"Щасливі діти" запрошують дітей та підлітків у "Вільний простір"

Бути активними, небайдужими, креативними, дружніми, толерантними, вільними, берегти природу, розуміти сутність соціальних процесів та законів добра пропонують ужгородським дітям представники ГО “Щасливі діти”.

"Щасливі діти" запрошують дітей та підлітків у "Вільний простір"

Це та інше передбачає новий проект “Вільний простір”, який має на меті залучити дітей (і особливо неповнолітніх з соціально вразливих категорій) до активного розвитку, дати можливість розкрити інтелектуально-творчий потенціал, здобути нові навички, сформувати екологічно свідоме покоління. 

В рамках проекту відбудеться: екошкола, театральна студія, психокорекційні заняття, заняття з робототехніки, заняття у гуртку “Юний залізничник”, “Школа лідерства”. Наразі триває формування груп. “Програму “Вільного простору” ми складали, враховуючи і різносторонні інтереси, і вікові особливості дітей. Намагалися забезпечити і навчання, і виховання, і їхню активну участь у соціальних акціях. Оголосили відкритий набір через реєстраційні анкети. Але, хотіли б наголосити, що при відборі пріоритет надаватиметься дітям з певних категорій. Яких саме — зазначено у формі для реєстрації”, – прокоментувала керівниця ГО “Щасливі діти” Ольга Павлова. 

Організатори пропонують ознайомитися з активностями в рамках проекту.

ЕКОШКОЛА

В «Екошколі» проходитимуть навчання діти 7-9 та 10-11 років. Наразі триває набір молодшої групи. Заняття передбачають проведення цікавих інтерактивних уроків на екологічну тематику, практичних занять, майстер-класів, проведення дослідів, екскурсій, походів, творчих занять, ігор тощо.  

Форма для реєстрації

ТЕАТРАЛЬНА СТУДІЯ

Заняття у студії розраховані на дітей 4-5 та 8-11 років. Такі заняття сприяють розвитку дітей, розкриттю творчого та інтелектуального потенціалу, формуванню дружніх стосунків з іншими дітьми, відпрацьовують навички взаємодії в суспільстві. Діти спробують себе у різних ролях, "проживуть" життєві ситуації, навчаться вирішувати питання і долати труднощі. 

Реєстрацію буде оголошено пізніше.

РОБОТОТЕХНІКА

Робототехніка допомагає зацікавити дітей у високих технологіях, а також це ефективний спосіб представити програмування. І у цьому випадку програмування не просто щось абстрактне, а конкретні можливості, керовані самими ж дітьми. Тренери клубу “Roik.DIY.Robotics”, на базі якого проходитимуть заняття, акцентують, у першу чергу,  на самостійності дітей. 

Роботехніка — хороша альтернатива творчим гурткам. Бо ж розвивати творчість можна по-різному. Ці заняття допомагають розвивати логічне і системне мислення, при цьому проявляючи творчі здібності.

Форма для реєстрації

ПСИХОКОРЕКЦІЙНІ ЗАНЯТТЯ

Заняття веде кваліфікований практичний психолог Маріанна Мигаль. Вони спрямовані на зниження рівня тривожності, подолання негативних проявів у спілкуванні, зняття напруги у дітей молодшого шкільного віку.  Мета занять – забезпечити можливості для підвищення самооцінки, розвитку навичок саморегуляції емоційних станів, насамперед тривожності, формуванню та розвитку комунікативних умінь, впевненої поведінки, доброзичливості, сміливості, рішучості.

Форма для реєстрації

“ШКОЛА ЛІДЕРСТВА”

Програма школи розрахована на підлітків і передбачає проведення тренінгів, воркшопів, творчих зустрічей, які сприятимуть активізації громадської свідомості підлітків, формуватимуть лідерські якості, допоможуть підвищити особисту ефективність. Учасники навчаться розробляти та реалізовувати власні соціальні проекти. Особлива увага школи приділятиметься темам толерантності/нетерпимості, протидії дискримінації, встановлення гендерній рівності, забезпечення прав тощо. Активності в рамках цієї школи відбуватимуться із періодичністю 2 рази на тиждень. Крім того, підлітки матимуть змогу застосувати набуті знання та навички на практиці. По-перше, під час розробки та реалізації власних проектів (організують і проведуть у своїх школах або інших середовищах цікаві культурно-просвітницькі заходи). По-друге, самостійно організовуючи та проводячи масовий захід «Різдвяна майстерня» для дітей Ужгорода. (Тут діти виступлять організаторами свята. Під керівництвом менторів підлітки розроблять сценарій свята, проведуть інформаційну кампанію, розповсюдять афіші, підготують і проведуть захід для дітей з малозабезпечених сімей). По-третє, завдяки роботі над соціальним відеороликом. 

Неформальні зустрічі допоможуть згуртувати та здружити підлітків, організуваати відпочинок з смисловим навантаженням, мотиваційною складовою та елементами спонукання до активної участі у культурному та соціальному громадському житті.

Реєстрація за електронною адресою go.happykids@gmail.com (в листі вказати ПІБ дитини, вік, школу, клас, контактний номер).

“ЮНИЙ ЗАЛІЗНИЧНИК”

У курсі “Юний залізничник” заняття проводяться безкоштовно 1 раз на тиждень. Вік дітей — 10-12 років. На заняттях, окрім іншого, дітей знайомлять з професіями: машиніст локомотива, поїзний диспетчер, провідник пасажирських вагонів та з іншими залізничними спеціальностями. Заняття проводяться щонеділі у приміщенні Дитячої залізниці. Влітку діти проходять практику на дитячій залізниці. 

Форма для реєстрації

“Цей проект реалізується за підтримки Словацького агентства з міжнародного розвитку та співробітництва SlovakAID. Добре, коли хороші ініціативи знаходять підтримку. Завдяки цьому діти та підлітки Ужгорода зможуть, окрім уже зазначеного, розширити своє коло спілкування, а ми, у свою чергу, підготувати лідерів змін, які орієнтовані на цінності демократичного відкритого суспільства та сформувати осередок майбутніх громадських активістів”, — прокоментувала менеджер проекту “Вільний простір” Людмила Сюзева.

 

Прес-служба ГО “Щасливі діти”

28 листопада 2017р.

Теги: простір, діти

НОВИНИ: Соціо

15:29
/ 1
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини