Нападником на Осмаєва є особистий кілер Кадирова - ЗМІ (ФОТО)

ЗМІ встановили, що людина, яка намагалася застрелити Адама Осмаєва, є кілером із прізвиськом "Дінго", який вбив охоронця президента Чечні Рамзана Кадирова.

Про це повідомляє Еспресо.TV і наводить старі фото людини, схожої на Олександра Дакара, який напав на Осмаєва у четвер.

Так журналісти знайшли публікацію російського видання "Руспрес" за 2009 рік про пітерського бандита Артура Денісултанова-Курмакаєва на прізвисько "Дінго".

Паспорт нападника на Осмаєва і Окуєву

Паспорт нападника на Осмаєва і Окуєву
ФОТО РБК

Фото з матеріалу російського видання за 2009 рік. Артур Денисултанов-Курмакаєв

Артур Денисултанов-Курмакаєв
 
ФОТО З МАТЕРІАЛУ РОСІЙСЬКОГО ВИДАННЯ ЗА 2009 РІК

У повідомленні зазначається, що колишнього охоронця Кадирова - Умара Ісраїлова, який звинувачував президента Чечні Рамзана Кадирова в тортурах, у 2009 році вбили у Відні, де він просив політичний притулок.

На допиті після вбивства, Курмакаєв розповідав про списки ворогів Кадирова, де є 300 кандидатів на відстріл.

За словами Денісултанова-Курмакаєва, він нібито теж виконував волю Кадирова. Йому слід було переконати Ісраїлова повернутися до Чечні, а після відмови надійшов наказ вбити відступника.

New York Times, яка проводила власне розслідування смерті Ісраїлова, з посиланням на офіційні свідчення Курмакаєва писала, що влітку 2008 року він незаконно проник до Європи за завданням високопоставленого чиновника з оточення Кадирова для того, щоб змусити Умара Ісраїлова відкликати свою скаргу зі Страсбурга.

Повідомляється, що уродженець чеченського Гудермеса Артур Денісултанов вперше був засуджений в 1990 році ще в Чечено-Інгушській АРСР. Тоді він отримав два роки за вимагання, але в лютому 1991-го вийшов за амністією, оголошеною Джохаром Дудаєвим.

Повідомляється, що Денісултанов "прославився" завдяки гучній історії зі своїм обміном у 1998 році на російського солдата, який перебував в чеченському полоні.

Денісултанов взяв прізвище Курмакаєв влітку 2001 року, коли одружився з сестрою відомого гатчинського бізнесмена Кіяма Курмакаєва. Згодом він неодноразового змінював паспорти і прізвища.

У МВС "Українській правді" повідомили, що не можуть ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію до проведення допиту.

Пізніше голова Нацполіції Сергій Князєв в Дніпрі повідомив, що поліція проводить допит Олександра Дакара, який здійснив напад на Адама Осмаєва.

"Злочинець затриманий, перебуває на стаціонарному лікуванні. Але з ним проводяться активні слідчі дії, саме на цей час проводиться його допит", - зазначив він.

Князєв зауважив, що навмисно не називає попередні прізвища Дакара.

"Я б не хотів навмисно акцентувати увагу, яке його перше прізвище, яке друге, третє. Особа буде встановлена законним шляхом. І після проведення слідчих дій ми зможемо дати якийсь коментар", - зазначив він.

Кілер, який намагався вбити Адама Осмаєва, вже неодноразово втирався в довіру українських політиків, представляючись іноземним журналістом.

Про це повідомив у Фейсбуку радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко.

"Починаючи з весни 2016 року, він намагався входити в довіру до низки українських політиків і журналістів, представляючись то французьким, то німецьким журналістом під різними іменами", - написав він.

За словами Геращенко, один з відомих українських політиків уже опізнав кілера, як людину, яка рік тому виходила на нього під виглядом іноземного журналіста.

Як повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" нардеп Ігор Мосійчук, цим політиком є лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

"Він (кілер – ред.) підійшов до Ляшка в Пасажі (вул. Хрещатик в центрі Києва – ред.), представився німецьким журналістом, запропонував зробити низку публікацій в німецьких виданнях, інтерв'ю з самим Ляшком про нашу партію", - розповів Мосійчук.

За словами депутата, цей псевдожурналіст є "особистим кілером Рамзана Кадирова", виконував замовні вбивства в Стамбулі, Відні та Москві.

"Прошу всіх, хто зустрічався за останній рік з людиною, яка видавала себе за німецького/французького журналіста і була зупинена вчора Аміною Окуєвою, негайно зв'язатися з поліцією Києва за телефоном 102 і допомогти слідству у встановленні всіх його зв'язків і намірів", - закликав радник глави МВС.

Він додав, що вбивця - це агент російських спецслужб, який був "легалізований і легендований" в Україні в лютому 2016 року за ім'ям Дакара Олександра Венусовича.

Як відомо, 1 червня у Києві на Подолі стріляли у колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва. За попередньою інформацією, чоловік назвався французьким журналістом і запросив подружжя на зустріч, а потім у машині вистрілив в Адама – тоді Аміна вистрелила у відповідь.

Поранені Осмаєв і нападник перебувають у лікарні.

Адам Осмаєв прийшов до тями після замаху на життя, його стан здоров’я стабільний.

Про це повідомила на своїй соцмережі Фейсбук його дружина Аміна Окуєва.

"Пару хвилин була в Адама. Він прийшов до тями - все розуміє, але говорити поки не може через апарат штучного дихання. Стан досить стабільний, але пам'ятаємо про те, що перші три дні в таких ситуаціях завжди критичні. Продовжуйте, будь ласка, молитися", - написала Окуєва.

Вона також зазначила, що в день замаху вони з чоловіком дотримувались мусульманського посту, і це полегшило роботу лікарям, коли ті робили операцію.

"Якщо коротко, порожнисті органи його черевної порожнини були порожні і виявилися неушкодженими, що дало можливість перелити йому назад його власну кров, що витекла з пораненою печінки. Частину легені, щоправда, теж довелося видалити і накласти шви на розірвану діафрагму" - зазначила Окуєва.

Також, за її словами, чоловік, який здійснив замах на Осмаєва, має на своїй совісті "багато вбивств чеченців, в тому числі і в Європі"

02 червня 2017р.

Теги: кілер, Кадиров, Осмаєв

НОВИНИ: Різне

11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
» Всі новини