9.11, або Операція "Врятувати Кірпічку!"

Протистояння влади Ужгорода, яка потурає інтересам забудовників, і містян, які прагнуть відстояти унікальну зелену зону з озером в центрі у кварталі суцільної забудови, досягає свого апогею.

9.11, або Операція "Врятувати Кірпічку!"

Протистояння у обласному центрі Закарпаття громадськості, міської влади та інвесторів щодо простору, відомого як Кірпічка, загострюється з наближенням дати 9 листопада. Саме в цей день запланований розгляд на засіданні сесії міської ради проекту рішення про фактичний дозвіл забудувати зелену зону парку Перемоги. 

Мешканці кварталу збирають підписи під електронною петицією, наївно сподіваючись на підтримку міського голови, та просять депутатів утриматися від шкідливого для громади голосування. За кілька днів стане зрозуміло, чи є голоси у раді для прийняття рішення.

Певної пікантності та символізму додає дата 9 листопада. У 2015 році, в цей же день, під час "замінованої сесії" команда Віктора Погорелова розтоптала очікування людей та спрацювала в інтересах забудовників. Громада міста впродовж двох років цілеспрямовано ліквідовувала наслідки рішень 9 листопада 2015 року. На XVII сесії міської ради теперішній міський голова Богдан Андріїв і його команда мають історичний шанс не стати на граблі попередників.  

Редакції Закарпаття онлайн стали відомі наміри забудовників та мотиви високопосадовців з мерії. Вони не бачать на Кірпічці парку. Для них ті орендовані 6 гектарів є землями для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Чому? Бо вони пов'язані угодою 17 грудня 2007 року, яка змінила цільове призначення із земель рекреації у землі громадської забудови.  

На сьогодні орендарі планують забудувати дві ділянки площами 1,4006 га та 0,4485 га, позначені на схемі штриховкою, торговими закладами з апартаментами для VIP-персон. Посадовці міської ради всіляко сприяють такому розвитку подій. Однак, досі не має однозначної відповіді на питання: чи дасть міський голова Богдан Андріїв і його команда дозвіл на знищення парку? Чи заберуть від людей парк Перемоги?

У будь-якому разі, Закарпаття онлайн оприлюднить поіменні результати того голосування. А отже, кожному учаснику того голосування варто задуматися, в якому образі він постане перед своїми рідними, друзями, знайомими і містянами загалом.

Наразі з позитиву можна констатувати, що пунктом 5.3 пояснювальної записки до відповідного проекту рішення зафіксовано, що профільна, земельна депутатська комісія повним складом прийняла рішення про відхилення пропозиції Департаменту міського господарства і орендаря.

Нагадаємо, що парк Перемоги був закладений на початку 1980-х років та існував до 17 грудня 2007 року. Прокуратурою Закарпатської області було розпочато кримінальне провадження за фактом підроблення документів службовими особами міськради (ч. 1 ст. 366 КК України), які надали дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки в оренду. Досудове розслідування у кримінальному провадженні затягується і наразі ще жодному посадовцю не пред'явлено обвинувачення. Однак це зовсім не означає, що такі звинувачення не будуть пред'явлені в ближчому, або віддаленішому майбутньому.

В будь-якому разі, складати руки у цьому контексті громада обласного центру не збирається і час все і всіх розставить на свої місця.

06 листопада 2017р.

Теги: Кірпічка, парк

Коментарі

Наталка Майстренко 2017-11-06 / 06:22:13
Внести зміни в договір! Ага! Шедевр, а не схема. Прокуратура руки потирає...

О. Боршовський - знаний фахівець, однако! Про Полтавцеву, брехуху, і говорити нічого, та вічно недолугі примітивні схеми продукує.

Б.Є., Ігор Іванович, чи очевидно вам, що вас підставляють? Якщо Богдан Андріїв не розуміє тонкощів процедури поновлення договору оренди землі за ст. 33 ЗУ "Про оренду землі" та порядку відведення нових геопросторових об'єктів, то Ви ж, Ігор Іванович, не можете не бачити "наперсточних" ігор підлеглих, що підписалися під проектом рішення.

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини