Охорону Карпатського біосферного заповідника впіймали на вбивстві ведмедя та олениці (ФОТО)

Про надзвичайний і цинічний випадок браконьєрства у соціальній мережі Фейсбук повідомив, долучивши відповідні світлини, депутат Рахівської районної ради Микола Кокіш-Мельник.

Охорону Карпатського біосферного заповідника впіймали на вбивстві ведмедя та олениці (ФОТО)

З його слів, у п'ятницю, 3 листопада, близько 12.00 лісова охорона Устеріцького лісництва ДП "Рахівського ЛДГ" на контрольно-пропускному пункті (КПП) Устеріцького лісництва зупинила для огляду навантажений дровами автомобіль, який повертався з території Карпатського біосферного заповідника (КБЗ) в супроводі лісової охорони заповідника -  М.Шемоти, Р.Шемоти та особи на прізвище Сухан.

Коли лісова охорона КБЗ зрозуміла, що автомобіль буде доглянутий, то почала тікати з КПП назад, на територію КБЗ.

Натомість лісова охорона Устеріцького лісництва, зрозумівши, що лісова охорона КБЗ щось приховує в автомобілі, вирішили наздогнати автомобіль КБЗ, аби з'ясувати причини  втечі. Натомість, лісова охорона КБЗ, аби ускладнити переслідування, почала викидати дрова на дорогу.

У такий спосіб, повикидавши всі дрова, лісова охорона КБЗ заїхала на територію КБЗ, а інспектор Михайло Костан, який чергував на КПП КБЗ, закрив КПП, а інспектор Сухан навіть ліг посеред дороги щоб ніхто із лісової охорони Устеріцького лісництва не в'їхав на територію КБЗ і можна було заховати інший вантаж автомобіля.

Коли на місце події в КБЗ приїхали працівники поліції, автомобіль лісової охорони КБЗ вже був порожній. Але поліція, яка почала оглядати територію довкола, виявила неподалік, на території заповідника, тушу червонокнижного бурого ведмедя і, поряд, капкан на ведмедя та сліди крові тварини.

Також поряд було виявлено рештки, шкіру і голову самиці оленя.

Дещо пізніше М.Кокіш-Мельник повідомив, що вранці 4 листопада, близько 6.30, представники лісової охорона КБЗ, яких зловили на браконьєрстві в природно-заповідному фонді, М.Шемота М. та Сухан самі, без представників КБЗ та поліції, на мотоциклах поїхали на місце злочину, ймовірно аби "підчистити" сліди та докази злочину. Але в цьому їм завадили небайдужі мешканці с.Богдан Рахівського району, які прийшли на місце злочину, щоб пересвідчитися, що вчора, 3 листопада, працівниками поліції було знайдено і зафіксовано всі предмети, речі, дотичні до злочину.

Також приїхала робоча група із КБЗ по розлідуванню даного браконьєрського злочину. Після повторного ретельного огляду місця злочину було виявлено рюкзак із власними речами, куртка та цілий арсенал ножів та набоїв до мисливської зброї.

Як інформує М.Кокіш-Мельник, інспектор Мараморошського ПНДВ Карпатського біосферного заповідника М.Шемота є мисливцем ТМР "Грінвуд", а його син Василь Шемота є депутатом Рахівськоії районної ради від Блоку Петра Порошенка, заступником голови ТМР "Грінвуд" та працює на посаді начальника Трибушанського ПНДВ Карпатського біосферного заповідника, а донедавна ще й очолював мобільну групу КБЗ по боротьбі із браконьєрством.

Також два роки назад в с.Луги Рахівського району дані мисливці ТМР "Грінвуд" під самий новий рік були затримані працівниками міліції на браконьєрстві, але справа чомусь до суду так і не дійшла, повідомляє М.Кокіш-Мельник.

Речі, виявлені на місці злочину наступного дня

04 листопада 2017р.

Теги: браконьєр, заповідник, КБЗ, ведмідь, олень

Коментарі

До Августа 2017-11-06 / 14:13:23
"На Іршавщині вже й потят не чути, а зайця і лисиці - вже 2 роки не видно й сліду зимового...."

Дуже дивно, адже там давно існує Загальнодержавний зоологічний заказник "Річанський" - на території Довжанського лісгоспу....

лісник 2017-11-06 / 11:08:32
Читаю коментарі! Всі один з поперед одного засуджують тих, які скоїли браконьєрку. Знаєте, в умовах, коли тобі платять копійчану зарплату у заповіднику ліснику (зараз по новому нас назвали інспекторами), кожен виживає як може. Більш менш адекватні люди які раніше працювали у заповіднику, за першої можливості утікають у лісгосп (там і зарплата більше, можливостей більше, обувають, одівають...). Кожен думає про те, аби якось прокормити свою сімю. Молодь утікає на роботу за границю... Подивіться як живуть лісничі лісгоспу, а як лісничі у заповіднику. Вже на лісничого у заповідник ніхто не хоче йти за таку мізерну зарплату. Де знайти людей, які погодяться за копійки охороняти природу...

Вуву 2017-11-06 / 06:50:01
Є лиш два позитивних моменти...
1. Це те ... що всетаки спіймали ... Хай як ... Але це вже є нормальною реакцією (і можливо тенденцією)
2. Реакція суспільства ... Люди починають усвідомлювати що так далі бути неможе ... Ми на "червоній лінійі".

Лісник 2017-11-05 / 13:36:15
Капець, є такі виродки, що навіть засуджують таке браконєрське викриття! Навпаки, побільше би таких людей об"єдналось і почали конкретно проводити викриття різного характеру в районі і тоді точно би м.Рахів бувби цмвілізованим центром європи! Ну хіба з таким суспільством в кого в душі варварство що побудуємо???

сорри 2017-11-05 / 01:39:44
wolf, яка різниця, за яких обставин виплило це варварство. Нехай частіше хтось когось не бере в тєму - чиновники, лісова охорона, митники і т.д. І тоді будемо знеати, щзо відбувається, а винні будуть покарані.
Погано, коли, навпаки, всі в тємі

За гріхи батьків відповідають діти! 2017-11-05 / 00:31:24
Тварі! досі живуть в камяному віці. А потім ми всі дивуємося, чого у нас така влада і чого ми так живемо?! Таку мразь легше перестріляти, аніж саджати, бо на шлях виправлення вони ніколи вже не стануть. Це падальщики, шакали, біологічний мусор у нашому суспільстві. Я просто в шоці! Це жах!!! В Європі за таке би посадили і три шкури здерли!

wolf 2017-11-05 / 00:00:22
Кабаль В.(в даній статті ціла"лісова охорона Устеріцького лісництва ДП "Рахівського ЛДГ"") сам нічим не краще інших персонажів! Полює незалежно від сезону та наявних ліцензій! Але тут його певно "в тєму" не взяли, от він і образився і злив їх)))

Відплата 2017-11-04 / 21:29:07
КАТУВАТИ

Август 2017-11-04 / 14:38:07


По травень будуть відстрелювати все - до останнього фазана ,бо скоти ненажерливі мають "кришу" у області ! Якби були на "місці" єгеря , то не була би така х***йня !!!! Скоро й сойок повинищують ці браконьєри. На Іршавщині вже й потят не чути, а зайця і лисиці - вже 2 роки не видно й сліду зимового....


До писара 2017-11-04 / 13:14:27
При чому тут керівник лісництва, чи хтось мусить відповідати за поступки других. На рахунок слави про яку Ви говорите, то хто пустив ту славу Кокіш- Мельник з тією ж сумнозвісною славою. Пан Микола відстою є ще і інтереси лісничого якого одноосібно назвав цілою охороною лісництва ЛДГ, який і сам не проти ведмежатини поїсти і їв не рраз. Браконьєрство не підтримую само собою, але не треба зразу робити висновки по других. Олексій Писар Ви особисто знаєте Шемоту В М, думаю ні. А по розказах других не можна людину судити, а тим більше якщо вона там ні до чого, просто районний депутат як з кулемета набирав текст, і приплів до цього факту всіх, він особисто на місці події не був і пише все зі слів які йому хтось розказав.

Ірина 2017-11-04 / 12:25:34
Звільнити всю "охорону" разом з адміністрацвєю. Керувати мають перевірені зоозахисники. А депутатів - під суд!
Сподіваюся, рахівчанам не все одно?!

Аля 2017-11-04 / 11:29:40
Це просто жахливо! Не можна знову таке упустити з рук цим негідникам!

Олекса Писар 2017-11-04 / 09:00:31
Браконьєрство - це проблема не тільки заповідника. На інших територіях хіба не стріляють звірину? Комусь вигідно розхитувати і роздувати це, щоб очорнити заповідник в очах громадськості. Девкола ліс у лісгоспах вже вирубали, залишився лиш у заповіднику збережений ліс, треба і там вирубати. Звірина мігрує, треба щось робити по всій території області а не лиш у КБЗ. Переважна більшість людей, які працюють у заповіднику є природолюбами. Нажаль в останній час сюди на роботу почали пролазити всякі недолюди, на кшталт Шемоти. Зрозуміло було зразу чим цей перец буде там займатися. Однак директор КБЗ Рибак М.П. незважаючи на недобру славу взяв на роботу і взяв на посаду керівника лісництва. Велике питання до директора, кого бере на роботу???

Богдан 2017-11-04 / 07:44:30
Нич їм не буде,бо там ходять на браконьєрку до них судді,мусора і проркурори.Для того у нас і створюють заповідники.Всьо по совку.Хіба що ,як в ужанському.-понапиваються та один одному голови повідстрілюють.

Зоро 2017-11-04 / 07:23:41
Бля який я злий!!!
Увязнити цих чортів гуцульських за браконєрство + посадовий злочин варвари йо..ба..ні

НОВИНИ: Кримінал

01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
» Всі новини