли на спад, однак в останні два дні знову пішли вгору – до 30 – 35 випадків щодня. Усього з початку року в області зафіксовано 715 випадків кору, із них 566 – це діти до 17 років. Близько 70 відсотків хворих не були щеплені через відсутність вакцини. Відмов батьків від щеплень дітей відносно небагато – 317 за весь 2017 і початок 2018 року.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайндитина з Тячівщини померла від ускладнень, спричинених кором.

08 лютого 2018р.

Теги: кір, щеплення, смерть

Коментарі

Марія 2018-02-13 / 10:40:32
Це дуже благополучна сім'я, не треба їх винити!Мені відомо, що 15січня вони звернулися до РЛ, їм поставили діагноз грип. Вони лікувалися в дома ,а далі коли побачили що дітей не проходить то звернулися 19 січня до РЛ їм лише тоді сказали ,що "мабуть" кір.
Це вина не батьків, а самої ж лікарки яка неправильно спочатку постановила діагноз дітей. Тому, що всі троє дітей захворіли на кір, а не на ГРВ.

Ганьба таким лікарям! А далі саміж лікарі розповсюджують слухи ,що із-за релігійних міркувань батьки не привили дітей "БРЕХНЯ" . Прививок в селі Т. Лазах немає по сьогоднішній день!!!

....... 2018-02-13 / 10:19:31
Не треба винити батьків ! Я цю сім'ю добре знаю ! Вони звернулися у понеділок до РЛ до Марти Рудольфівної, вона їм поставила діагноз ГРВ . На той момент дітей мама лежала в інфекційному на кір(а логічно Марта Р. не могла подумати, якщо мама лежить в лікарні,то можливо і в дітей кір, а не ГРВ?????. А до того маму лікарі лікували від алергії 3 дні.)
Наші лікарі у амболаторії мали їх провідати, але вони жодного разу не були( моїй дитині 9 місяців, а вони до мене ще ні один раз не були після пологів!!!!!!!!) А що до релігійних міркувань ,то брехня! В їхньої старшої дочки є щеплення, а на маленьких не хватило. В нас на сьогоднішній день у селі Т . Лази нема прививок від кору.

Степан Крук 2018-02-09 / 12:56:10
Не згідний з попереднім коментарем категорично! Під час інфекційних станів кожного дня (КОЖНОГО!!!) всі школи дають звіти, про кількість дітей, котрі не відвідують школу по хворобі. На основі цих звітів, чиновники визначають поріг захворюваності та приймають рішення, щодо введення карантину. В даному випадку, маючи таку інформацію, дільничний (сімейний, фамільний , земський) лікар повинен був відвідати хвору дитину.Він мав на це цілих пять діб! Це називається активний огляд лікаря, коли він не чекає виклику, а сам відвідує хворого. Ось Вам і 21 століття!

Степан Крук 2018-02-09 / 12:22:40
В даному випадку не треба винити лікарів, котрі не змогли врятувати дитину, котра перебувала в термінальному стані. Хочу, щоб ви зрозуміли, що керівництво системою охорони здоровя в Закарпатті є неефективним. Вже два місяці назад на кожному закарпатському стовпі повинні були висіти листівки із розясненнями населенню, а в ефірі "Тиса-1" -лунати призови до вакцинації. Це в офіційній медицині називається санітарно- освітньою роботою. Ще два місяці назад департамент охорони здоровя та обласний центр здоровя повинні були організувати подвірні обходи населених пунктів з метою виявлення перших ознак кору (температура, висипки), а не чекати, поки в реанімації області почнуть звозити дітей. Ну це класика поведінки медиків під час наявності вогнеща інфекції. Хіба вони це зробили??? Ні, навіть зробити елементарну заяву змусили філолога з ОДА. Вони 4 роки сиділи на задницях і не чисалися, що нема вакцини, а населення від кору щеплено меньше, ніж на 30 % Створили в кожному районі відділи охорони здоровя, розвели бюрократію в медицині, а толку від того нема. Навпаки! Я не кажу, про лікарів-практиків, вони роблять все, що можуть. СОНЦЕ ГРОБА МАТЬ, З ВАШИМИ РЕФОРМАМИ!!! Ще одна така смерть, я прийду до вас у ваші теплі кабінети з вилами!!!

Степан Крук 2018-02-09 / 11:12:28
Вчора ОДА, в лиці речника Я. Галаса оправдовувалася перед закарпатцями, за цей летальний випадок. Якось неприродно і дуже гнило, коли речник Москаля (філолог за фахом) озвучує смерть дівчинки та коментує стан із захворюваністі на кір в області!!! А де департамент охорони здоровя ОДА та славнозвісний обласний центр здоровя??? Поховалися??! Хотілося б почути компетентний коментар фахівців, а не філолога....

Знавець 2018-02-09 / 08:56:18
До Копчі - почитайте текст, там написано, що 5 днів дитина лежала вдома з гарячкою 39, пневмонія при такій температурі розвивається за 4-5 днів, лікарі зробили вірно що відправили на Мукачево у ОДЛ, бо бачили, що у легенях вже є вода. Проблема тут у тому, що у нас відсутні нормативні акти про примусову вакцинацію дітей, а батьки зараз кусають локті із за свого проступку.Най буде земля пухом ангелику!

Копча 2018-02-08 / 21:19:42
Від вітсутності ліків та непрофесіоналізму лікарів так буде вірніше

Шльома 2018-02-08 / 20:58:25
Ще трохи потерпіть, затягніть паски. Всі реформи йдуть по плану.

Ксю 2018-02-08 / 20:43:44
Чекають коли видохнемо

Ужгород 2018-02-08 / 18:55:19
Чому не оголошують карантин? Це,що геноцид?

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини