Завдання об’єднання – у регіонах, де компактно проживають угорці, розвивати виноробство та культуру споживання даного напою, збереження й примноження традицій і звичаїв у згадуваній сфері, сприяння професійному зростанню осіб, що займаються цією справою, поширення передового досвіду галузі.
Членами Спілки стали визнані винороби, які формують пріоритети розвитку виноробства у своїх регіонах. Із Закарпаття до нового громадсько-фахового об’єднання увійшли Карло Шош та Іштван Берецкі.
“Ми одразу розпочали складання плану розвитку виноробства та виноградарства в населених пунктах Карпатського басейну,- розповів знаний фахівець з берегівського Кідьоша Карло Шош.- Назвали його іменем відомого ентузіаста у цій сфері Ференца Шамса. Підготували також відповідний правовий документ, який, крім співзасновників, підписали поважні державні діячі, як голова Комітету закордонних справ парламенту Угорщини Жолт Неймет, його колега по Державних Зборах, заступник керівника Комітету національного об’єднання Аттіла Саболч, заступник держсекретаря аграрного міністерства Угорщини Петер Гал та інші.”
Головою Спілки закордонних угорських виноробів обрали Оскара Маурера, секретарем – Аттілу Генцеола. Членом правління СЗУВ, що складається із трьох осіб, став також доктор Гейза Балла.