Ужгородські "фокуси" в банківській установі...

Молода ужгородка Катерина, працівниця одного з банків обласного центру Закарпаття міста Ужгорода, сиділа за столом і перераховувала гроші. Раптом дівчина виявила досить велику нестачу – 5726 доларів. Шокована касирка про всяк випадок ще раз перерахувала суму. Так і є! Може, “зелені” загубилися десь серед документів?

Перелякана Катерина стала шукати гроші у купі   паперів, але знайти їх  не змогла.  Зрозумівши, що тут не обійшлося без сторонніх осіб, касирка повідомила про зникнення валюти керівникам банку, а ті зателефонували у міліцію...

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, попервах не виявила нічого підозрілого. За стійкою, за словами очевидців, ніхто зі  сторонніх не був. Здавалося б, справа зайшла у глухий кут.

Розплутати цю кримінальну головоломку з багатьма невідомими взялися працівники відділу розкриття резонансних злочинів УБОЗ УМВС, яку очолює Едуард Машіка. Досвідчені оперативники Йосип Лемко та Василь Савчинець, котрим доручили цю справу, вирішили ще раз детально поспілкуватися з Катериною. Дівчина пригадала, що у день зникнення грошей у банківську установу заходило багато осіб циганської народності. Почувши опис деяких з них, убозівці вирішили перевірити їх.  Відпрацьовували всіх смаглявців, котрі “спеціалізувалися”  на вчиненні аналогічних кримінально-карних діянь. Крізь густе сито міліцейських перевірок пройшов чи не весь т.зв. спецконтингент.  Під час  пошукових заходів оперативники отримали оперативну інформацію про 21-річну ромку Діану, котра тільки влітку повернулася з місць позбавлення волі,  куди потрапила за квартирні крадіжки. Якийсь час молодиця трималася, як кажуть, у тіні. Але  цього разу таки “засвітилася”.

Діани вдома не було.  Батьки тільки руками розвели: мовляв, не знаємо, де вона швендяє. Та все ж  відчувалося, що вони чогось не договорюють.  За деякою інформацією, котру мали оперативники, смаглявка гастролювала в інших містах. Подальші події підтвердили  причетність підозрюваної молодиці до крадіжки з банку. Як довідалися працівники УБОЗу,  недавно батьки Діани придбали “Жигулі” шостої моделі, дорогу імпортну апаратуру. А звідки можуть бути великі гроші у сім’ї, де ніхто не працює?

Господарі не могли пояснити походження грошей на дорогі речі, а дочки, мовляв, все ще немає вдома. Та все ж довго ховатися від працівників міліції зловмисниці не вдалося. Під час останнього візиту  убозівці затримали її вдома. Її спроба втекти від правоохоронців не вдалося.

Зрозумівши, що її карта бита, затримана одразу зізналася у скоєному злочині. Розповіла, що ідея поцупити гроші з банківської установи визріла у неї спонтанно. Ватага ромів, серед яких була й Діана, навідалася у банк, котрий знаходиться неподалік одного з ринків. Смагляві відвідувачі мали намір вибрати дитячі гроші з картки, але банкомат чомусь не працював. Помітивши, що за віконечком знаходиться велика сума грошей, смаглявка вирішила розіграти невеликий спектакль:  ніби ненароком впустила свій паспорт у щілину в столі і  попросила касирку дістати її документ. Десятка секунд, доки дівчина піднімала  паспорт, вистачило, щоб блискавично сягнути рукою за пачкою валюти й швидко сховати в кишеню. Отримавши на руки свій паспорт, молодиця ґречно подякувала касирці, і вся ромська ватага поспішила до виходу. Діана, маючи ще значну суму на руках,  готувалася  покинути межі області, однак їй завадили працівники міліції. 

Нині  зловмисниця знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Порушено кримінальну справу. Крім того, правоохоронці перевіряють її на причетність до скоєння інших  аналогічних злочинів.

Іван Ладжун, "Відомості міліції"
12 січня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 10
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
» Всі новини