Новорічно-різдвяні свята на Закарпатті були спокійними

Ось і настав Новий, 2008 рік. Якими ж видалися свята для Закарпатського краю в кримінальному аспекті? Чи багато роботи мала міліція?

Новорічно-різдвяні свята на Закарпатті були спокійними

ЗЛОДІЇ НЕ СВЯТКУВАЛИ...

У першу, новорічну, добу на Закарпатті зареєстровано 36 злочинів.  22 з них  розкрито, як мовиться, по гарячих слідах. Серед розкритих -- одне згвалтування, два хуліганства, дві крадіжки, в тому числі й квартирна.

Неспокійною видалася й передноворічна доба. 31-го грудня у Мукачівський міськвідділ міліції звернувся із заявою місцевий 52-річний підприємець. За його словами,  близько 10-ї години ранку на нього напали на вул.Возз’єднання у Мукачеві два невідомі і забрали барсетку, в якій було аж 7000 доларів та 700 гривень. Грабіжників розшукують.

19-річний студент, житель  Міжгір’я, мав необережність залишити на вулиці біля кафе в селі Лозянське незачиненим і з ввімкненим двигуном свій автомобіль ВАЗ-2107. Цим  скористався  місцевий 21-річний злодій. Але далеко він не заїхав, бо перекинувся  в кювет. Чи то п’яний дуже був,  чи то водій з нього ніякий...

Увечері 1 січня на пустирі в с.Минай, поблизу Ужгорода, знайшли повішеним 55-річного ужгородця. Причина суїциду встановлюється.

Того ж дня у міськвідділ звернулася  лікар ОКЛ.  У  її помешкання вночі, розбивши вікно, залізли,  невідомі злодії й викрали ноутбук, гаманець із 12 тисячами гривень та документи на газовий пістолет.

Ще більше не пофортунило на Новий рік  жительці  одного з мукачівських сіл. Злодюги, дочекавшись,  доки в хаті нікого не буде, зняли пластикове вікно й проникли всередину. Викрали  160 тисяч гривень, 7 тисяч доларів і золоті вироби. Прихопили заодно й дві плящини коньяку та коробку цукерок. Мабуть, аби відзначити вдалу крадіжку...

ОЦЕ ТАК ПОВОЗИЛИСЯ НА КВАДРОЦИКЛІ...

Біля відомого ресторану “Камелот” в с.Кам’яниця на Ужгородщині вирішили покататися на квадроциклі три  відпочиваючі  із Севастополя.  26-річний водій не впорався з керуванням і з’їхав у кювет. На лікарняному ліжку  опинився і він сам, і два його молоді пасажири...

На Новий рік приїхали до нас, мабуть  святкувати,  8 громадян далекої Індії. Зранку, 1 січня, їх затримали міліціонери  на вулиці у Великому Березному. Нелегалів, які не мали при собі жодних документів, передано у прикордонну комендатуру.  

1 січня у Виноградівську ЦРЛ з села Великі Ком’яти батьки привезли бездиханне тільце свого немовляти. Хлопчика виявила в хаті мертвим його мама. Причина смерті  з’ясовується.

У Хустську лікарню каретою швидкої допомоги  доставлено жінку віком 50-60 років, якій лікарі встановили діагноз: переохолодження та алкогольна кома. У реанімаційному відділенні нещасна, якою виявилася 55-річна жителька с.Рокосово,  померла.

Зранку, першого січня, трагічна ДТП трапилася в с.Грушово на Тячівщині. 23-річний водій автомобіля ВАЗ-21099 зі  села Топчино, не впорався з керуванням, з’їхав з траси і вдарився об дерево. Унаслідок  зіткнення від отриманих тілесних ушкоджень помер 22-річний пасажир “Жигулів”, а водій та ще два пасажири опинилися на лікарняному ліжку.

ДОРОГИЙ ДЖИП У КЮВЕТІ

За добу 2 січня на території області зареєстровано 51 злочин, 32 розкрито, зокрема  два пограбунки, два хуліганства, три вилучення зброї, одне -- наркотиків тощо.

38-річний ужгородський підприємець приїхав відпочити у кафе в село Розівку. І от доки чоловік гостився, його мікроавтобус “Мерседес-Віто”, як мовиться, дістав ноги... Розшук викраденої іномарки триває.

Ввечері того ж дня біля шиномонтажної майстерні  в селі Минай 56-річний гість із Будапешта не впорався з керуванням потужного джипа “Лендровер”, з’їхав у кювет, де зіткнувся з деревом. Угорця  з переломом стегна та забійними ранами чола  госпіталізували.  Іномарку доставили на штрафмайданчик.

НА “ПУШЦІ” НЕ ЗАРОБИВ...

47-річний житель  села Неліпино Свалявського району  вирішив заробити на продажу зброї. За обріз мисливської рушниці 16-го калібру чолов’яга  мав намір вторгувати 800 гривень. Втім,  напоровся на міліцію... Під час огляду в затриманого також вилучили обріз рушниці калібру 5,6 мм. Походження “пушок” з’ясовується.  32-річний житель  села Імстичево  на Іршавщині зберігав у своїй оселі саморобний пістолет калібру 5,6 міліметра та два набої до нього.  А під час огляду оселі 49-річного  газди із села В.Студений Міжгірського району міліціонери виявили  137 патронів аналогічного калібру.

У Рахові в одному з барів міліціонери затримали 28-річного молодика, котрий намагався збути за 700 доларів наркотик амфетамін. З хати іншого рахівського, заробітчанина злодії, зламавши пластикове вікно, викрали 20 тисяч чеських крон, 10 тисяч словацьких, 1900 євро та золоті вироби. Загалом господареві завдали збитків на 25 тисяч гривень.

Ще одна резонансна подія сталася тієї доби в Рахові. Вночі 27-річний водій автомобіля ВАЗ-2101, не впоравшись із керуванням, ударився в дерево. Водій помер на місці пригоди, а його 31-річний пасажир опинився в реанімації.       

 В УЖГОРОДІ ОБІКРАЛИ РОСІЯНКУ

Упродовж доби 3 січня в області зареєстровано 69 злочинів, з яких відразу ж вдалося розкрити 50: тяжке тілесне ушкодження зі смертельним наслідком, одне хуліганство, квартирну крадіжку, 3 факти вилучення зброї, 4-наркотиків тощо.

Громадянка Росії,  котра відпочивала на Закарпатті, поскаржилася в Ужгородський міськвідділ про те, що невідомі особи  викрали її сумку з речами.

Цілий “джентльменський набір” виявили правоохоронці під час обшуку помешкання 26-річного жителя  селища Чинадійово: пістолет іноземного виробництва калібру 7,65 мм, 78 набоїв різного калібру, марихуану та пристрій для її споживання (типу кальян).  302 грами марихуани вилучили міліціонери під час обшуку оселі  й  35-річного жителя села Бабичі.

З корівника селянського господарства села Чорнотисово Виноградівського району вночі, 3 січня, хтось викрав 4 телят --  вагою по центнеру кожне.

БАБУСЯ ВИКИНУЛАСЯ З ВІКНА

4 січня  з вікна власної квартири на вул.Залізничній в Ужгороді викинулася старенька бабця. Того ж дня у нежилому  приміщенні на ринку, що на пл. Корятовича, знайшли труп чоловіка віком 55-60 років. Схоже, бідолаха просто замерз. Ще один його колега по нещастю, 70-річний чинадійовець, був доставлений у стані переохолодження організму в реанімацію Мукачівської ЦРЛ, де й помер.

Невеселими видалися свята  і для  сім’ї Н. на Іршавщині. У  підсобному приміщенні завалилася металева черепиця на батька із 17-річним сином: газда помер,  а син з переломами обох ніг потрапив у лікарню.    

КИЇВСЬКИЙ ТУРИСТ ЗІРВАВСЯ З ПЕТРОСА

У Рахівську ЦРЛ 5 січня доставили чоловіка, в якого лікарі констатували закриту черепно-мозкову травму. Як з’ясувалося, турист з Києва вирішив підкорити в Ясінях гору Петрос і зірвався зі 100-метрової висоти...

Наступної доби на  Святвечір, “відзначилися” квартирні злодії. У приміських селах  Минай та Сторожниця обікрали відразу три будинки. З помешкання ужгородського адвоката, зламавши вхідні двері, викрали пістолет із 14 набоями, золоті вироби та жіночий годинник. У  його сусідки  поцупили 10600 гривень, 500 доларів, 100 євро та золоті вироби, а з  будинку приватного нотаріуса викрали 28 тисяч гривень, золоті вироби. На додачу злодюги пошкодили 3 камери спостереження, плазмовий телевізор, комп’ютер та монітор...

Загалом Святвечір пройшов у краї спокійно: із 29 зареєстрованих злочинів міліція розкрила по гарячих слідах 17. За порядком під час масових заходів (богослужінь у церквах, конкурсів вертепів тощо) слідкувало понад сто правоохоронців.

Спокійною видалася і Різдвяна доба 7 січня: 25 повідомлень про скоєні злочини, з яких 17 уже розкрито. Щоправда,  злодіїв, котрі обікрали  квартиру заступника керуючого одного з комерційних банків Ужгорода, ще не спіймали. Здобиччю крадіїв стали золоті вироби.

Щодо порушників Правил дорожнього руху,  то за період із 31 грудня по 7 січня працівники ДАІ затримали понад 3300 порушників ПДР, з яких 183 виявилися у нетверезому стані. Щодоби попадалися до двох із половиною десятків любителів “святкувати” за кермом. Як на свята, то не так уже й багато...

Володимир Павлюх, "Відомості міліції"
12 січня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
» Всі новини