Керівники християнських церков Волинської та Закарпатської областей вимагають від органів державної влади "покласти край насиллю над православним народом з боку різних сект"

Церква у нашій країні, як відомо, відокремлена від держави багатьма законодавчими актами, зокрема Законом України "Про свободу совісті та релігійні організації". Проте є чимало представників релігійних та громадських організацій, які по-своєму намагаються трактувати положення цих документів, використовуючи свій вплив на органи державної влади. Про такі неправомірні дії йшлося сьогодні на прес-конференції "Свобода віросповідань в Україні: проблеми, загрози", що відбулася в УКРІНФОРМі.

Експерт Інституту релігійної свободи Максим Васін, доктор філософських наук, віце-президент Асоціації релігієзнавців Людмила Филипович, пастор, голова Української асоціації релігійної свободи Петро Ганулич та керівник департаменту Міжнародної громадської організації "Міжнародна антитерористична єдність" Олег Бай, які взяли участь у засіданні, відзначили нову якість духовного життя в нашій країні - віруючі, незалежно від їхньої церковної приналежності, перестали бути гнаними людьми, як це було в недавні комуністичні часи. Однак проблеми міжконфесійної злагоди, наголошували вони, час від часу даються взнаки.


Петро Ганулич, зокрема, представив журналістам звернення, підписане керівниками християнських церков Волинської та Закарпатської областей до обласних та районних адміністрацій, в якому вони вимагають від органів державної влади "покласти край насиллю над православним народом з боку різних сект" і запровадити неділю як єдиний день відпочинку для всіх християн, незалежно від їх віросповідання. " Організатори таких звернень навіть не замислились над тим, як бути в такому випадку іншим християнам, для яких днем відпочинку є інші дні тижня, в тому числі християнам Церкви адвентистів сьомого дня, до якої я і належу", - зазначив пастор.


Україна разом із незалежністю здобула унікальний дар свободи совісті і віросповідань, які належать до фундаментальних прав людини, наголосила Людмила Филипович. "Тому ніхто не може обмежувати в таких правах представників "нетрадиційних" церков, які вносять у розвиток суспільної справи свою вагому лепту. У кожного своя дорога до Неба", - наголосила вона.


Максим Васін зазначив, що Закон України "Про свободу совісті і релігійні організації" потребує вдосконалення, оскільки високий темп життя ставить перед багатьма людьми суттєві проблеми, які слід вирішувати вже сьогодні. До них він, зокрема, відніс єдиний порядок державної реєстрації культових та релігійних організацій, відкриття релігійних навчальних закладів. Тому Українська асоціація релігійних свобод великі сподівання покладає на нинішній склад Верховної Ради, який, на їх думку, зможе навести лад у церковному житті країни.

УКРІНФОРМ
26 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини