Вино, сигарети, нарковмісні ліки й автомобіль вилучили на закарпатській "Тисі" впродовж вихідних

Працівники Закарпатської митниці ДФС у зоні діяльності митного посту «Тиса» здійснили ряд вилучень товарів, серед яких наркотичні речовини, вино, сигарети та автомобіль.

Зокрема, 16 червня, повертаючись автомобілем з Італії додому через МП «Тиса», громадянин України обрав «червоний коридор» та задекларував товари і готівку. Таким чином письмово, а також усно заперечив наявність у нього будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено. Однак, у ході митного контролю транспортного засобу та речей мешканця Буковини, окрім задекларованих тринадцяти дорожніх сумок з особистими речами та іноземної валюти у сумі 3000 євро, були виявлені не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні продукти харчування та алкогольні напої італійського виробництва: 36 пляшок олії «PENNY» та «VIVILDI», а також 38 пляшок вина ігристого «iGelsi» та «Millesimato Blanc de Blancs». Для оцінки товару необхідне залучення спеціаліста.

17 червня з Італії в Україну повертався мешканець Рівненщини, який, проїжджаючи «червоним коридором», «забув» задекларувати медичний препарат іноземного виробництва «Diazepam 5 mg/ml», в кількості трьох скляних флаконів, ємкістю 20 ml кожний у фабричних упаковках, загальною вартістю 13,50 євро. Діюча речовина «Diazepam» віднесена до переліку наркотичних засобів та психотропних речовин і прекурсорів затвердженого ПКМУ від 6 травня 2000 року №770 Таблиці №3 Списку №2 «Психотропні речовини, обіг яких обмежено і стосовно яких допускаються виключення деяких заходів контролю».

18 червня мешканець Львівщини прямував вантажним автомобілем «Mercedes-Benz Sprinter» до Чехії, обравши «червоний коридор». У митній декларації українець вказав свої паспортні дані та наявність у нього однієї дорожньої сумки. Втім, врахувавши відповідні ризики та підозрюючи громадянина у приховуванні товарів, митники прийняли рішення провести поглиблений обшук автомобіля. В результаті митного обшуку у спеціально обладнаних та пристосованих з метою незаконного переміщення цигарок через митний кордон України сховищах, було виявлено 289 пачок сигарет різних торговельних марок з акцизними марками. Тютюнові вироби знаходились у передній правій стойці автомобіля.

Також сьогодні мешканець Рівненщини, повертаючись з Італії через «Тису» та обравши «червоний коридор», задекларував паспортні дані та наявність у нього п’ять дорожніх сумок, «забув» внести до декларації 62 паперових тетрапаки з італійським вином «LORENZONETTO cav. guido» та «TAVERNELLO», загальною місткістю 138 л. Для оцінки товару необхідне залучення спеціаліста. 

Таким чином, громадяни України не заявили за встановленою формою в митній декларації точні відомості про переміщувані ними через митний кордон України товари, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та обмежені для переміщення через митний кордон України. Відповідно до митного законодавства товари, що є безпосередніми предметами порушення митних правил, а також транспортний засіб зі спеціально виготовленими сховищами, вилучено. Матеріали будуть передані до суду, повідомили Закарпаття онлайн у ДФС у Закарпатській області.

 
19 червня 2017р.

Теги: вино, сигарти, ліки, Тиса

НОВИНИ: Кримінал

14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
» Всі новини