Фахівці відзначають певний спад щодо відвідин Закарпаття туристами (ВІДЕО)

Любити своє. Українці поступово переорієнтовуються на внутрішні подорожі.

Фахівці відзначають певний спад щодо відвідин Закарпаття туристами (ВІДЕО)

Віталій та Катерина – туристи з Одеси. Свою відпустку проводять на Закарпатті. На один день приїхали до Ужгорода. Передовсім молодих людей цікавить колорит області та туристичні родзинки. Уже встигли прогулятися Мукачевом та побували на дегустації в Берегові. Кажуть: відпочинком задоволені, а в Ужгород повернутися спонукає  розміреність  і атмосфера доброзичливості мешканців.

Катерина РЕШЕТОВА, туристка з м. Одеса

Город интересный, небольшой, но относительно его развита хорошо инфраструктура, можно легко все найти (в Мукачево у нас не получилось). Люди здесь хорошие, толерантные – вот это правильное слово, помогут, подскажут. Чисто – очень приятно удивило.

Віталій ВІЛЬЧИНСЬКИЙ, турист з м. Одеса

Замок успели посмотреть, памятник фонарщику на центральной алее. Пока вот все достопримечательности. Спокойный, по сравнению с нашим, приятнее находится, потому что не шумно.  

Цьогоріч крайові фахівці туристичного супроводу відзначають в області певний спад щодо подорожуючих до Закарпаття. Пов’язують це, передусім, із активними відвідинами краю у попередні роки, а також частково із введенням безвізу з ЄС. Аби таки залишити туриста в області, варто працювати над розробкою нових туристичних маршрутів та анімацій. А ще покращити інформаційно-туристичну складову і не руйнувати об’єкти історичної спадщини, — кажуть екскурсоводи.

Олександр ШЕРШУН, голова Асоціації фахівців туристичного супроводу Закарпаття

Можливо, трохи перенаситився ринок, і люди вирішили змінити напрямок відвідування. Втім, рівень впав незначно. Це має бути мотивація для ринку, це має мотивувати всіх – від екскурсоводів до готельєрів, аби комплексно покращувати сервіс, урізноманітнювати послуги, які у нас надаються. Буду сподіватися, що нові-старі туристичні дороги, які мають пройти зі Свалявщини на Перечинщину, з Мукачівщини на Перечинщину, не викинуть Ужгород вбік із туристичних маршрутів, а навпаки його краще інтегрують в загальну сферу. Однак, над цим також треба працювати, щоб місто було цікаве як туристичний об’єкт.

Є в Ужгороді і на що подивитися, і чим посмакувати. І вікенд в обласному центрі Закарпаття може бути насиченим, якщо розумно розподілити програму, — кажуть туризмознавці. Крім традиційних екскурсій замками та архітектурними пам’ятниками, маємо смачні родзинки та в околицях обласного центру кілька цікавих атракцій. Те, що наразі допомагає залучити туриста в область – це геотермальні джерела, і так званий велнес-туризм, який поступово набирає популярності.

Федір ШАНДОР, туризмознавець

Винні підвали в Ужгороді, дегустація сирів, леквару, меду, коньяків. Після того рекомендую скористатися якоюсь велнес-зоною. На сьогоднішній день в околицях Ужгорода є близько 15 басейнів, два невеликих аквапарки, три діючі термальні зони. На другий день – історико-культурний огляд міста: замок, кафедральні собори, центральна площа, квест міні-скульптурками, можливо, потрапити у суботу-неділю на якийсь фестиваль чи туристичну анімацію. Потім скуштувати десертні моменти – від торту «Ужгород» до закарпатських коньяків, або вином. Чи крафтовими пивами і відповідно дегустаційними наборами. Обов’язково відвідати одну із ужгородських кав’ярень, купити каву у подарунок як сувенір із Ужгорода – кавової столи ці України.

Сім’я Махорекових із Чехії саме і приїхали до Закарпаття відпочити на мінеральних джерелах. Окрім того, прогулюються Ужгородом та мають на меті відвідати греко-католицький хрестовоздвиженський кафедральний собор. У подарунок рідним шукають щось колоритне. Кажуть: ціни приємно дивують, адже є порівняно невисокими. Єдиний мінус – великі черги на кордоні.

Мартін МАХОРЕК, турист з Чехії

Нас дуже цікавить Ужгород, і мінеральні, термальні курорти довкола. Зараз ми їдемо до Нижнього Солотвина, там хороші умови і якісна мінеральна вода.

Ітка МАХОРЕКОВА, туристка з Чехії

Щодо цін, тут не дорого просять за послуги, і товари теж дешевші. Ми хочемо приїхати до вас іще, але трохи є труднощі при перетині кордону: великі черги і очікувати складно, особливо якщо подорожуєш з дитиною. От це потрібно покраити.

Користуються популярністю й екскурсійні тури Закарпаттям. Із врахуванням дороги  до Ужгорода, кажуть туризмознавці, вікенд в Ужгороді на одну людину обійдеться у 1000 гривень на день.

Федір ШАНДОР, туризмознавець

Якщо взяти за основу, що складова є «транспорт-трансфер-розміщення-харчування-анімація різна», турист приїхав це плюсуємо, далі відправлення на таксі або власному авто – це оплата відповідно транспортних послуг, якими ми користуємося, то це в день обійдеться туристу не менше 1000 грн, разом із проживанням. Це на одну людину. Тобто, п’ятниця, субота, неділя – три дні – 3 тисячі гривень, це за 100 доларів можна прожити, прохарчуватися і щось купити цікаве.

Фахівці кажуть: дедалі частіше мандрівників приваблюють не дорожні пригоди, а комфортні і нетривалі за часом поїздки. Як-от на вікенд. І саме Ужгород може зайняти цю порівняно бюджетну та насичену подіями нішу у внутрішньому туризмі.

29 липня 2017р.

Теги: туристи, відвідини

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини