Більше половини своїх доходів (53,5%) у ІІ кварталі 2017р. населення області витрачало на харчування (у середньому по країні – 52,6%).
Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 4811,28 грн (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства).
Найбільше грошей витрачалося на: м’ясо та м’ясопродукти (1060,53 грн), овочі, включаючи картоплю – 714,58 грн, хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) –711,82 грн, молоко, сир та яйця – 526,96 грн, цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 372,65 грн, олію та жири (сало, масло тощо) – 360,94 грн.
В середньому за добу вартість харчування однієї особи області становила 57,68 грн при 54,56 грн в середньому по країні.
Однією особою області спожито в середньому за місяць: 17,8 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 4,6 кг – м’яса, м’ясо¬продуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 17 яєць, 0,7 кг – риби і рибопро¬дуктів, 1,6 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,0 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3.1 кг – фруктів, ягід, горіхів, винограду, 5,4 кг – картоплі, 6,7 кг овочів і баштанних та 9,2 кг хліба і хлібних продуктів.
У порівнянні з квітнем-червенем 2016р. зросло споживання: м’яса, м’ясопродуктів та сала – на 7,0%. Залишилося без змін споживання риби та рибопродуктів та хліба і хлібних продуктів. Зменшилося споживання: картоплі – на 1,8%, яєць, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) – на 5,6–6,3%, фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 8,8%, олії та інших рослинних жирів, молока, молокопродуктів та масла, овочів та баштанних – на 11,1–13,0%, на 9,0%.