Саме в Мукачеві, в 1701 році в мікрорайоні Підгоряни Ференц Ракоці ІІ своєю грамотою заснував пивоварню – першу на території сучасної України.
На фестивалі буде представлено тільки крафтове пиво, яке зварене на Закарпатті. Саме в цьому була й ідея заснування фестивалю «Варишське пиво» – відновити давні та славетні традиції пивоваріння Закарпаття.
Цьогоріч на фестивалі буде представлена продукція десяти кращих крафтових броварень Закарпаття. Вони вже варять на фестиваль пиво, в тому числі й спеціальний сорт - «Фестивальне».
На фестивалі буде представлено тематичне пивне меню, в тому числі й закарпатської кухні: курячі крильця, баранячі і свині ребра, крумплі на шпорі, перепілки смажені і копчені, ковбаски, рулька, гурка, свинячі вушка, овочі на грилі, овочі у фритюрі, кнедлики з соусами і гарнірами, тушена капуста (сегединський), м'ясні нарізки, мариновані закуски , рибні і сирні палички, в'ялена, копчена, сушена риба і раки тощо.
В рамках фестивалю будуть проведені пивні олімпійські ігри з різними конкурсами та змаганнями.
Також на гостей чекають виступи закарпатських гуртів та фольклорних колективів краю.
Для дітей буде облаштовано спеціальний майданчик, де відбуватиметься театралізоване дійство за участі акторів театру, ігри, конкурси, забави, вікторини.
Офіційно фестиваль відкриють у п’ятницю, 15 вересня, відкривши бочку спеціально звареного фестивального пива і начопувавши перший кухоль.
Фестивальне містечко працюватиме щодня з 11:00 по 21:00.
Вхід на територію вільний, повідомляють у Мукачівській міськраді.