УжНУ та Ужгородська міськрада підписали меморандум про порозуміння та співпрацю (ФОТО)

Меморандум про порозуміння та співпрацю між Державним вищим навчальним закладом «Ужгородський національний університет» та Ужгородською міською радою щодо виконання спільних проектів і програм розвитку підписали сьогодні міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та ректор вишу Володимир Смоланка.

УжНУ та Ужгородська міськрада підписали меморандум про порозуміння та співпрацю (ФОТО)

Підписання відбулося в рамках «круглого столу» «Університет, місто, бізнес – партнерство заради розвитку», який сьогодні відбувся у залі Вченої ради УжНУ.

Вітаючи учасників зібрання, міський голова Богдан Андріїв відзначив, що вищий навчальний заклад, найстаріший в області – одна з «родзинок» Ужгорода, яка приваблює молодь в обласний центр Закарпаття вчитися, а відтак і працювати, створювати сім’ї і проживати.

В УжНУ – багато працівників, податки із зарплат яких надходять до міського бюджету, студентів, котрі складають активну та ініціативну частину молоді, більшість працівників освіти, медичної сфери, підприємств, міської ради – здобували вищу освіту саме в цьому навчальному закладі. З університету надходять чимало інноваційних ідей, пропозицій щодо розвитку міста, триває співпраця в міжнародних ґрантових проектах, більшість із міст-побратимів Ужгорода мають тісні зв’язки і з нашим УжНУ, цього року університет із власною потужною програмою долучився до святкування Дня Ужгорода. Як приклади міський голова навів участь науковців біологічного факультету у догляді за зеленими насадженнями – у комісії, яка складає акти про видалення аварійно-небезпечних дерев і приймає рішення про висадження нових присутні викладачі університету, а зараз вони ще й спільно працюють із фахівцями зі словацького Гуменного над реалізацією проекту оновлення нашого парку «Під замком».

Богдан Євстафійович запевнив, що міська влада й надалі рада вітати студентів для проходження практики в структурних підрозділах Ужгородської міської ради, кращим пропонувати роботу. «Ми спільно маємо працювати на імідж нашого міста й університету, щоб молодь не виїздила за кордон, могла себе гідно реалізувати тут, в Ужгороді. Від керівництва, викладачів університету залежить якість навчання, а від нас, міської влади – зручність, комфорт у місті, тобто у нас спільні цілі, спільна робота і підписання Меморандуму лише активізує, закріпить те, що вже давно склалося й працює», – підсумував міський голова.

Ректор УжНУ професор Володимир Смоланка назвав конкретні цифри: понад 2,5 тисячі працівників УжНУ, їхні родини, понад 16,5 тисяч студентів – це сьогоднішній «актив» навчального закладу в Ужгороді, люди, сплачують податки, своїми розробками, досягненнями працюють на імідж міста далеко за його межами, в різних країнах.

Навчальний заклад за останні роки стрімко піднявся в усіх рейтингах, із 43-42 місця з 287 вишів України – у першу двадцятку. Навіть за обсягами студентів, тоді як чимало молоді виїздить за кордон, наш університет займає 14-15 місце серед усіх вищих навчальних закладів. Іноземці, які з початком складної ситуації на сході України перейшли з Луганського університету в УжНУ, як розповів Смоланка, відзначали високий рівень викладання в нашому виші, приязність Ужгорода, а останнє полягає в оновленні міської інфраструктури, насиченому культурному та інтелектуальному дозвіллі.

Незабаром відбудеться засідання Міжнародного консорціуму університетів та підписання угоди про співпрацю з одним із вищих навчальних закладів Мюнхена, яка передбачає можливість для наших студентів на старших курсах пройти рік стаціонарного навчання у Німеччині і практику на провідних підприємствах, скажімо автобудівний концерн BMW з умовою, що молоді люди повернуться і застосовуватимуть набуті знання, працевлаштувавшись в Україні.

Зійшлися також на тому, що потрібно частіше спілкуватися і напрацьовувати спільні ідеї, які можна реалізувати у співпраці влади та науковців і студентів. Ректор Володимир Смоланка також запросив на численні заходи, які розпочинаються вже з наступного тижня до відзначення 72-річниці створення Ужгородського національного університету.

10 жовтня 2017р.

Теги: УжНУ, Ужгород, Смоланка, Андріїв

Коментарі

**** 2018-03-05 / 15:02:55
Цікаво,чи має комунальне господарство міста до поточних і капітальних ремонтів,будь-яких державних,особливо освітніх установ,які кошти ,там передбачені!Чи ніякі?!Поточний і капітальні ремонти!Як стоять питання?!

Нiк 2017-10-11 / 18:07:57
Чиста фiгня!!!

Генек 2017-10-11 / 15:39:07
студенти-журналісти, тепер міська влада мусить задовільнити всі ваші інформаційні запити, то ж штурмуйте, в кого кишка товста)

Нiк 2017-10-11 / 09:28:47
Ващука уже немаэ 4 роки!

УжНУ 2017-10-10 / 19:55:28
До студента і Викладача
Но, Ващуку, як тут без тебе? Чекалисьме :)

студент 2017-10-10 / 19:53:02
Маразм кріпне - до самого абсурду,що УжНУ і міська рада розташовані в різних державах , чи у кожнрго свої закони. Дебелізм.

Викладач 2017-10-10 / 19:44:20
ПУСТОЗВОНИ!!!

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини