Ужгородських "АТОвців" задіяли в схемі по "віджиму" зеленої зони в ужгородців (ФОТО, ВІДЕО)

У четвер, 17 серпня, в Господарському суді Закарпатської області відбулось засідання у справі за позовом ТОВ "Підлипники" на рішення виконкому Ужгородської міськради від 20 липня.2017 щодо зеленої зони прибудинкової території площею 0,40 га по вулиці Можайського, 34 в Ужгороді.

Ужгородських "АТОвців" задіяли в схемі по "віджиму" зеленої зони в ужгородців (ФОТО, ВІДЕО)

Про це Закарпаття онлайн повідомив громадський правозахисник Віталій Грегор.

Забудовники, інтереси яких представляли директор ТОВ "Підлипники" Анжеліка Скубенич і юрист Наталія Різак, вважають незаконим і хочуть скасувати рішення виконавчого комітету Ужгородської міськради про скасування вихідних даних для будівництва чергової багатоповерхівки на зеленій зоні прибудинкової території Можайського, 34. Тобто,  вони прагнуть знищення чергової зеленої зони, розташованої на прибудинковій території 120-квартирного будинку по вулиці Можайського 34, який займає площу в 2 рази більшу, ніж проектований будинок в 170 квартир, що його планується збудувати на цій зеленій зоні площею в 40 сотин.

На підтримку забудовників на засідання суду вдруге прийшли голова ГО "Спілка Учасників Бойових дій "Об'єднані Війною" Микола Марчишак разом з декільками АТОвцями.

Як інформує В.Грегор, М.Марчишак, "що вже 3-й рік ужгородець, каже, що "рішення міськради про скасування містобудівних умов та обмежень, виданих забудовникам на забудову зеленої зони ужгородців, НЕСПРАВЕДЛИВЕ". Водночас саме горе-забудовники подали до суду на міськраду і мешканців, які вступили на її стороні як третя сторона, щоб захистити свій зелений простір свободи".

Як з'ясувалося з коментарів адвоката Олега Височана, забудовники вирішили прикритися учасниками війни на Сході та пообіцяли квартири в цьому будинку 12 з них на правах пайовиків, тобто, ймовірно, у порядку співфінансування запроектованого будинку за нижчою ціною. Насправді ж, як стверджують громадські активісти, які відстоюють зелену зону для ужгородців, ймовірно йдеться про чергову схему, аналогічну до тієї, коли учасників АТО за певні "відступні" було використано для виділення землі іншим особам.

Наступне засідання суду  у цій справі призначено на 12:00 30 серпня.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, за один день 19 липня особи, зазвезені орендарями та підрядником (київська фірма ТОВ "Компанія Європласт", Сергій Аверкін) зі сходу України, в основному зі Словянська і Первомайська, знищили на цій прибудинковій території 68 дерев. І лише завдяки небайдужим мешканцям, громадським активістам та правозахисникам,а також поліції, яка запротоколювала ці дії, варварська самовільна рубка була зупинена і інша частина зеленої зони була убезпечена від подальшого знищення.

18 серпня 2017р.

Теги: забудовники, Можайського, Марчишак, Підлипники

Коментарі

Аналітик 2017-08-20 / 15:25:32
Кабан Ференці знищив підсвинка Тюрьківшкого Гастербайтера Марчишака, тепер Микола пішов на вільні хліба бо дірібанити в міськраді землю із-за положення яке під тиском ,,Рембо" прийняв виконком практично не можливо і тутже його вирішив прибрати Журавльов з рекетиром і афірістом Харченком який при царюванні Ріо-Коли поставляв піджаків! Отто тепер буде Харченко бігати в міськраду щоб попасти на дірібани бо з тупим Марчишаком діла мати ніхто не хоче!

Ужгородка 2017-08-19 / 10:11:37
Дуже шкода, що учасниеів бойових дій використоаують у дерибанних схемах... Питається - за що воювали? За ділянку землі і двох рабів, чи за нові прааила гри в країні та правову державу? Соромно за тих АТОвців, які ідуть на компроміс з баригами...

Цуняк 2017-08-18 / 21:07:49
Олег . Коли бої йшли за Дебальцево ця мерзота тупорила спокійно несла службу на КПП. І відмовилась їхати до нас ,а зараз він земельний марадер! І в обраному ти мене не переконаєш.

Копча 2017-08-18 / 13:20:25
Марчишак вважає "НЕСПРАВЕДЛИВИМ"!!! Так давайте тоді кожен бажаючий почне визначати свої дії виключно власним почуттям справедливості. І при чому тут є людина учасником АТО чи ні. Посвідка АТОвця не індульгенція на безкрність. На жаль багато АТОшників як справжніх так і липових починають гратись у рейдерів і нагадують звичайнісіньких бандитів.

123 2017-08-18 / 09:48:15
Журавльов тряпка бігать з тими зеками чопськими всюди та піариться теж мені воїн знайшовся. Одного діда злад на хабарі а сам з підприємств ходить та клянчить налічку

Олег 2017-08-18 / 09:28:17
Мішаня, каптьорщик, як ти виразився повоював не гірше ніж ми. І ти впевнений, що можеш оцінювати його заслуги? Знаєш добре, що він в 15 після полону попав, бо 51 розформували. І чи можеш ти його засуджувати, що після полону не поїхав на схід.

Цуняк 2017-08-18 / 08:08:15
Вчора Паламарчук звернувся із листом до Журавльова чому він нагородив хлопців без його погодження які зараз на передку воюють. У мене питання до тебе Лама як ти каптерщіка без погодження подав на орден за Мужність? Тебе совість не мучить?

Українець 2017-08-18 / 07:39:48


Флуд і перехд на особистості. Коментар видалено. Адмін


НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини