На Закарпатті планують відбудувати зруйнований паводком Музей лісу і сплаву на Чорній Ріці

12 січня перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Балога провів нараду із представниками бізнесу краю та начальниками профільних управлінь облдержадміністрації.

На Закарпатті планують відбудувати зруйнований паводком Музей лісу і сплаву на Чорній Ріці

„Такі зустрічі треба проводити не лише в облдержадміністрації, а й на місцях, аби краще відчувати проблеми один одного”, — зауважив  Іван Балога. Він  повідомив присутнім, що на сесії обласної ради прийнятий  основний закон, за яким Закарпаття житиме у 2008 році — бюджет області.   Є динаміка росту заробітної плати в освітянській, медичній, культурній галузях. А в соціально-економічній сфері одним із пріоритетних напрямків залишається розвиток туризму, рекреації, відновлення інфраструктури історичної спадщини тощо.

Звертаючись до підприємців, перший заступник голови облдержадміністрації зауважив, що вони можуть розраховувати на підтримку не тільки обласної адміністрації, а  й облради, зокрема у питаннях відстоювання прав представників бізнесу. Проте перш за все попросив їх працювати у правовому полі. Зокрема, він згадав про перевізників неподалік облдержадміністрації, які приїхали висловити протест проти бездумних дій попереднього уряду. На думку Івана Балоги, це зібрання викликала  постанова, яка вийшла в Києві і зробила обласну владу заручником. Такі ситуації уже були.  Йдеться про переобладнання вантажних маршруток на пасажирські. Спочатку це можна було робити, відтак — зась. Звісно, люди скаржаться. Нині і  облдержадміністрація, і облрада уважно вислухали пропозиції перевізників і пообіцяли підтримку.

Перший заступник голови облдержадміністрації звернув увагу присутніх, що далеко не всі представники бізнесу взяли активну участь у вирішенні соціальних питань регіону. Передусім це  філії банків, страхові компанії тощо. Дотримання чинного законодавства, сплата податків згідно з діючими законами — це вже і є соціальна політика. Він звернувся до тих, хто виплачує середню заробітну плату 500 гривень, переглянути її розмір. Оскільки нині це не відповідає середньообласному показникові. Ще одне прохання до тих підприємців, які не зареєстровані на Закарпатті. Треба  зареєструватися. 

Також Іван Балога попросив представників бізнесу долучитися до благодійництва, зокрема допомогти багатодітним сім’ям, сиротам, інвалідам.

Він також повідомив, що торік обласна влада замовила проект рекреації і розбудови інфраструктури Синевирського озера і прилеглої території — від села Колочава до села Свобода. На черзі — його реалізація. На думку обласної влади, почати слід із відновлення Музею лісу і сплаву.

До речі, Музей лісу і сплаву на Чорній Ріці, розташований неподалік перлини Закарпаття – Синевирського озера, веде свою історію із 60-их років ХІХ століття, коли тут була збудована гребля для сплавляння деревини. Безпосередньо музей почав діяти в 1972 році і став унікальним по своїй суті зібранням експонатів історико-культурної спадщини Закарпаття. Це єдиний в Європі музей, де зібрані предмети побуту верховинців-лісорубів та бокорашів. Катастрофічними паводками 1998 і 2001 років музей було майже зруйновано, вдалось врятувати лише окремі експонати. Незважаючи на це, інтерес до музею великий – навіть за теперішнього стану, коли діє тільки частина споруд, щороку його відвідують тисячі туристів, в тому числі і з-за кордону.

Тобто, і владі ,і бізнесу у 2008 році є над чим працювати. Працювати спільно на благо закарпатців.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
13 січня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини