СБУ: Росія фінансує політичний проект "Закарпатський край"

Росія фінансує створення політичних проектів в Україні, які підтримують федералізацію. Про це під час брифінгу у вівторок заявив голова СБУ Василь Грицак.

СБУ: Росія фінансує політичний проект "Закарпатський край"

"Росія змінили тактику, вони почали фінансувати політичну активність в нашій державі. Одна з цілей - прихована федералізація", - зазначив Грицак.

За його словами, йдеться про регіональні проекти: "Закарпатський край", "Одеса за порто-франко", "Соціальне Запоріжжя", "Слобожанщина", "Громадська рада Дніпропетровщини", "Бессарабська республіка "Буджак", "Галичина" - Львівська область.

За даними СБУ, організаторами цієї діяльності на території України були помічник колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника Антон Кузьменко, екс-головний редактор запорізького відділення проросійського інформагентства "Новий регіон" Павло Золотарьов і учасники проекту "Українська федерація", ініційованого громадським рухом Віктора Медведчука "Український вибір".

Грицак розповів, що вони отримували вказівки та фінансування від російських кураторів з метою впливу на обласні ради, аби ті зверталися до президента й інший керівників держави з проханням надати особливий статус регіонам, створити вільні економічні зони, укласти договори про розподіл повноважень, зробити посаду губернатора вибірною.

Голова СБУ надав записи перехоплених переговорів між учасниками злочинного угрупування.

На одному з аудіо Золотарьов домовляється із посередником у Житомирській облраді та помічником Табачника Кузьменком про гроші, які треба заплатити депутатам за ухвалення радою потрібних рішень.

"Вони хочуть, аби на них вийшло 35 (про скільки саме йдеться, співрозмовники не повідомляють – ред.)… на руки", - каже посередник. "Все супер, думаю, що 50 їм "заряджу" зараз", - відповідає Золотарьов.

Наступна розмова відбувається між Золотарьовим і Кузьменко. Із неї випливає, що оборудка в Житомирській раді буде проводитись через Блок Юлії Тимошенко. Також із бесіди стає відомо, що такі рішення в регіоні проходять через уже колишню на той момент голову облради Анжеліку Лабунську. Коли чоловіки про все домовляються, Кузьменко каже: "Затверджуйте текст", інформує "Українська правда".

Громадська організація "Закарпатський край" пропагує ідеологію проросійського "русинства", розробила проект Закону України "Про надання Закарпатській області спеціального економічного статусу" і ініціювала ряд публічних акцій на цю тему, зокрема "круглого стола" в Берегові.

21 лютого 2017р.

Теги: Росія, сепаратизм

Коментарі

Федір Григорович 2017-02-23 / 22:15:38
Що нового хотять ті хлопці? І хто ті хлопці? Вчорашній совєтський прокурор, вчорашній перший секретар кпрс, несостоявшийся учений і прочая челядь. Чому вони, маючи владу нічого не зробили для народа, а для себе дуже добре нагаздували.
Може не можуть забути цицьку мамки московської?
Смішно говорити про якісь економічні статуси, коли область дотаційна. Народна мудрість каже, що най пекар пече, а чоботар чоботи чинить. Хлопці пезсіонери. Цікаво, пенсію отримують з білокамяної?

влад 2017-02-23 / 17:38:28
...без широкої підтримки народу вони нічого не вдіють. Будьмо пильні!

Учасник 2017-02-21 / 23:56:19
Це інструмент, запутати ,тотально суспільство у "зрадах " і "сепаратистах " , накидати все на кучу , і дідів "сепарів" , і пяту колону , і контрактника з автоматами ,який начбето мав йти на Майдан ,(для чого ???) , ціль всієї цьої свистопляски , збереження у владного корита ,це раз ,
відволікти увагу від явного провалу спецслужб з депутатом Артеменком .
Ясна річ ,що депутат діяв не сам .
І це ПРОВАЛ .третя ціль : відволікти увагу людей від мега оборудки з так званим "Роттердам +" .Коли в людей витягли з кишень гроші , пезпідставно підвищивши тарифи.Звідси і панічний рев Гройсмана "я не дозволю більше піднімати тарифи".

Уйко 2017-02-21 / 22:37:30
Кажуть шо Серожа Рата отримам ярд Доларів від Путьки на розбудову Сепаратистськой Області у нас і типирка щось задумав лисий чорт

Я у шоці 2017-02-21 / 21:48:57
Послухав Грицака (хоч і знав що все рівно бреше) подумав , що дійсно можливо когось реально там викрили , а тепер коли побачив головних сепарів у вигляді Кузя ржу вже хвилин 20 !!! Ну там в СБУ реально щось ядерне курять !!!)))))))))

Борис 2017-02-21 / 21:37:22
Ну якщо там на перших ролях Іван Устич то ясно що за цим сепаратистським щабашом стоїть екс-губернатор Сергій Устич /тот завідує кафедров в УЖДУ/, а май ліпший цімбор Сергія Устича Віктор Медведчук. Так що це справа кума Путіна Медведчука, в він діє через продажних Устичів. Ще одне. Як Васько Бедзір собкор Урядового кур"єра очутився в тій зграї. Васькові плати файно то він продасть і Гройсмана з Порошенком і Москалем.

Дід Микола 2017-02-21 / 20:04:12
http://censor.net.ua/news/429031/firtash_zaderjan_v_vene_po_prosbe_ispanii
А тим часом дружбан парашенки і клічка фірташ знов затриманий і чекає екстрадиції ще й в Іспанію, де нещодавно посадили на 6 років зятя іспанського короля за несплату податків. Отак працюють нормальні люди в нормальній державі, а не дегенерати, клоуни і мародери в Україні. парашенко в холодному поті, він буде наступним)

Копча 2017-02-21 / 18:28:58
Послухавши теревені цих пристаркуватих "економістів" в чергове впевнився, уся боротьба за владу між "державниками" і "сепаратистами" ведеться заради можливості контролювати та збагачуватися з бюджетного корита. Просто у одних уже є і влада і країна і дійна бюджетна корова а інші про це тільки мріють.

Вася 2017-02-21 / 18:22:41
Гузинец старый комуняка в каких партиях только не был за бабки продаст всех и вся полный сепар.

фатів 2017-02-21 / 18:09:36
Вася Бедзір прикладає теж свої руки до вказаної оргінізації, за гроші і матір продасть, бігає тут журнашлюшка.

Дідови 2017-02-21 / 17:59:39
Діду-діду, ти або вже старий, або дурний. Хто кого за яйця брати ме?. На другому фото Івн Гузинець, синок якого керує справи обласної Ради. Проаналізуй склад апарату і знайдеш там всіх ригоаналов. А ти за яйця брати, допишешся що тебе візьмуть.

Дід Микола 2017-02-21 / 17:45:01
ну так беріть за яйця їх, дебілоїди, а не чекайте, коли їх американці арештують, разом з фірташем і парашенком і відправлять в гуантанамо на пожиттєве.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини