Як відзначалося на нараді, темпи зростання цін на хліб та хлібобулочні вироби на Закарпатті за минулий рік нижчі, ніж в середньому по державі. Якщо на вироби вищого ґатунку по Україні за минулий рік вони зросли на 20,7 відсотка, то на Закарпатті – на 14,8, першого ґатунку - відповідно 18,4 і 12,6, житньо-пшеничні – 21,8 і 15,1. А з листопада минулого року вони взагалі не зростали. Середній рівень роздрібних цін на хліб із борошна вищого сорту становить 2,8 гривні за кілограм, тоді як по Україні – 3,09. Це одна з найнижчих цін серед областей. Поступаємося лише Черкащині. Із загальної маси такого хліба на Закарпатті випікається 70 відсотків.
Щоб не допустити безпідставного зростання цін на продукти харчування, головою облдержадміністрації 26 листопада 2007 року підписано розпорядження “Про державне регулювання цін на продовольчі товари”, яким для суб’єктів підприємницької діяльності всіх форм власності встановлено граничний рівень торговельної надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) при реалізації борошна, хліба та хлібобулочних виробів, яловичини, свинини і м’яса птиці у розмірі 10 відсотків, та макаронних виробів, круп, цукру, варених ковбас, молока, сиру, сметани, вершкового масла та олії в розмірі 15 відсотків, а також визначено граничні рівні рентабельності виробництва пшеничного борошна вищого, першого та другого сортів, житнього борошна обдирного, хліба і хлібобулочних виробів із пшеничного борошна вищого, першого і другого сортів, із суміші пшеничного борошна вищого, першого і другого сортів та житнього обдирного, а також хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків у розмірі 5-ти відсотків. Розпорядженням голови облдержадміністрації для суб’єктів господарювання, які виробляють та реалізовують продовольчі товари, запроваджено обов’язкове декларування у разі збільшення ними протягом місяця на 1 відсоток оптово-відпускних цін на пшеничне борошно вищого, першого і другого сортів, житнє борошно обдирне, а також яловичину, свинину, м’ясо птиці, варені ковбасні вироби, молоко, сир, сметану, вершкове масло, яйця.