Нового суддю призначили у справі екс-чиновниці Держгеокадастру, звинуваченій у відчуженні земель держкордону на Закарпатті (ВІДЕО)

У п'ятницю, 17 листопада, в Ужгороді провели судове засідання щодо екс-чиновниці Держгеокадастру.

Нового суддю призначили у справі екс-чиновниці Держгеокадастру, звинуваченій у відчуженні земель держкордону на Закарпатті (ВІДЕО)

Напередодні Еріку Шинкевич затримали у межах масштабного рейду на Закарпатті, нагадує кореспондент "5 каналу".

Як стало відомо, засідання тривало більше години. Після повернення з нарадчої кімнати суддя повідомив про самовідвід через конфлікт інтересів. Мовляв, вивчивши документи справи, побачив, що у справі фігурує його син.

Натомість журналісти "5 каналу" поспілкувалися з підозрюваною. Еріка Шинкевич свою провину не визнає. Вона каже: не знала, що земля, яку згідно з її рішенням приватизували, знаходиться на кордоні.

"Ніяких документів наявних ні в обласному управлінні земельних ресурсів, ні в районному управлінні земельних ресурсів немає про те, що ці землі відносяться до земель оборони. У наші обов'язки – чи мої, чи працівників управління - не входить виїжджати на місце і перевіряти призначення земель. Тобто право користування за прикордонним загоном на момент погодження висновку було відсутнє", – каже екс-чиновниця.

Натомість прокурор зауважив, що саме чиновники Держгеокадастру володіють інформацією про власність усіх земель. Сторона обвинувачення вимагає обрання для Еріки Шинкевич арешту як запобіжного заходу. Вони також кажуть, що перебуваючи на волі, вона може зашкодити проведенню слідчих дій, зокрема – знищити докази проти себе.

"Йдеться про 27 земельних ділянок. Вартість вказаних земельних ділянок наразі встановлює експертиза. Кінцевої цифри ще немає", – зазначив військовий прокурор Закарпатської області Олександр Продан.

За його словами, Шинкевич інкримінують зловживання службовим становищем, а також внесення відомостей в офіційні документи, що спричинили тяжкі наслідки. Максимальний термін покарання за цей злочин становить 6 років позбавлення волі.

Нині в цій справі вже призначили нову суддю.

У військовій прокуратурі Західного регіону додають, що вже є інформація про інші затримання, однак про яку кількість людей йдеться – нині невідомо.

17 листопада 2017р.

Теги: держкордон, відчуження, Держгеокадастр

Коментарі

Вуву 2017-11-22 / 07:50:28
Взагаліто ... КоллГознік ... Яби писав так ... Виглядить яксь біль солідно ... Та і звучить тоже ... Більш мошчно .!.

прикордоник 2017-11-21 / 05:36:40
Невже ви думаєте , що хтось Докі просто так дав приватизувати кордон ???
Це спланована акція угорських спецслужб , де період революції і можливого розвалу України потрібно мати свобідний прохід через кордон без реєстрації осіб вантажів та озброєння з боку угорської сторони. Це спокійно проходили і виходили спецслужби угорців, чи будь-кого на територію України без реєстрації, вони могли робити будь-які злочини на території Закарпаття і зникати просто так і нікому нічого не можна доказати . Докі був провідником , угорська сторона безперешкодно давала проходи на границі своїм спецслужбам , а докі через український кордон їх безперешкодно переводив садив у машину і доставляв будь-де , а потім так само завозив . Докі це одна з ланок угорських спецслужб . Це якщо брати з боку оперативних контр розвідувальних пояснень .
Як сталось , що можна було таке зробити ?
Підкуповуючи наших чиновників , які не роздумуючи продають все, докі за виділені кошти від угорських спецслужб та через члена камкс начальника держгеокадастру Берегова , яка підготувала документи та подала продажному Токарю заступнику держгеокадастру області хабар в розмірі 1000 дол за гектар , щоб той посприяв виділенню земельних ділянок біля кордону . Токарь взяв кошти і приховав справжнє розміщення ділянок не зазначаючи у погоджені , що ці земельні ділянки є прикордоною зоною виділив докі і іншим , які контролюються угорськими спецслужбами .
Токар та його сімя вже давно отримав угорські паспорти та купив нерухомість в Угорщині . Токар 3 місяці переховується в Угорщині ,де вивіз кошти та матеріальні цінності .
Ось тому і дають угорські поліцейські та прикордонники працювати докі через угорський кордон , який проходить його як себе дома переміщаючи сигарети , наркотики та янтар і все інше .
Закарпаття давно готується для угорцями для захоплення .

Наталка Майстренко 2017-11-20 / 13:53:09
А чи не за каденції І. Зареви як прокурора Берегівського району ці землі виділялися?

Йоний 2017-11-19 / 21:40:58
А адвокатик то бывший прокурорский - Зарева Иванко он же прокурор Береговского района! Совпадение?

Богдан 2017-11-19 / 13:41:13
Невеноватая она.Просто доверчивая.

колгозник 2017-11-18 / 05:48:58
є ще такоє як земельний кодекс який усе регулює якщо його читають нормальні люди а не невежди Аж іти по ньому то виявиться що Еріка туй не при ділах

Сторубльовий 2017-11-17 / 23:23:50
людоньки добрі!Кіть пишете, та хоч закон почитайте, щоб дурнем не віглядіти. Під час відсторонення від виконання посадових обов’язків державний службовець зобов’язаний перебувати на робочому місці відповідно до правил внутрішнього службового розпорядку та сприяти здійсненню дисциплінарного провадження. Тай і не було близько мельничук біля вашоі іллари, то ще юрист той пороздавав під вказівками сашка антала.

Піар 2017-11-17 / 23:16:58
А тепер уявіть якими силами ця спецоперація здійснювалася: 300 силовиків, 70 одиниць техніки. Були і вертольоти. Це для того, щоб затримати одного чоловіка та одну жіночку-чиновницю. Чоловік нікого не вбивав, а зброю з наркотиками йому могли й підкинути. А чиновниця вже давно там не працює і дати дозвіл на приватизацію землі за українським законодавством не заборонено. Саме тому сьогодні суд дав їй всього лиш домашній арешт і надів браслет.

А щодо радості Луценка про доступ до земельних ділянок, то вони і так були під контролем прикордонників.

Варто задати Луценку та його силовикам питання: у скільки грошей обійшлася ця крупна спецоперація платникам податків? Скільки грошей проїли-пропили ці 300 силовиків. Скільки бензину пішло на ці 70 спецавтомобілів та гелікоптер?

Справедливий! Депутат декількох скликань 2017-11-17 / 18:46:30
Слід також звернути увагу Генеральної прокуратури України, ДБР,НАБУ, САП на порядок та спосіб відведення земельних ділянок на відповідність вимогам діючого законодавства при відведенні у власність на вїзді до м. Іршава поруч диско-бару ІЛЛАРА, масив землі близько 10 га, які відведенні з грубими та очевидними порушеннями за часів керівника управління Держгеокадастру в Іршавському районі Цогла В.М. та Мельничук Світланою з Хранюком Богданом.
згідно відомостей генерального плану 1995 року на відведених землях запроектовано будівництво багатоквартирних будинків для мешканців міста. Тим самим позбаливли орендарів, мешканців міста землі та можливості вирощування городини.
Цогла В.М. як службова особа при незаконній передачі умисно діючи в інтересах елітних кіл іршавщини здійснював злочини перевищуючи свої повноваження!
Загально відомо, що наразі за аналогічний злочин Іршавський районний суд розглядає справу відносно обвинуваченного Цогли!
Шановні мешканці баготоквартиних будинків, не стійте осторонь, відстоюйте свої права та інтереси, не будьте пасивними!

$Гаврилюк$ 2017-11-17 / 18:17:16
Ловись, ловись корупціонер малий і великий.

Смотрящий Антал 2017-11-17 / 17:57:16
А мені все по цимбалах

Лоцы 2017-11-17 / 16:09:22
Зловили саму велику злочинниці, Ерiка нормальна жiнка, прокурори так боролись з контрабандою що нема кого закривати бо всI проплаченi та ними кришовані і роблять вид роботи , де інші учасники вчорашніх мега затримань?

Berexsaz 2017-11-17 / 15:37:53
Не кивайте прокуратуру итак кусає локті

111 2017-11-17 / 15:14:04
Відсторонена Мельничук кожен день ходить на роботу і впливає на комісію яка зараз проводить перевірку в управлінні держгеокадастру.
Може прокуратура якось відреагує на злочин зложивання впливом, що зараз вчиняє ця особа.

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини