Як вибрати інвертор в машину

Сучасна електроніка в більшості своїй використовує підзарядки акумуляторів постійний струм, напругою від 3 до 12 вольт. Такі напруги легко отримати від автомобільного акумулятора, бо простого понижуючого перетворювача вистачить. Автомобілісту навіть не потрібно нічого робити своїми руками, блоків живлення, що працюють від гнізда прикурювача, в продажу вистачає. Але недоліком напруги акумулятора є те, що потужні споживачі вимагають дуже високих струмів. Тому для їх живлення доцільніше використовувати змінний струм 230 вольт. А для його отримання в машині необхідний перетворювач напруги (інвертор).

Купити перетворювач напруги в авто можна за адресою http://price.ua/catalog9975.html . Але щоб правильно зробити вибір, потрібно знати основні критерії пошуку. До них відносяться робочі напруги (вхідний і вихідний), частота напруги на виході, максимальна і номінальна потужність, ККД, захисні механізми. Також слід звернути увагу на якість виконання. Особливо це стосується штекера.

Вхідна і вихідна напруга

Під яку напругу вибрати перетворювач, залежить від характеристик вашої бортової електромережі. Існують моделі, розраховані тільки на легкові або вантажні авто, які живляться, відповідно, від 12 або 24 вольт. Також бувають універсальні інвертори, розраховані на широкий діапазон вхідних напруг від 10 до 30 вольт. Але якщо вам не доводиться використовувати перетворювач в різних типах авто, краще взяти вузькоспеціалізовану модель. У таких інверторів ККД зазвичай вище.

Бажано брати інвертор, здатний працювати при наявності відхилень від номінальної напруги електромережі автомобіля. Він зможе нормально функціонувати як при просадках до 10-11 вольт, так і на повному акумуляторі з напругою 14В. Те ж саме стосується і 24-вольтів моделей для вантажівок. Ну а з приводу вихідної напруги - все просто. Для європейського електрообладнання потрібен прилад, який видає змінна напруга 220-240В з частотою 50 Гц.

Потужність

Звертайте увагу на характеристики потужності. Часто продавці вказують максимальне її значення, яке перетворювач здатний видавати тільки протягом короткого періоду (кілька хвилин максимум). Номінальна робоча потужність може бути в 2 рази нижче пікової.

При виборі потужності варто орієнтуватися із запасом. Якщо найпотужніший прилад, який планується підключати, буде давати навантаження 300 Вт, потрібно купувати інвертор на 350-400 ВТ номінальної потужності. Це дозволить захистити прилад від перегріву і виходу з ладу.

Якість виконання

Перевагу потрібно віддавати інверторам, виконаним в металевому корпусі. Часто він не тільки захищає вміст від ушкоджень (і людину від вмісту), а й виконує роль радіатора для відводу тепла. Особливу увагу приділіть штекеру: справа в тому, що 240 Вт при напрузі 240В - це ток 1 ампер. А ось на вході в інвертор, в бортовій мережі 12В, сила струму збільшується до 20А, через низьку напругу. Це дуже серйозне випробування для гнізда прикурювача, при поганому контакті струмопровідні «п'ятаки» будуть перегріватися і можуть вигоряти.

30 серпня 2017р.

Теги: інвертор

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини