Прокуратура прикривається "висновком ГПУ" щодо неможливості касації скандального рішення апеляційного суду – правозахисники

У вівторок, 27 червня, нам повідомили в прокуратурі Закарпатської області, що вони не будуть подавати касацію в резонансній справі щодо повернення громаді Ужгорода чергової «віджатої» земельної ділянки вартістю майже 800 тис грн.

Прокуратура прикривається "висновком ГПУ" щодо неможливості касації скандального рішення апеляційного суду – правозахисники

Нагадуємо громадськості, йдеться про ділянку в санітарно-захисній зоні промислового заводу «Гроклін-Карпати» біля Боздоського парку на Слов’янській набережній в мікрорайоні «Боздош», яку Ужгородський міськрайонний суд повернув громаді як незаконно відчужену. Однак, апеляційний суд скасував таке рішення суду 1-ї інстанції, бо родина його голови, Ганни Фазикош, отримала 3 ділянки на тій же скандальній «замінованій» сесії 9 листопада 2015 року із тими же порушеннями генплану, що і дана.

Як пояснили нам в обласній прокуратурі, у них наявний висновок ГПУ, згідно з яким генеральна прокуратура не вбачає підстав для касаційного оскарження рішення Апеляційного суду Закарпатської області від 30.05.2017 в справі №308/8048/16-ц.

При цьому самого висновок ГПУ представникам громади не показують. Відповідно, є всі підстави взагалі сумніватися в існуванні цього документа.

Тобто, з подачі прокуратури Закарпатської області ми маємо розуміти головний правоохоронний орган країни так, що земля не є основним національним багатством і не перебуває під особливою охороною держави? Що кошти, витрачені місцевою прокуратурою за подачу позову, принципову позицію та забезпечення представництва в місцевих судах, є марними? Що Ужгородський міськрайсуд 23 грудня 2016 р. виніс завідомо неправосудне рішення і в нас вже не діють десятки норм чинного земельного і містобудівного законодавства, якими визначено, що надання, використання і забудова земельних ділянок здійснюється виключно на підставі генплану міста та іншої містобудівної документації? Чи, можливо, київські правники, що служать в ГПУ, на відміну від ужгородських, користуються іншими редакціями законів України і їх дипломи надають їм право тлумачити всупереч чинних норм права і здоровому глузду?

Враховуючи, що такі ганебні явища ми спостерігаємо в період святкування чергової річниці Конституції України, це не тільки обурює патріотичні організації та правозахисну спільноту краю, а й є свідченням прямого нехтування приписами статті 14 Основного Закону та ставить під загрозу довіру до правоохоронних органів в цілому.

Оскільки це не перший випадок, коли прокуратура "зливає" справи та інтереси держави на етапі касаційного оскарження, розмінюючи інтереси нашої громади на приватні, нами на упередження було подано касаційну скаргу від мешканця Ужгорода як третьої особи з метою повернення даної "віджатої" земельної ділянки назад в комунальну власність міста.

Громадські правозахисники Наталія Майстренко і Віталій Грегор

28 червня 2017р.

Теги: ділянка, прокуратура

Коментарі

Віталій Грегор 2017-06-29 / 18:20:40
Володмир, якщо припустити на 0,01% що ви праві що ділянка відповідає генплану, то що робити із вимогами ч.3 ст.24 ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності", яка ЗАБОРОНЯЄ надання земельних ділянок за відсутності плану зонування чи детального плану. А таких планів в редакції генплану 2004 року, що діяв на час прийняття, не було.
Тому коли навчитесь читати і виконувати Закони, а не спотворюючи тлумачити, дзвоніть 0997216463, проконсультую як в подальшому не красти землі нашого міста. А дану і так повернемо, питання лише часу і терпіння, бо в правовій державі покарання за порушення є невідворотнім!

Володимиру 2017-06-29 / 17:16:20
Скажіть простіше: гроші від Кекерченя вже зайшли в прокуратуру. Тому, активісти, вгамуйтеся, бо можете нашкодити їх осіданню в прокурорських кишенях.

Володимир 2017-06-29 / 16:49:08
Справа Кекерченя - білими нитками шита. Там з боку прокуратури порушення на порушенні. Підстав позову (адекватних) - жодної. Єрунда повна. Тому замість кричати "зрада" розберіться спочатку.

Прокуратура "подвинула" ділянку в іншу зону на карті і на цій підставі почала відповідача шантажувати. Коли почали розбиратися - надання ділянки відбулося у відповідності до містобудівного законодавства. Данко потім в коридорі бідкався, що "не розібрався" і вибачався. Казав "сподіваюся, що область це скасує, я помилився".

Так що, панове "професійні активісти", чи то пак "професійні шантажисти" вгамуйтеся трохи.

Небайдужа 2017-06-29 / 11:26:01
У Гаврилюка відсутня совість, а продає він не лише Закарпатську землю ще і ліс, чому вже стала неактуальною боротьба з лісовою мафією і контрабандою? Кришування карєрів, ігрового бізнесу, спиртного. Гаврилюк сюда на заробітки приіхав. Постійно просить у підлеглих гроші. Перевів всі прокуратури на госпрозрахунок, позбавляє прокурорів зарплат і преміювання, говорить, що потрібно вчитися заробляти бо часу у них не багато.

Ужгородець 2017-06-29 / 09:36:39
І як Гаврилюку нормально святкується , продаючи нашу землю і свою совість?

Також про Гаврилюка 2017-06-28 / 22:46:59
Всю капусту для нього стриже його заступник Василенко, призначений Гаврилюком касиром у прокуратурі. Через нього йдуть бабки і за призначення у прокуратурі, а потім всі скаржаться на кадри.

Про ГАВРИЛЮКА 2017-06-28 / 22:22:36
Цей обласний начальник працює у змові з Ступачкою&Ко..вони його не чіпають, мафно і дружину не вичисляють..а він їм допомагає..кришує..зливає інфу хто і що, які справи проти їх (ступачкиних) ворогів порушено..закриває очі на беззаконня цих дегенератів з данацком на чолі..тому ступачка користуючись нагодою і метушиться щоб всіх своїх обідчіків наказати, гівном обілляти..і причому усі заяви на неї від інших людей якимось чином навіть не розглядаються з подачі Гаврилюка..Але..недовго парубку лишилось стригти капусту на закарпатті))))

Гаврилюк 2017-06-28 / 21:27:52
По Закарпутті ходжу, доляри ріхую, а де файна є кубіта, там і заночую. Гоп-стоп громадо
Нам рублів не нада
Доляри давайте
А ви хлопці грайте

Ужгородець 2017-06-28 / 20:46:26
Що тут скажеш - обласні керівники суду і прокуратури домовились, і явно не інтереси мешканців захищати, а свої кишені

Наталія Майстренко 2017-06-28 / 20:20:42
Тут Яцков Микола посилався в День Великомучениці Конституції на свіжий рейтинг прозорості міст України, соромлячи наше місто за посередній результат. Я не буду засмічувати допис номерами справ, рішення в яких від першої до касаційної інстанцій в подібних справах (більшість із них за позовами органів прокуратури) давно вже створили стійку практику в питаннях обовязкової відповідності землевпорядної документації вимогам (нормам) містобудівної, зокрема чи в першу чергу, положенням генерального плану. Це в інших регіонах... "Особливість" Закарпаття має конкретні обличчя та імена. Немає наразі чим пишатись у цьому випадку

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини