Петьовка: Не впливав і не впливаю на думку тієї чи іншої громади щодо будівництва міні-ГЕС

Народний депутат України Василь Петьовка прокоментував ситуацію щодо питання спорудження міні-ГЕС на річках Закарпаття

Петьовка: Не впливав і не впливаю на думку тієї чи іншої громади щодо будівництва міні-ГЕС

У заяві народного депутата Василя Петьовки йдеться наступне : «У питаннях будівництва міні-ГЕС  не повинно бути жодної політики чи піару політичних партій. Питання спорудження малих гідроелектростанцій повинні вирішуватися виключно громадами та їх жителями, адже це – виключно їх компетенція і зважене рішення.   

Наразі інвестори пропонують спорудження міні-ГЕС за європейськими технологіями. Для цього відвозять представників  громад до країн  Європи – Австрії, Італії, Швейцарії, а не до Уралу. У європейських країнах представники громад Закарпаття мають можливість наочно переконатися у роботі малих гідроелектростанцій та побачити, як вони діють. Науковці, які понад 30 років вивчають питання раціональності розміщення ГЕС, і добре знайомі в цих питаннях з досвідом Австрії та інших європейських країн, кажуть: третина потенціалу гірських річок, який має держава, зосереджена у Закарпатській області. Якби з цього усього потенціалу область опанувала хоча б 15%, то  всі потреби  краю в електроенергії були б забезпеченими.  

Тож, очевидно, що ті громади, які не словом, а ділом рухаються до Європи, і  бачать своє майбутнє саме там, та дозволили будівництво малих гідроелектростанцій за європейськими технологіями у своїх населених пунктах,  відчувають переваги.  Громади сіл Лопухова, Красної  – Тячівського району, Тур’я-Поляни – Перечинського, Костилівки – Рахівського району, Нижнього Бистрого – Хустського району, побачили позитив від співпраці з європейськими інвесторами. Готові до розвитку своїх населених пунктів і представники інших громад, які вирішили співпрацювати з європейцями. Мова йде про суттєві надходження до місцевих бюджетів, підтримку у розвитку інфраструктури,  побудову доріг, соціальних об’єктів, будівництво дамб, що дозволяє захистися від руйнівних паводків, від яких постійно страждають населені пункти гірських регіонів. До слова, за  останні 5 років протипаводкова програма «Тиса» державою не фінансується, і щоразу після танення снігів чи дощів населені пункти Закарпаття зазнають чималих збитків. У тих селах, де інвестори побудували дамби – ситуація інша. Жителі населених пунктів, де наразі успішно працюють міні-ГЕС, переконалися, що флора і фауна  не зазнали жодних  змін.

Щодо власне будівництва міні-ГЕС: то не впливав, і жодним чином не впливаю на думку тієї чи іншої громади. Радив би й іншим політичним силам чи партіям не займатися політиканством. Громади, в тому числі і Тячівського та інших районів Закарпатської області, повинні самостійно ухвалювати рішення у всіх питаннях, які  стосуються їхнього життя та розвитку.  Глибоко переконаний, що в перспективі Україна стане повноправним членом Євросоюзу. Можливо нам, українцям, варто перестати сидіти,  склавши руки, займаючись порожнім політиканством, а переймати та наслідувати кращий та сучасний європейський  досвід, втілюючи його в життя і у нас».

23 серпня 2017р.

Теги: міні-ГЕС, Петьовка

Коментарі

Віталій Грегор 2017-08-25 / 16:51:22
НА ЗЛОДІЇ І ШАПКА ГОРИТЬ ;)
Шось запутався нардеп впливає він на громади Тячівщини чи ні))) А стаття присвячується ГЕСоботам і ГЕСойовбакам, ваш няньо-спонсор спалився, тому це ваш "зірковий" час))) такі "переваги" що аж тікати подалі хочеться з тих місць..!!
"Петьовка: Не впливав і не впливаю на думку тієї чи іншої громади щодо будівництва міні-ГЕС"
А ДАЛІ В ТЕКСТІ:
Петьовка: ".. відчувають переваги. Громади сіл Лопухова, Красної – Тячівського району, Тур’я-Поляни – Перечинського, Костилівки – Рахівського району, Нижнього Бистрого – Хустського району, побачили позитив від співпраці з європейськими інвесторами."

Наталка Майстренко 2017-08-24 / 23:13:53
Навіть цей текст, який за суттю є адвартайзінгом чистої води міні-ГЕСовського бізняка, слугує підтвердженням участі і ймовірного впливу на ситуацію. Ну а де в Закарпатті політика? Все лиш бізнес, навіть т.зв. політика...

Женя 2017-08-24 / 22:15:19
Його коментарі хіба комусь цікаві? По-моєму, горе-політик Пітьовка уже може забути про підтримку закарпатців

Правда 2017-08-24 / 20:20:34
от із-за одного такого підора як петьовка може постраждати вся екологія краю. а він казки розповідає про австрію. там зовсім інший підхід до всього в комплексі.і розвиток іде на благо як суспільства так і флори-фауни.жодні інтереси не порушені, бо перш як щось робити, підходять по-розумному до вирішення питання, а у нас головне грішми офшори напакувати, а там нехай і трава не росте.невже для такого депутата сторона чиїхось меркантильних інтересів дорожча від природи свого краю? який же він тоді обранець? його обирали народ захищати, а не мішок з грішми!

Тересвянець 2017-08-24 / 17:24:01
Граборю давно вже по пиці надавати треба за його поведінку Петьовкової повії

River 2017-08-24 / 16:30:42
Про який піар він говорить? Захист екології і майбутнього нашого краю це піар?! Гроші не пахнуть?

Оля 2017-08-24 / 16:25:52
От не потрібно нам локшину на вуха вішати, пане депутат. Всі чудово знають, хто і за чим стоїть і чиї наближені впливають на процес. Чи ви вважаєте, що люди дурні. Негідна поведінка людини, яка каже, що дбає про людей.

Люди добрі 2017-08-24 / 16:04:25
Непорядно так робити. Зараз заробити гроші, а завтра хочпотоп. Про майбутні покоління треба думати, а не лише про сьогоднішню вигоду.

Бедевлянець 2017-08-24 / 15:56:56
А Грабарь аж із кожі лізе (за гроші), аби угодити Федурцьови (Петьовці)на "добровільних" громадських слуханнях по ГЕС. І це аж нияк не вплив на думку громади(((

Люди добрі 2017-08-24 / 15:47:08


За зложивання багатоніковістю з метоє створення видимості дискусії видалено три коментарі одного автора, написані під різними нікнеймами. Виберіть один нікнейм і коментуйте. Адмін


Мукачівець 2017-08-24 / 15:36:21
Пітьовка обікрав мукачівців, тепер обкрадає верховинців.

Пушкін 2017-08-24 / 12:23:12
Грабар та інші роздавачі сумок та подачок від імені петьовки так само бігають від його імені за ГЕСи людям голову морочити. То ж треба так за дурнів нас рахувати аби публічно брехати що він до гес немає стосунку

семен 2017-08-24 / 10:16:21
на злодії шапка горить.йому зелений тариф а вам гоцули труби і бетони по потоках

Федя 2017-08-24 / 09:21:44
"Позитив" для Н.Бистрого виявився у дохлій рибі перед плотиною, сміттєзбірником перед плотиною, льодовим затором зимою,що понісся на дорогу і людям у двори.
Вся "перевага" у вигляді мільйонних надприбутків осіла в кишенях олігархів.А бувшого голову взяли на роботу сторожом дамбу сокотити.

repar13 2017-08-24 / 09:04:35
Якби з цього усього потенціалу область опанувала хоча б 15% . З процентами згідний. А от який зиск будуть мати місцеві мешканці і їх нащадки? Скоріш за все буде як з видобутком газу в Україні,"комусь що,а комусь європейські тарифи". Ми ж не Туркменія щоб якось покращити життя своєму народу,МИ КРАЇНА ОЛІГАРХІВ,а не народу УКРАЇНА.

Трикур 2017-08-23 / 23:22:19
Брехло і політична повія

Тячів 2017-08-23 / 21:16:58
Спалився Петьовка)))) доста вже брудних технологій ваших на виборах,геси не пройдуть!!

НОВИНИ: Соціо

11:33
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
» Всі новини